Reklama

Reklama

Zabijákova žena & bodyguard

  • USA Hitman's Wife's Bodyguard (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Michael Bryce (Ryan Reynolds), osobní strážce toho času bez licence, plánuje klidný odpočinek, jeho osobní terapeutka mu používání zbraní na nějaký čas dokonce zakázala. “Žádné bodyguardování!” nakáže mu psycholožka a pošle ho na prázdniny k moři, kde si mají jeho pocuchané nervy odpočinout. Jakmile ale nazuje papuče a otevře si knížku, předsevzetí a klid jsou fuč. Během vteřiny se ocitne uprostřed divoké přestřelky, které vévodí manželka jeho nedávného chráněnce, nájemného zabijáka Dariuse Kincaida (Samuel L. Jackson). A než se rozkouká, je proti své vůli znovu ve službě. Nejdříve je potřeba zachránit Kincaida ze spárů pomstychtivých mafiánů, hned nato dostane prapodivná trojice za úkol zachránit celou Evropu. Svůj maniakální plán totiž spřádá arcipadouch v podání Antonia Banderase. Zabiják, jeho žena a jeho bodyguard vyrážejí na zběsilou cestu evropskými letovisky, bez covid passu zato se slušným arzenálem zbraní. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (255)

kingik 

všechny recenze uživatele

Bodyguard, nájemný vrah a jeho sexy latinská manželka se vrací na akční a komediální scénu. A dávají svému setkání po čtyřech letech pořádně bláznivý rozměr. Asi nejdůležitějším faktorem z celého dějství byla náročnost v tom, jak je všechny tři zase svést dohromady. Ryan Reynolds je toho času osobním strážcem bez licence, vydal se na duchovní cestu a svoji dovolenou tráví v Itálii, kde ho právě zastihne vulgarismy a střelným prachem nešetřící Salma Hayek, jelikož její manžel Samuel L. Jackson byl unesen, navíc zoufale touží s ním zplodit dítě. A následně se objeví Antonio Banderas coby řecký mafián, který se svojí zločineckou bandou chystá mocný kybernetický útok na Evropu. Jedná se pochopitelně o úmyslně přihlouplou hereckou kreaci, stejně tak následující děj a cokoliv v něm nelze brát ani trochu seriózně. Vše je každou chvíli podloženo svižnou a drsnou akcí, hláškami, mnohdy to celé balancuje na hraně bláznivé parodie. A Morgan Freeman s Frankem Grillo také přispěli k zábavnému diváckému komfortu. Důležité bylo, že se tvůrčí tým sešel v podstatě v nezměněné sestavě. Scenárista Tom O´Connor tři výtečníky zakomponoval do šílených rejdů a na Patricku Hughesovi bylo, aby z toho režijně udělal patřičné akční a komedií sršící rejdy. A mládeži je jejich konání nepřístupno. Moc sprostých výrazů a stříkající krve. Dvojka je velká akční zábava. Má to dynamické tempo, drsný říz, skvělou hereckou sestavu, Salma Hayek a její nadupaný dekolt jde výrazně do popředí (diváckého zájmu) a originální nádech, hlášky stojí za to. 10/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nemôžem dať vyššie. Hoci akčné scény to má slušné a v poslednej tretine funguje aj humor. Lenže mám pocit, že toto bolo len účelovo vytvorené čudo, ktorého hlavnou devízou bolo natočiť známych hercov v pekných lokáciách. Charaktery sú nulové. Ich vývin smiešny. A motivácie ako vycucané z prstu nejakého primitívneho a nenápaditého scenáristu. Veci ako čierny otec, strach z gelata, alebo neustále odchádzanie a vracanie sa, začne byť po nejakom čase známkou nie len zlého vkusu, ale aj scenáristickej bezradnosti. Pričom keby si dali trošku námahy a snažili sa to hrať na ten buddy film s reálnym záporákom a trochou realistickosti mohlo by sa jednať o chuťovku. Toto je len výplach so známymi menami, pri ktorých zamrzí, že tu vôbec sú. Bayova spolupráca s Reynoldsom fungovala v mnohých veciach o dve triedy lepšie. Toto boli 2 hodiny zabitého času. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

O level, možno aj o dva slabšie ako zábavná jednotka, celá tá zápletka nedáva žiadny zmysel, všetko sa nasilu ohýba tak, aby sa (ako vraví Critical Drinker) "mohol odohrať zvyšok filmu", 80% pokusov o humor ide úplne vedľa a dokonca aj moja milovaná Salma, kráľovná všetkých MILFiek, je pol filmu iba otravná hysterka. AVŠAK... je to nabité veľmi solídnou a až absurdne krvavou akciou, Reynolds a Jackson majú výbornú buddy chémiu, párkrát som sa schuti zasmial a Salma je tú druhú polovicu filmu čarovná, najmä v scénach s "bývalým milencom" Banderasom, z ktorých cítiť, ako radi boli zase spolu na plátne. Za mňa teda v pohode letná výplachová jednohubka. Viackrát si to nepozriem, ale už som v živote zabil 90 minút aj horšími spôsobmi. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uzivatel verbal tvrdi nieco  v tom zmysle, ze sa to kreativne posunulo smer prdel. No ja nesuhlasim, jednak reziser Patrick Hughes uz natocil priemernych Expendables 3  a jednicku Zabijak a Bodyguard, toto je dvojka. Dvojky su regulerne podradne filmy, maloco vynimiek sa najde - Terminator 2 je lepsi ako jednicka, tuto myslim tiez. Aj si to obhajim. Moja obhajoba nebude zalozena na pouzivani vysoko odbornych fundovanych filmovo teoretickych termitov, ne, ne. Ludovou recou, v tomto pripade pisanim. Pani Slama Hayek je aj v 50 neskutocna sexica a myslim, ze vie hrat, film ma brutalne tempo a nepolavi ani na chvilu, exoticka destinacia strieda exoticku destinaciu. Toto viac pristane Ryanovi Reynoldsovi nez Dedpul   : 84 % ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Ou. Jako samostatný film bych to ohodnotil 4* a byl bych rád, za slušnou zábavu. Ale jako hvězdně obsazené pokračování skvělé akční komedie tomu nemůžu dát víc. Pár dobrých fórů, ale na jedničku to ani náhodou nemá. Chybí tomu drive, nápaditost a feel prvního filmu. Scenárista také vykrádá sám sebe a digitální efekty byly využité až moc a tím pádem byly příliš viditelné. Škoda. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Když řekne Michael (Ryan Reynolds) o Sonie (Salma Hayek), že by byla hrozná matka, zmíní panenku Chuckyho z hororové série Dětská hra. (Duoscop)
  • Natáčení začalo 2. března 2019. Probíhalo v Chorvatsku, Itálii, Bulharsku, Slovinsku a Anglii. (Varan)

Související novinky

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Reklama

Reklama