Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilot Charlie Lavery nastupuje do letadla, aby dopravil palivo do vzdálené arktické oblasti. Po vyložení nákladu odlétá zpět s nemocnou ženou, kterou má vzít do nemocnice. Jeho stroj má však poruchu a zřítí se na místo daleko od civilizace. Oba dva pád přežijí. Charlie se vydá napříč krajinou, aby nalezl pomoc. Po bezcíleném hledání zkolabuje. Těsně před smrtí se u něj objeví žena, kterou nechal v letadle, a která ho začne pomalu učit jak přežít v divoké krajině na rozlehlých místech vzdálených desítky kilometrů od jakéhokoliv kontaktu s civilizací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Ashar 

všechny recenze uživatele

Pilot Charlie byl idiot. Udělal tolik průserů a celou první polovinu filmu mne strašně nasíral. Nebýt nemocné eskymačky, zhebnul by v pustině po pár dnech. Film ukazuje nadutost, degeneraci a hloupost mužské populace. Naopak vyzdvihuje nutnost návratu matriarchátu, aby se muži začali od žen učit vše, o co v době své nadvlády nad ženami přišli. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Arogantni letec ztroskota na bezne trase v nehostinne oblasti severni Kanady s navic cestujicim na palube - nemocnou a velmi mladou eskymackou. Krasna priroda spojena s nekoncicim putovanim a klisoidnim vzplanutim mezi protagonisty (Barry Pepper zari) jsou nejvetsimi lakadly tohoto neprilis znameho dobrodruzstvi. 65% ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byla trochu v rozpacích. Očekávala bych, že letec, který začínal před deseti lety jako válečný pilot, se bude po havárii svého letadla chovat víc jako profík. Jenomže válka už dávno skončila - stala se z ní vzpomínka, zlý sen, na který nejde zapomenout. A ocitnout se s minimálními prostředky a bez pomoci v rozlehlé nehostinné pustině - to je úplně jiná a úplně nová zkušenost. A člověk civilizovaný je zároveň tvor civilizací zhýčkaný, neschopný přežít bez jejích vymožeností. Zpočátku průměrný příběh postupně získává sílu, neokázalý a otevřený jako drsná severská planina. Vypráví o vzniku nezištného, hlubokého a upřímného přátelství, o respektu a porozumění. 3,5 * … ale kvůli přímému tahu na branku tentokrát zaokrouhluju nahoru. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Vězte, že maličký křehký komár může být horším nepřítelem nežli vlk. Jenom mi nebylo jasné, kam se posléze všichni ti drobní krvežízniví tvorečci poděli. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh, sice se trošičku vleče ale je jasné, že z tohoto tématu se více opravdu nedalo vyždímat. Je to film trochu poetický a vzápětí extrémně drsný, takže pokud čekáte americký oslavný happy-end tak vás předem zklamu, tehle film je totiž syrový a chladný jako Kanada sama. Co se týče obsazení tak Barry Pepper je už od pohledu nepříjemný a i když se snaží hrát co nejlépe tak bych jeho roli přenechal někomu jinému. Naopak Annabella Piugattuk je skvělá a jako amatérská herečka předvedla naprostý skvost. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tahle kanadská lahůdka mi nějak unikla, naštěstí jsem to dnes napravil. Peppera mám rád, ale bral jsem jej vždy jako takového podpůrného herce méně důležitých postav k nějakému tomu hlavnímu hrdinovi. No tak tady byl film jen jeho a svoji roli dal uvěřitelně a snaprostým přehledem !. A tedy klobouk dolů. Kdo něco ví o Aljašce a severu Kanady, ví co v tamních bažinách jsou za peklo komáři. Každopádně to co na něj sedalo a co neustále rozmazával po obličeji a rukách nebylo ani doděláno počítačem ani rozsypáváno štábem. Komáři jej prostě regulérně žrali celou dobu a asi nejen jeho, ale celý štáb. A když ho nežrali, stříhal si to neustálým běháním v mokrých hadrech, případně ve sněhové vánici. Prostě klobouk dolů. Jaho hlavní hrdina mi byl velmi sympatický a ještě sympatičtější mi byl, když jsem se dozvěděl, že létal za druhé světové s Bostony a Mosquity... Film se totiž odehrává v roce 1953 a přepravní letecká společnost pochopitelně rekrutovala bývalé armádní letce. Škoda, že pro jeho parťačku nevybrali někoho více domorodého. Annabella Piugattuk je hezká baba a jistě má eskymácké kořeny, ale působila moc kontinentálně... Navíc tak trochu mi dost připomínala moji oblíbenou zpěvačku Katie Meluu za mlada... Snímek je klasický survival film s mírně duchovním přesahem a dle mého mohl být krapánek kratší. Ale i tak se na něj nádherně koukalo a to putování v západech slunce s polární září nad hlavou bylo překrásné. Není to za plné 4, ale tentokráte zaokrouhlím nahoru a dávám za 4 kly. * * * * ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Po dobu natáčení se s filmařskou skupinou pohybovali i strážci vyzbrojení střelnými zbraněmi, kteří chránili štáb před ledními medvědy. Jeden z medvědů dokonce přerušil natáčení, když poškodil videozáznam. (orkadimenza)
  • Zimní scény byly točeny v teplotách až -28°C, s efektem ochlazování větrem až -45°C. (orkadimenza)
  • V průběhu lovecké scény stálo stádo zkrocených sobů na místě díky divokému karibu. (orkadimenza)

Reklama

Reklama