Reklama

Reklama

Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže - svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (868)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Z času na čas si rád pozriem filmovú adaptáciu nejakého komiksu. Zvlášť, keď to pochádza od ľudí z Marvel Studios.Tento krát som siahol po titule "Ghost Rider". Nebol som sklamaný. Dostalo sa mi toho, čo som očakával. Jednoduchý príbeh, dobré filmové efekty a Nicolas Cage meniaci sa na démonického horiaceho skeletona; nezničiteľného lovca na pekelne silnej motorke. Zapredal svoju dušu diablovi a preto mu musí slúžiť ako "Ghost Rider". Tento príbeh by sa dal určite spracovať omnoho surovejšie, temnejšie, ale aj v tejto podobe kindercomix popcornu je stráviteľný. *** ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Když už to skoro začíná být legrace, velmi campy a velmi cheesy, tak se to vždy zvrhne zpátky do špatného velkorozpočtového comicsu. Kdyby to vzniklo v 80. letech a stálo tak 20 milionů a hrál tam Bruce Campbell, tak by mě to bavilo upřímně. Takhle se guilty pleasure úsměv vyloudil jen přes zkřivěně kyselý úsměšek. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

V case premiery, ked komiksovky tocili ludia ako Singer, Lee, Nolan alebo Raimi to musel byt strasny pruser. Teraz, ked sa velebia veci ako Captain Marvel alebo Black Panther a zo shitov ako Venom sa stavaju megahity je to celkom slusny priemer. Navyse sme mali moznost vidiet ako dopadlo pokracovanie. Plus vidiet Caga vo velkofilme (aj ked s odstupom vyse dekady) mi robi radost. 6/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nejstupidnější komiks za posledních několik let s nehorázně tlemícím se Nicolasem Cagem, jehož příčesek je zajímavější než on sám. Ghost Rider je absolutně nulový a Johnson je lůzr první kategorie. Dalo se vymačkat aspoň něco, přece jen tématicky to není tak úplně zabité. Ovšem to by si Johnson nesměl hrát na rádoby borce, který dokáže efektně pospojovat romantiku (nic moc), akci (málo) a mysterióznost (k smíchu). Rádoby mýtický děj opředený legendami je asi stejně záživný, jako řádění samotného Ghost Ridera. A to nemluvě o faktu, že režisér vykrádá kde se dá (kdo v závěru nevídí Bladea, nechť si koupí brýle). Nějak extrémně to nevytrhne ani nehorázně rajcovní Eva Mendes. A ta tuna trapných klišovitých keců všude kolem ? To tu dlouho nebylo. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mark Steven Johnson je přímo neskutečný babral. Zmršil snad všechno z čeho se dalo vykřesat napětí a temnota komiksu. Jediné co křesal on, byli vtípky, některé přiznávám byli někdy dobré, ale většina spíš ne. Cage si roli užil, jen co je pravda a jeho přehrávání (muselo to být úmyslné jinak si to nedovedu vysvětlit) je místy i zábavné. Triky se moc nepovedly. Na to, že se na nich pracovalo přesčas je to vlastně docela žalostné. Většina démonů vypadá digitálně až běda a sám Ghost Rider má občas velké rezervy. Je tu sice pár "must see" věcí (ghostrideří motorka a kůň jedoucí bok po boku), které se povedly, ale na to jaký potenciál GR měl je to moc špatné. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Cageův (Johnny Blaze) příčesek si každý den vyžádal tříhodinovou aplikaci. (imro)
  • Žena, kterou Johnny (Nicolas Cage) po proměně zachránil, v popisu zachránce uvedla, že měl "super choppera", jenže Johnny za ní skočil ze střechy a ona utekla... takže choppera nemohla vidět. (GreatestFan)
  • Vysokorozpočtová adaptace příběhu druhořadé komiksové postavy vydavatelství Marvel stála studio Sony 110 milionů amerických dolarů. Je to zhruba o 35 milionů víc než bylo v původním plánu, protože zakončení příběhu a nové speciální efekty si vyžádaly další finance. Premiéra se posunula z léta 2006 o půl roku a režisér dokonce investoval do triků vlastní peníze. Snímek debutoval na první příčce amerického žebříčku návštěvnosti (16.-18. 2. 2007) s obratem 45,3 milionu a jeho celkové severoamerické tržby dosáhly sumy 115,8 milionu dolarů, ty celosvětové pak 228,7 mil. (imro)

Související novinky

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

05.07.2018

Nicolas Cage (Skála, Tváří v tvář) už má s komiksovými filmy nemalé zkušenosti. Zahrál si Ghost Ridera, skvělou roli ztvárnil v Kick-Ass, a Tim Burton z něj kdysi málem udělal Supermana. A teď – teď… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (více)

Kazatel je mrtvý

Kazatel je mrtvý

28.08.2008

Nelekejte se, tohle není další nekrolog. Neumřela žádná osobnost. Umřel projekt. Ultradrsná komiksová série Preacher (pár dílů vyšlo i v češtině) o odpadlickém knězi, který putuje Amerikou, válčí s… (více)

Reklama

Reklama