Reklama

Reklama

Euforie

(seriál)
  • USA Euphoria
Trailer
USA, (2019–2025), 25 h 15 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira, Lukas Gage, Maude Apatow, Angus Cloud (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer

Recenze (215)

Vančura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série se mi ještě celkem líbila, ale druhá už mě veskrze permanentně nebavila, místy až iritovala. Jednak mi tam silně vadila ta Zendaya, u které fakt nechápu zdroje její popularity, a jednak mi samotné téma seriálu přijde nesnesitelně fádní, jakkoli invenčně formálně je zpracováno. Soundtrack se mi ale líbí moc a stojí za samostatný poslech. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dlho som pozretie odkladal a bola to chyba. Ako uvádza popis, tak ide o seriál o láske, priateľstve, drogách, sexe, skrytých problémoch a sociálnych sieťach. Nikde však nepíšu nič o tom, že je tu miestami až neuveriteľne výstižne vystihnutá definícia závislosti, a to nie len tej drogovej. Zároveň naozaj kreatívne a pútavo odprezentovaný sfetovaný stav mozgu. K tomu zrejme najpôsobivejšiu ženskú verziu fetky v podaní Rue (Zendaya). Ten pocit nenaskočí hneď, ale postupne ako vidíte všetky jej stavy, konfrontácie, tak Vás jej emočný lunapark presvedčí. Ďalej skvelo zahrané momenty, kedy vás okolnosti (absťák, rozpad snov či ilúzií...) doženú za hranu únosnosti.  A aby toho nebolo málo, tak celú dobu Vám do uší buší dokonale padnúci soundtrack. Prečo som nedal plný počet * ? Nie všetky vzťahové dvojičky boli rovnako zaujímavé a občas sa citovo "cukrovalo" až moc. ()

Reklama

koog 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

'I know it all may seem sad, but guess what? I didn't build this system, nor did I fuck it up.' Euphoria mě chytla za srdce opravdu neskutečně moc. Výborné herecké výkony talentovaných zajímavých tváří, nádherně vykreslené jedinečné charaktery, vztahy mezi nimi, překrásný vizuál, forma, kostýmy, kamera, soundtrack... Není to asi pro každého, ale je to výjimečné, dechberoucí a za mě naprosto dokonalé 🖤 'I don't know what type of fucked up shit you got going inside your head. I don't know how to help, but I could tell you one thing: this drug shit, it's not the answer.' ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo eufória, neviem prečo taký gýč, neviem prečo také vysoké hodnotenia. Priveľa postáv, navyše nevyužitých, a tie posledné dva diely prvej série boli samé bla bla bla bla bla............ Takže som tie "psychologické" a pseudofilozofické drísty preklikala. Scenáristu asi vyhodili z psychológie, ak sa tam vôbec dostal, potom z filozofie a možno aj z niekade inde, tak všetku svoju frustráciu vypľul na klávesnicu notebooku, následne sa na ňu vyšťal, a potom si vyhonil na obrazovku. No a čo, že sa tam vykecáva transka, ktorá ani nevie, aké pohlavie vlastne chce byť, či aké pohlavie šukať, a vlastne vôbec nevie, čo chce? Odkedy je takýto seriál dobrý? Nie je to nič iné ako Beverly Hills 902 10 v dnešnej dobe. Tie "múdrosti" pre "násťročných" pretkané celým seriálom ma fakt srali. Nehovorím, že herectvo nebolo dobré, za to tá jedna. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

No do haj*lu! To je geniální! Je mi vlastně dost jedno, zdali 2.série byla poslední a nebo bude něco dalšího, protože takový epický závěr v podobě divadelního vystoupení jsem nečekala! V posledních letech jsem neviděla podobný seriál - je tam střední škola, to jo, je tam neskutečně velká otevřenost úplně ve všem, je to hodně sprosté, je to barevné, je to svižné, je to různorodé, ale hlavně se postupně každý dílem dozvídáte příběh každé z hlavních postav - a těch tam není málo! ()

Galerie (346)

Zajímavosti (31)

  • Výkonným producentem seriálu je mimo jiné i známý kanadský rapper Drake. (NiWi)
  • Jednou z drog zneužívaných hlavní postavou seriálu, Rue (Zendaya), je i syntetický opioid – fentanyl. Jedná se o superpotentní analgetikum a sedativum, až 100krát účinnější než morfin. Přítomnost fentanylu v příběhu Euforie je odkazem na závažnou opiátovou krizi probíhající v USA, o které pojednává například dokumentární film 10 Dollar Death Trip: Inside the Fentanyl Crisis (2020). (MatyTM)

Související novinky

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

16.07.2024

Jen pár měsíců nazpět jste se u nás mohli dočíst, že plánovaná třetí řada veleúspěšné Euforie se zmítá v problémech a není zdaleka jisté, jestli se vůbec na druhou sérii bude nějak navazovat a příběh… (více)

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama