Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká bláznivá komedie připomínající pohádku o hloupém Honzovi, který všechny zlé přechytračil a získal všechno, co takovým hrdinům přináleží.  Honza se tu ovšem jmenuje Vít Dolejší, všeobecně přezdívaný Vitoušek. V podzemí Národního divadla hlídá stav spodních vod a když dostane padáka, protože divadlo připadne jeptiškám, nezbývá hrdinovi než zdědit po dědečkovi z Ameriky karlovarský hotel Richmond a pět milionů dolarů, vázaných na jeho rychlou rekonstrukci. V tom okamžiku se ovšem hrdina ocitá v síti intrik zbohatlého veksláka zvaného Boss, ředitele hotelu a bývalého estébáka Křiváčka a vychytralého advokáta Wágnera. Ve hře jsou však nejen velké peníze, ale také půvab notorické hráčky Alice, do níž se Vitoušek zamiluje a pak všem ukáže, že vůbec není takový blbec jak si všichni mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (251)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Film mě nenaštval nebo neunudil, takže mu odpad určitě nedám, naopak některé Sobotovy a Mládkovy výroky se dost povedly. Navíc jsem moc přál Přeučilovi tu jeho roli, to je boží trest za tu jeho neustálou přehnanou markýrovanou mluvu a gestikulaci, kterou on asi považuje za umění či co. Jinak děj a zejména závěr nijak zvláštní logikou nevynikal, nicméně snímek si zaslouží pochvalu za ten mysteriózní přesah... nebo on snad někdo pochopil, jaký byl vztah Alice a toho jejího "psychologa", a čím nebo proč ji on vydíral? ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

V roce 1994 mi bylo jedenáct, pamatuji, jak některé hlášky v naší třídě zlidověly. Kdo nepamatuje devadesátá léta, nemůže podobné snímky nikdy pochopit. Některé jsou příšerné, jiné celkem zábavné. "Blbec" má aspoň zajímavý děj a občas se zasmějete. Opravdický kozy u bazénu (a jeden bobřík) potěší. K tomu můj velký oblíbenec Ivan Mládek, Jára Kohout, sexy Chytrová (moc jí to v tom oblečku pokojské sluší) - tento snímek si odpad rozhodně nezaslouží. Ze Západu dorazila pokleslá pseudokultura a podobné snímky jsou prostě pomníky své doby, v tom je jejich "hodnota". Že je v tomto filmu vítána i ODS, je více než symbolické... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zbavit Blbce karlovarského Richmondu je těžší než ochutnat všechny lázeňské prameny. Ale pořád to není tak těžké, jako pobavit se u této "komedie". Debilní Vitoušek má totiž do roztomile zabržděného Františka Koudelky z STS Chvojkovice Brod dost daleko, i když fyzická podoba by tu byla, a jeden vzteklý Pinďour to nezachrání. Já bych se tedy hodnocením klonil spíše k odpadu, ale zaujal mne porevoluční průlet Carlsbadem ve splašené Škodě 1000 MB a za to jednou hvězdou zaplatím. ()

Kokutek odpad!

všechny recenze uživatele

Šmankokote ! Mnohými zmiňovaná a očekávaná soulož Přeučil x Kostohryzová předčila moje očekávání "Nemůžeme to nějak urychlit, pane řediteli ?" ..."Mlčte paní Kostohryzová, vy si myslíte, že pro mě je to nějaké potěšení ?", nebo tak nějak to tam bylo ? "To jako když se spermie spojí s vajíčkem ?"... pevně doufám, že se mi tyto scény nebudou vkrádat do mých onanických fantazií, tato část mého sexuálního života by byla ve vážném ohrožení. Ovšem ona i ta dvojka Sobota x Chytrová vyvolává kopřivku...kulturní masakr. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Příliš snadný terč… Pokleslá komedie s bezzubou snahou být v ostře satirickém duchu navrch. Nedivím se, že tolik lidí hází kamenem, Olmer si o to říkal už tím prorockým názvem. Byť to není dvakrát svižná podívaná, tak bych primární problém neviděl přímo v něm a snad ani v hercích (obsazení má i dobré hráče, kteří jsou však na okraji a primární roli vyzobávají režisérovi toporní oblíbenci). Nejhorší je scénář a jeho vyžívání ve vulgárních vtipech a primitivních dvojsmyslech. Pobaví jeden z dvaceti, přičemž po jistých jdou na diváka mrákoty (pověstná „výměna“ mezi Přeučilem a Kostohryzovou fakt vede). Skoro až úsměvná je rozbujelá kritika poměrů a pokusy rýpat dokonce i do konkrétních politických stran (!), což vyzní v jednom sledu s obskurním product placementem na Becherovku obzvlášť šíleně. Když se na film podíváte právě dobovou podmíněností, tak se budete bavit aspoň tou obskurností devadesátých let v českém filmu, právě díky tomu podle mě bude za několik let Nahota na prodej kultovní guilty pleasure. Tak „vysoké“ cíle tahle nevyvedená taškařice asi mít nebude, přesto jako připomenutí stojí snad i za vidění. Otrlým bych doporučil… P. S. – Simona Chytrová je zoufalá herečka, ale tohle je jediný film, kde jí to doopravdy sluší. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Vůz, se kterým jezdí ve filmu Alan, strážce Alice (Simona Chytrová), je Škoda Favorit v edici Blackline z roku 1993/94. (Radza130)

Reklama

Reklama