Reklama

Reklama

Óda na radost

  • USA Ode to Joy (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jak může člověk, který je doslova paralyzován štěstím, najít lásku? Díky stavu zvanému kataplexie – vzácné poruše, která způsobuje, že náhle ztratí kontrolu nad svaly, kdykoli je zasažen silným, zejména radostným pocitem - se brooklynský knihovník Charlie (Martin Freeman) naučil obezřetně vyhýbat všem spouštěčům radosti v podobě lidí, míst i událostí v jeho životě. Rodinné svatby, roztomilé děti, rozkošná štěňátka a dokonce i milostné vztahy představují pro Charlieho pečlivě nalinkovaný svět velké nebezpečí. Když se do něj ale zamiluje krásná a bezprostřední Francesca (Morena Baccarinová), ocitne se Charlie, který se po celý život vyhýbal jakémukoli riziku, na křižovatce – má se zbavit myšlenek na opačné pohlaví, nebo dát lásce šanci? (Cinemax)

(více)

Recenze (37)

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Z traileru jsem se těšil na milou romantickou komedii ale bohužel je to pouze milé romantické nic, u kterého mě udržela jen M. Baccarin. Přitom zápletka založená na kataplexii mohla nabídnout o tolik víc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $17,303Tržby Celosvetovo $22,594▐ Na to aká konina to mohla byť tak to v celku zaštimovalo. Herecká dvojica si v konečnom výsledku dosť dobre sadla, aj keď na začiatku to vypadalo dosť nekonzistentne. Morena Baccarin je stále šmrtnc a motáčik Freeman k nej s tým deficitom omdlievania zapasoval. Taká pohodová mierne uletená komédia. /60%/ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Taký romantický priemer, kde Freeman v stave vzrušenia, emóciíí a podobného vzrušenia dostáva závraty, odpadáva, zamdlieva. To by mala byť vtipná vložka, ale nie je. Morena Baccarin je vo filme herecky najvýraznejšia a našťastie jej od Homelandu narástli vlasy alebo jej dali dobrú parochňu. Každopádne konečne vyzerá lepšie ako tá Morena, čo tohto roku utopili niekde na Kysuciach: https://mykysuce.sme.sk/c/7167997/z-mosta-zhodia-skaredu-morenu.html ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to takový disharmonický tón,který trvá příliš dlouho. Film není moc silný v romantice ani v komedii. Je tak mdlý, že dokonce lidé s kataplexií mohou mít problém ho sledovat. Ale pobavilo mě hodně hlášek gagů, takže dávám průměrný film 50 procent. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

I tvůrci tohodle filmu se řídili pravidly M.Freemana,a zřejmě pro dobro diváka to natočili co nejnudněji to šlo.Nic,co by stálo za delší koment.30%. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

„Nesmíš si zakazovat lásku jenom proto, že se bojíš, že ji ztratíš.” - Komedie Óda na radost sice není žádná velká chlámačka, ale má naprosto geniální zápletku, díky které jsem se přímo královsky bavila. Brooklynský knihovník Charlie trpí vzácným onemocněním zvaným kataplexie, kvůli němuž se mu bohužel nedaří navázat láskyplný partnerský vztah. A od toho se odvíjejí všechny životní peripetie hlavního hrdiny, přičemž samým štěstím omdlévající Martin Freeman je v roli Charlieho úplně k sežrání. Taky bych měla velké nutkání ho vysvobodit z takového hrozného prokletí... Pochvalu si rozhodně zaslouží i stylový konec, ten se tvůrcům fakt povedl. (80%) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to bolo zaujímavé, či už choroba alebo to miešanie partnerov. Potom to ale upadlo to takého divného, nudného, nikomu nič nehovoriacého módu aby to v závere pekne ukončili, sterilne. Objektívne dvojka, ale Bernadeta v zaujímavej, vážnej roly to skvelo podržala. Keď to však neuvidíte, nič sa nestane. 3 z 5 ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Imho jeden z najsolídnejších romcomov ostatných rokov, aj keď sa to tak nemusí zdať. Na povrchu odľahčeného príbehu sa v pozadí objavujú pomerne šikovne zakomponované dve hlbšie filozofické vrstvy, o ktorých je radosť rozjímať. A veľmi rád ich s niekým na pive rozoberiem. V niečom podobné Vanilla Sky mixnuté s Drinking Buddies. Veľmi milé. Premisa s Beethovenom potešila. +1. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Tuctová romantická komedie, kde ani Martin Freeman moc nezáří (a zbytek jsou druhořadí herci). Netradiční postižení, kterým trpí hlavní hrdina je sice pěkný nápad, ale funguje spíš podle taktovky režiséra než podle nějakých smysluplných pravidel. Ve výsledku je to oddechová zábava, u které musíte přimhouřit oko, pobavit se nad pár vtipů, možná se trošku pod tlakem dojmout a potom v klidu zapomenout. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Bohužel, ale na mě tento snímek s daným tématem působil jako silně nevyužitá příležitost udělat vážně výrazný film, a bylo by jedno, jestli by to ve finále byla ryzí komedie, čistá romance, či silné drama, vše by bylo ale samostatně pořád určitě lepší, než to, co nakonec vzniklo, a to z důvodu, že tvůrci se tu rozhodli pro mix všech tří výše zmíněných žánrů, jenže aby tento pokus dopadl dobře, museli by mít k dispozici vážně pořádnou zápletku, což se v tomto případě ale nestalo, a snažit se tedy zakomponovat do tak miniaturního a jednoduchého příběhu fungující vtip, přesvědčivou romantiku a zároveň působivé emoce, to bylo prostě předem odsouzeno k nezdaru. Óda na radost tak skutečně pořádně nefunguje prakticky v žádném ohledu, humor se tu tedy nevyskytuje vůbec, romantika je povrchní, dramatické momenty působí velmi mdlým způsobem a o emocích se nemá cenu vůbec bavit. Zápletka, jak už jsem se zmiňoval, je velmi jednoduchá, zároveň ale i bohužel dost předvídatelná a hlavně nezajímavá, a celé to na mě působilo až příliš kultivovaným, strojeným dojmem, kde se tvůrci báli v jakémkoli ohledu přitlačit byť jen minimálně na pilu a zároveň naprosto nepochopitelně nedokázali absolutně jakýmkoliv směrem využít nemoci, kataplexie, ústředního hrdiny. Celé to tak zachraňují alespoň herci v hlavních rolích, Freeman je neuvěřitelný sympaťák a působí vážně lidsky, stejně jako jeho brácha Jake Lacy a jako třešnička na dortu tu je pak neuvěřitelně sexy Morena Baccarin, to je jako fakt kotě. Celkově tak zkrátka sice možná stojí tato podívaná za pozornost, ovšem jen jako opravdu obyčejný snímek, ze kterého si nikdo příliš neodnese, tedy krom vlhkých vzpomínek na Morenu :-). ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

ty tři pouze pro Freemana.To křoví kolem něj mu to dost pokazilo.Tyhle vztahovky zpoza oceánu už mě nebaví.Klišé z toho kape. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Standardní romantická komedie obzváštněná netradiční nemocí. Fajn zábava s vážnějšími momenty. Melisa Rauch je tu výborná. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Docela mě to překvapilo, Baccarin byla strašně šukézní, Freeman hrál tak přirozeně, že jsem si říkal co ho asi dojebalo. Jinak plynulo to pěkně, dívalo se na to dobře....příjemná oddechovka. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

To jsem se, ale jednou zase dobře pobavila...Odpočinkově lehké, ale vtipné a moc příjemné...To omdlévání ze štěstí byla šťastná volba...Za mě 85% ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Proč mám opět pocit nevyužitého potenciálu? Začátek, kdy se seznamujeme s Charlieho podivnou nemocí je výborný. Bohužel jeho odpadnutí při prvním rande s Franceskou na dlouhou dobu veškerá legrace končí. Ikdyž ne docela. Bethany (Big bang Bernadetta) má rovněž vtipnou úchylku, jenže ani u ní není toho jak se patří využito. Ještě, že Charlieho hraje Martin Freeman, který je zárukou kvality. Komedie, která neuráží, baví, ale mohla by víc. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ľahká romantická komédia, založená na chorobe kataplexia (základom scenáru je, že nejaký radostný pocit spôsobuje stratu kontroly nad svaly). M. Freeman v roli Charlieho nie je zlý (rola sa mu hodí), ale jeho výkon a hra mi pripomínal „Watsona“. Obaja slečny, M. Baccarini a M. Rauch, boli skvelé – dobré mentálne protiklady. Najslabším článkom pre mňa tu bol J. Lacy, jeho hra bola šedá. Príbeh silne držiaci sa klasických hraníc nenáročných romantických komédií. Ale v tejto forme to neurazí. P.S.: M. Rauch a jej interpretácia piesne Zombie je zvláštnym momentom filmu. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Sarrow 

všechny recenze uživatele

Slibný začátek ale postupně veškerý humor uvadá až zmizí úplně a film působí jako pomalu nafukující se prázdná a nezáživná bublina plná umělé empatie kdy hlavní hrdina bude bojovat jen sám se sebou, a vy jen s padajícími víčky čekáte až zázračně “zcela nečekaně” praskne, a vy se budete snažit si těch 90 minut zábavy nevyčítat ()

Reklama

Reklama