Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Prima sezóna - pět povídek o láskách studenta Dannyho Smiřického - to je v scenáristické adaptaci K. Čabrádka a K. Kachyni pět televizních příběhů nazvaných Zimní příhoda, Májová kouzelnice, Zamřížovaný charleston, Hotel pro sourozence a Smutné podzimní blues. Jak řekl sám autor, v každé povídce je zrnko pravdy a tuny imaginace... (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele NinadeL k tomuto seriálu (6)

Prima sezona (1994) 

5/5 Po Rytmu v patách si tohoto seriálu vážím čím dál tím víc. Tankový prapor byl jak z jiného světa, Eine kleine Jazzmusik se ještě dala, ale dál už radši nic. Danny a jeho hon za každou sukní se musí interpretovat vkusně ;) ()

Zimní příhoda (1994) (E01) 

Zábavnost o tom, jak Danny miloval zároveň Irenu (Geislerku) a Marii (Elsnerku). Krásné, jak se tu formují všechny ty budoucí tváře českého filmu a televize. V malých rolích jsou tu dívčí drbny Ježková či Hrachovcová, a i ti hoši jsou tu skorem všichni, Matonoha, Wehrenberg nebo Řezníček. ()

Májová kouzelnice (1994) (E02) 

V této episodě Danny miluje dívky hned dvě, anebo je Marie-Karla opravdu jen jediná kouzelnice, umělkyně a ještě ke všemu nadaná hudebnice? Ten díl zdobí parádní hudební číslo kombinující klasiku s jazzem. Fabelhaft. ()

Zamřížovaný charleston (1994) (E03) 

Tentokrát si Danny zuby brousí na půvaby Andrey Černé (toho času čerstvé mlejnské princezny), respektive na její nožky výborně zvládající charlestonové kroky. Krásné. ()

Hotel pro sourozence (1994) (E04) 

Druhý pokus na smeč s Irenou dopadá téměř tragicky. Ale je to rozkoš, Aňa jako horolezkyně. Nicméně romance stále pokračuje a další na řadě je Irenina sestra v podání Vilhelmový. Ta jako jediná sice hraje jako prase mezi vší tou nadanou mládeží od pána boha, ale za pár let je tady dožene (to již víme). Tento teletín jest pastvou humoru. Inu smích nad smích, případně smích jako na běžícím pásu. ()

Smutné podzimní blues (1994) (E05) 

Epilog s Irenou je ideálním koncem té jedné kouzelné prima sezony, během níž Danny zamotal hlavu mnoha a mnoha kosteleckým děvčatům navzdory válečným časům. Protektorátní mládež je skvělé téma a právě zde bylo zachyceno zdaleka nejupřímněji. ()

Reklama

Reklama