Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ptačí klec je vyhlášený gay klub na Palm Beach, který vlastní Armand Goldman. Ten žije v dlouholetém svazku s přítelem Albertem a společně vychovávají syna Vala z Armandova jediného styku s tanečnicí Kathryn. Jednoho dne Val otci oznámí, že by se chtěl ženit. Jeho vyvolenou je spolužačka Barbara. Jenže její otec není nikdo jiný než ultrakonzervativní republikánský senátor Kevin Keeley – ten právě oznámil založení „Koalice" mravního řádu". Jeho kolega a spoluzakladatel však vzápětí umírá v náručí nezletilé barové prostitutky, čehož se chytí média a Keeley prožívá peklo. Barbara v této situaci tím spíš nemá odvahu říci rodičům pravdu, že otec jejího milého je teplouš, vlastnící teploušský podnik – a navíc Žid. Dívka si tedy vymyslí přijatelnou historku, že Valův otec je atašé v Řecku a matka v domácnosti. Toho se ale chytne její matka a vymyslí akci: když si Barbara vezme „slušného" chlapce, média dají pokoj a otec se bude moci v klidu věnovat nadcházející předvolební kampani... Vala čeká náročný úkol: přesvědčit svého otce, aby sehrál roli „normálního" rodiče. Chybí ale ona „matka v domácnosti". I tento problém se vyřeší – zoufalý Armand vyhledá Kathryn a požádá ji, aby zahrála jeho ženu. Ale je tu ještě Albert, který se o chlapce také staral a teď by měl chybět na jeho svatbě? To ovšem zdaleka není poslední problém k řešení... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Jezevi 

všechny recenze uživatele

Absolutně perfektní jízda! Neuvěřitelný Nathan Lane, který si to vysloveně užíval. Sám homosexuál odsouzený svou věřící rodinou zde mohl ukázat svůj talent a neuvěřitelný smysl pro humor. Škoda, že mu ten Zlatý globus za famozního Albieho nevyšel. Vtipné, milé, zábavné. Nenásilně otevírající otázky, které jsou ohledně výchovy a morálky pořád aktuální. Nicméně pro testosterony silnější kafe :) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Výjimečně nebudu brblat, že jde zase jen o remake, který je navíc horší než originál. Ten jsem totiž neviděl, do dneška jsem o něm nevěděl a dle hodnocení je americká verze dokonce lepší. Musím přiznat, že i mně se líbila. Tvůrci dobře využili ztřeštěný námět, který se pro podobné typy komedií výborně hodí. A dobře dopadlo i obsazení a herecké výkony. Robin Williams byl tradičně super a příjemně překvapil i do té doby pro mě neznámý Nathan Lane. Ptačí klec zkrátka splnila přesně to, co jsem od ní očekával, pobavila mě na jeden večer. Proto ji rád pro podobnou příležitost mohu všem doporučit… solidní tři hvězdy. ()

Reklama

carly 

všechny recenze uživatele

tento film ma vždy rozosmeje. neuveriteľne dobre vybraní herci hrajú neuveriteľne dobre svoje úlohy. všetci sú skvelí, ale najradšej mám aj tak Hanka Azariu :) je to komédia ale zároveň tu príde na pretras téma rodičovskej a detskej lásky a akceptácie. môžete sa na tom iba smiať. ale taktiež sa môžte popri tom smiechu aj zamyslieť. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Natočené je to dobře, zbytečně se netlačí na pilu, alespoň většinou, ale stejně mě tenhle snímek docela zklamal, protože to vlastně není nic jiného než příliš roztahaná snaha zalíbit se rodičům partnera, respektive partnerky. Skvěle vybraní herci do hlavních rolí však filmu hodně pomáhají a ten je díky nim příjemný. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

"A woman is said to be worth her weight in hens and a man's wealth is measured by the size of his cock." Nie je to práve najvýbušnejšia komédia a spočiatku mi robilo vážny problém zvyknúť si na hysterické prehrávanie Nathana Lanea, ktorý spolu s Hankom Azariom tvorí duo viac zženštilé než mnohé ženy, ktoré v reále poznám. Preto som Birdcage v prvej polovici považoval za pseudofrašku s kôpkou dobrých hlášok, ale až od prvej konfrontácie dvojice homosexuálov s rodinou konzervatívneho politika začína vážne veľká zábava. A až v nej krásne vyniknú perfektné dialógy a herecký talent väčšiny zúčastnených. Pri záverečnom odchode Genea Hackmana z Vtáčej klietky, prezlečeného za ženu a neisto si pohmkavajúceho We Are Family som pochopil, že s väčším nadhľadom sa to už ani nedalo natočiť. (7/10) ()

Galerie (117)

Zajímavosti (8)

  • Robin Williams byl původně obsazen do role zženštilého Alberta (Nathan Lane), ale sám požádal o změnu, protože si na tuto polohu tolik nevěřil a požádal o roli Armanda. Režisér Mike Nichols souhlasil a do role Alberta byl poté vybrán Nathan Lane. (PogoJoe)
  • Natáčelo se od 24. dubna do 24. července 1995 ve státech Kalifornie a Florida. (Varan)
  • Hank Azaria založil svoji roli Agadora, homosexuálního, výrazně zženštilého sluhy, na své babičce, zejména co se mluvy týče. (PogoJoe)

Reklama

Reklama