Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Držitelka Oscara Emma Stone září v celovečerním filmu Cruella od společnosti Disney. Film se odehrává v době londýnské punckrockové revoluce 70. let a sleduje vzpurné počátky nechvalně proslulé módní darebačky, Cruelly de Vil. Mladá, chytrá a kreativní podvodnice Estella je odhodlaná se prosadit ve světě módy. Spřátelí se s dvojicí mladých zlodějů, kteří oceňují její zálibu v rošťárnách. Jednoho dne se Estelle podaří zaujmout pozornost ohromně šik a děsivě haute módní legendy, baronky von Hellman, jenž ztvárnila dvojnásobná držitelka Oscara Emma Thompson. Jejich vztah však uvádí do pohybu souhrn událostí a odhalení. Estella se rozhodne přijmout svou temnou stránku a stává se drsnou, módní a pomstychtivou Cruellou. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (367)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak bych si představoval zábavný moderní film dnešní doby, kterému funguje všechno, na co šáhne. Proč ale s tímhle přišla až Cruella (film od Disney a s postavou, u které byste nikdy nečekali samostatný film) a ne třeba už série Kingsmanů, u kterých bych nějakou tu nápaditou zábavu očekával, to mi hlava nebere. Možná je to tím, že Cruella je postavou z dalmatinů a tak si s ní tvůrci vlastně mohli dělat, co chtěli. Díky tomu připravili příběh, který solidních 134 minut baví a ani jednu minutu neustoupí. Neskutečně dobrá Emma Stone, neméně výborný protivník Emma Thompson, k tomu další balík herců, kde nejvíc mě překvapil Paul Walter Hauser svojí udatnou angličtinou z podsvětí. Exkluzivní hudební soundtrack, kterému samozřejmě dominuje i parádní titulní píseň. Akce a napětí, které má nápad, spád, vtip a dominují v ní psi různých odnoží. Dokonce dojde i k automobilové honičce, která tu dobu 70. let tak krásně podpoří, že se Vám z ní nebude chtít odejít. Kdyby tady někdo přemýšlel nad pokračováním, vůbec bych se nezlobil. Jak jsem na začátku řekl, tohle je ta filmová zábava 21. století, na kterou jsem tak dlouho čekal. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Zajímavá, dlouhá a poutavě udělaná černá komedie, ale ne zas tak, že byste se u ní smíchy váleli po zemi - ale holt nějaká žánrová škatulka se vymyslet musí. Pustil jsem si film bez nějakého kontextu, aniž bych tak nějak tušil o čem to bude a pořád jsem si říkal, že ten black&white modní účes jsem někde viděl... a ona je Cruella postava ze 101 dalmatinů :-) 80%  (viděl jsem: 1x cz) ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Je to o dost lepší než jsem čekal. Je to víc glamour film než Disney film, kostýmy jsou fantastické, Emma Stone je můj kryptonit a do dobrých dvou třetin to má slušný tempo. Pak je tam ale všechno ostatní. Cruella nemá moc důvodů k obhajobě toho, že to není animovaný film. Herci hrajou jako v animáku i vnitřní logika filmu je jak v animáku: všichni mají nekonečně energie, nespí, za noc a nepozorovaně udělají věci, na kterých normálně pracují týmy lidí celé týdny a měsíce, na všechno mají protagonisté blank check, není tam kauzalita a ve světě se neodehrává nic, pokud to není v dané scéně. Prostředí jsou pa z větší části stejně CGI a kamera v nich poletuje nehledě na fyzické překážky. A kdykoli mé oko popatřilo na digitální psy, regulérně se mi natáhlo. Nejvíc mě ale zarazilo, proč ten film vypráví prakticky o boji proti Cruelle, která měla být hlavní postavou. Emma Stone tady hraje obvyklou trochu šiblou juvenilní holku s tragickou minulostí, zatímco Emma Thompson, její nemesis, má veškeré parametry klasické Cruelly. Ta postava byla přeci vždycky výlohou cynického estabilismentu, zatímco tady, kurva co?, z ní vytvářejí salónní anarchistku stojící v nějakém odporu proti systému. Proč teda Disney láká na film s klasickou záporačkou v hlavní roli, když z ní neponechá v té postavě vůbec ale vůbec nic a naopak naservíruje ten nejošlapanější, nejotravnější příběh s rodinným twistem bez mikroskopické špetky morální ambivalence? Řečnická otázka. Já vím, že protože Disney. Disney, který si může koupit práva na libovolné songy od Rolling Stones přes Ninu Simone po Stoogies a pak je bez ladu a citu solit jeden po druhém do monstrózního originu za 100-200M určeném pro tween publikum z bohatých amerických předměstí. Šmarja sem se zas nasral. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Asi nebudem jediný, kto Cruelle neveril, ale napokon je to pecka za 4*. Scenár nie je žiadny extrémny (ani neextrémny) zázrak, ale veľmi veľa mu dáva prepracovanosť postáv a to samozrejme v čele s diabolskou Emmou Stone (výborná je však i Emma Thompson v úlohe barónky, ktorú som vôbec nespoznal). Film je ohromne štýlový, od kamery a opulentné kostýmy, cez výpravu, až po pasáže s neskutočným soundtrackom. Cruella obsahuje medzititulkovú scénu, ktorá snímku šikovne prepája s „nasledujúcimi“ 101 dalmatíncami. Režisérovi sa podaril husársky kúsok: natočil výborný film, u ktorého absolútne neviem povedať, komu (napr. akej vekovej kategórii) je určený. Pikoška: snímku okrem Emmy Stone produkovala aj Glenn Close (predstaviteľka starej Cruelly zo 101 dalmatíncov z r 1996). Vo filme sa udeje viacero wtf udalostí (úvodný pád z útesu), ale neskôr sú logiky vysvetlené. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na první pohled zbytečný prequel disneyovské klasiky 101 dalmatinů, ale díky šikovnosti režiséra Craig Gillespie (který režijní talent předvedl už v Já, Tonya) se jedná o jedno z největších překvapení, které jsem za poslední dobu viděl a udivuje mě, že Disney kývnul na tuhle formu, která nemá moc šancí zaujmout mladší publikum. Ve 140 minutách režisér rozjíždí svižný snímek, který je někde mezi Ďábel nosí Pradu, kriminálního heistu a filmu o pomstě. Herecky bezchybné, režijně svižné a originální a milovníci módy zažijí orgasmy při pohledu na všechny ty bezchybné róby (Oskar za kostýmy je snad jistý). Nenechte se odradit délkou ani na první pohled nezajímavou postavou. Tohle ztvárnění se opravdu povedlo a v rámci disneyovské produkce se jedná o odvážný a svěží film. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Cruella (Emma Stone) sleduje v hotelovej izbe čiernobiely film so ženou, ktorá sa diabolsky smeje. Jedná sa o Betty Lou Gerson, ktorá nadabovala Cruellu v pôvodnom animovanom filme a mnohé charakteristické črty postavy, vrátane onoho smiechu, boli vytvorené práve na základe jej práce v štúdiu počas výroby filmu. (matthew.17)

Související novinky

Návrat Cruelly je potvrzen

Návrat Cruelly je potvrzen

14.08.2021

Na přelomu letošního května a června vstoupil do kin hraný spin-off 101 dalmatinů s názvem Cruella a prakticky už pár dnů po premiéře se začalo mluvit o přípravách pokračování. Studio Disney mělo v… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama