Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Kdo ví, jak se stalo, že si Kája Berka na návštěvu k dědečkovi a babičce do Ružbachu zapomněl vzít s sebou pyžamo. Prababička mu ochotně půjčila noční košili po pradědečkovi, o němž se v rodině tradovalo, že byl směšný snílek a vynálezce nesmyslných předmětů. Jedině prababička pokládala svého zesnulého manžela, profesora na místním gymnáziu, za zneuznaného génia. Kája, poté, co prosnil noc v pradědečkově noční košili, dal babičce plně za pravdu. Nejenom, že zažil v pradědečkově vyučovací hodině výlet do pravěku, ale dozvěděl se tady důležitou informaci. Jeho starší bratr Radim, konstruktér velké automobilky, se už dávno trápí se svým vynálezem převratného významu. Pradědeček prozradí Kájovi, že na podobném vynálezu auta, které bude jezdit zadarmo a bez škodlivých zplodin, sám kdysi pracoval a důležitou dokumentaci zakopal na zahradě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (177)

Tuty 

všechny recenze uživatele

Ocenil bych už samotnej nápad a skvělé herce v hlavních rolích (Julius Satinský, Miroslav Vladyka, nádherně zahraný ředitel školy panem Luďkem Kopřivou). Skvělý mix vtipu, nadhledu a dobrodružství, proč už takovéhle věci nevznikají i dnes? Proč, pane Vorlíčku??? Místo toho točíte trapnosti typu On je žena!, hloupé pohádky let 90. (Pták ohnivák, Jezerni královna), zhovadilé pokračování Dívky na koštěti, Macha a Šebestovou apod. Přitom by jste se měl vrátit ke kořenům - divákovi, který očekává hlavně poutavý příběh. Vzpomeňte na Křečka, Arabelu, Jak utopit Dr. Mráčka, Létajícího Čestmíra a další filmy, které mají hlavu a patu, tedy kloudný scénář a až na tom perfektní old schoolové triky. Lepší triky než má Saxana a lexikon kouzel, bych udělal na domácím počítači. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Další a velmi povedený český seriál s tematikou cestování časem a následném ovlivnění budoucnosti. Nápadité vynálezy, na svou dobu dobré triky, kvalitní herecké obsazení a samozřejmě cesta do nitra člověka dělají z tohoto seriálu napínavou a zábavnou podívanou. Samozřejmě je vše laděno do mírně komediálního kabátu, takže se u toho i s radostí zasmějeme. ()

Reklama

Zbygniev 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalších scifi seriálů pana Vorlíčka a povedl se. Na každý díl se člověk vždy těši,co bude dál. Opět trefné obsazení herců, zvláště do záporných rolí. Július Satinský,Jana Švandová či nepříliš známý Martin Mejzlík,zahráli své role znamenitě. Triky jsou sice hodně zastaralé,ale to snad ani v té době lépe nešlo. V každém případě,je to ukázka typického chování čechů, jak někoho okrást, chlubit se cizím peřím,a mít z toho ještě prospěch. Nejlépe to předvedl Martin Mejzlík. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Ma to takovy trosku pomalejsi rozjezd, ale jak vlezou Kreckovi do hlavy tak pak me to uz docela hodne bavilo :) Sveho casu se mi desne libil Marek Brodsky a te Alici jsem uplne zavidela, ale za poslednich par let teda pekne vypelichal, to by tedy opravdu neslo, takze tam konec lasky. Ale serial paradni :) ()

megacik 

všechny recenze uživatele

Nikdy som si nemyslel, že ma 36. rokov starý seriál bude tak baviť. Skrátka a dobre, elita československých hercov, ich skvelý výkon a trochu nostalgie robí divy. Jediné, čo mi trochu pokazilo zážitok, bol veľmi slabý výkon Brodského, a potom ešte ten vyschnutý mŕtvy škrečok v poslednej časti....vypadal ako myš, čo bola týždeň zakopaná v zemi. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • V jednej zo scén Kája (Ondřej Regazzo) stojí v oku inžiniera Křečka (Július Satinský) a pozerá sa cez jeho zrenicu. V takomto prípade by však stál v ceste svetlu predchádzajúcemu cez jeho oko a vytváral tak tieň, ktorý by sa premietol na sietnicu a ničil tak „obraz“. (ČSFD)
  • Seriál měl mít původně název „Jak řídit inženýra křečka“. O finálním názvu rozhodl až německý producent. Název „Jak řídit inženýra Křečka“ má alespoň kniha kterou napsala Hermína Franková, která vznikla podle seriálu. [Zdroj: Václav Vorlíček, Petr Macek – kniha Pane, vy jste režisér!] (JT19)
  • Hromada lokalit byla postavena v ateliéru. Například interiér školy z minulosti. (JT19)

Reklama

Reklama