Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Držitelka Oscara Emma Stone září v celovečerním filmu Cruella od společnosti Disney. Film se odehrává v době londýnské punckrockové revoluce 70. let a sleduje vzpurné počátky nechvalně proslulé módní darebačky, Cruelly de Vil. Mladá, chytrá a kreativní podvodnice Estella je odhodlaná se prosadit ve světě módy. Spřátelí se s dvojicí mladých zlodějů, kteří oceňují její zálibu v rošťárnách. Jednoho dne se Estelle podaří zaujmout pozornost ohromně šik a děsivě haute módní legendy, baronky von Hellman, jenž ztvárnila dvojnásobná držitelka Oscara Emma Thompson. Jejich vztah však uvádí do pohybu souhrn událostí a odhalení. Estella se rozhodne přijmout svou temnou stránku a stává se drsnou, módní a pomstychtivou Cruellou. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (367)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty, Šmudlo. Přines mi oběd. Losos se sójovým glazé, citrónové rizoto, okurku krájenou v úhlu třiceti stupňů o šířce tří milimetrů, sedm lístků petrželky navrch. A sekat. Netrhat." Baronka mě bavila v každým výstupu. Každýmu vynadala, ztrapnila ho, ukradla mu nápady a pak se ještě pochválila. To je prostě svět módních návrhářů a tomu já rozumím. Nejradši mám tu ... Laffitu. A pak taky Cruellu, protože její punkový výstupy byly dokonalý. Navíc k tomu hrála skvělá muzika a to je pak člověku jedno, že má při sledování něčeho tak esteticky krásnýho na sobě vasila a tepláky s vytahanejma kolenama. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Pekné eye candy. Všetky veci týkajúce sa módy ma veľmi bavili (jarná kolekcia, ó, áno). A moje vlastné spomienky vyvolala časť s Liberty London, kde som pred pár rokmi náhodne stretla Unu Stubbs zo Sherlocka, ktorá sa na mňa usmiala, hah. Ja som nemala nejaké problémy s tým, že niekto ide rehabilitovať mega záporáčku, 101D pre mňa nikdy nebola nejaká milovaná látka, takže som to nebrala ako heresy. Potešila ma aj hudba, Emma T. je naozaj diabolská, John McCrea je super a lepší anglický komorník ako Mark Strong asi nejestvuje. Keby som nedala 3* Mortal Kombat, dám tomuto, ale toto bolo o dosť lepšie, takže 4*. A tých 134 minút ubehlo fakt rýchlo. Ak bude pokračovanie, rada si ho pozriem. (Lumiere - 6.6.2021) ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

K tomuhle vcelku divnému projektu jsem si až do konce titulků nedokázal úplně najít cestu. Origin disneyovské záporačky je prostě vcelku zbytečný, a kdyby se jednalo o svébytný film o tom, kterak si outsider v jokerovském duchu navzdory společnosti vydobude cestu k sobě samému, nepříjemně vtíravých otázek by razantně ubylo. Jenže se tak nestalo, a tak se ptejme: Dává smysl svět, v němž se nahodile mísí až dickensovská sociální realističnost s komiksově přepálenými charaktery? Je možné prodávat směs seriózně se tvářícího psychologického dramatu, odlehčeného heistu, rodinného dojáku a disneyovského technologického dema s digitálními psy? A proč postava Paula Waltera Hausera fandí zrovna Tottenhamu? Karikaturní figury Emmy Stone a Emmy Thompson samozřejmě hrají jako o život a hází expresivní grimasy na všechny strany, stylizovaný Londýn 70. let se otřásá pod náloží dobového soundtracku a propracované kostýmy udrží pozornost; jenže zároveň je příběh velmi průhledný a předvídatelný (a tam, kde není, tak prostě nedává smysl), zajímavá témata rozpadu osobnosti či sněhurkovského generačního střetu jsou opuštěna skoro rychleji, než se vůbec vynoří, a vzhledem k vcelku temné atmosféře je otázkou, pro jaké diváctvo je snímek vlastně určen. No, já to každopádně nejsem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dvacet minut pryč a nic, další půlhodinka a pořád stejné pocity. Navíc tenhle další Disneyho moderní velkoflák na motivy legendární pohádky má dvě a čtvrt hodiny, přitom docela brzy nemá moc co vyprávět a naprosto zoufale se snaží o napětí, dojetí nebo dokonce humor. Pro někoho talentovaný, pro mě zatím jen průměrný Craig Gillespie vzal psí taškařici z jiného konce: podíval se na zrod černobílé Cruelly de Vil z klasiky 101 dalmatinů. Ta rozhodně neměla na růžích ustláno (narodí se s černobílými vlasy, od spolužáků dostává nařezáno a sama rány rozdává a záhy přihlíží tragické smrti matky), ovšem já jí moc nefandil, a kdyby uhořela, bylo by mi to šumák. Tak či onak se z toho všeho nějak vyhrabe, spolčí se se dvěma londýnskými zlodějíčky a nechává se zaměstnat v salonu démonické baronky Emmy Thompson, protože o hvězdné módní kariéře vždycky snila, a navíc má sakra talent. Jenže pak se dozví jednu zásadní informaci a na povrch začne vylézat její drzejší, punkové a sviňské já. Oceňuji, že Gillespie šel svou cestou, prodává solidní styl, předkládá skvostné kostýmy a kulisy a tradičním disneyovkám se dost vymyká, ovšem to je tak nějak všechno. Proměna v potvoru nefunguje, následné neustálé přepínání mezi hodnou přirozeností a zlou pózou taky ne, všechna ta wow energie mi přišla umělá, stopáž nesmyslně přepálená, zlodějští kumpáni otravní, zápletka až moc myslící na rodiny s dětmi. Do toho loupeže, pomsta, traumata, asi černá komedie, prostě guláš. ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Je to smutné, docela jsem se po ukázkách těšil a i předchozí film Craiga Gillespie (Já, Tonya) mě mile překvapil. Cruella ale bohužel selhává úplně ve všem. Ani krásné kamerové nálety, perfektní masky a kostýmy, výprava, či skvěle obsazení herci, nedokáží zakrýt fakt, že ten film je strašně hloupý a šíleně nudný! Měl jsem velké obtíže film dokoukat... a hloupost jednotlivých zvratů mě tak o to více mlátila do očí. I samotná proměna ve "zlou", ke které došlo v posteli lusknutím prstů podtrhuje marnost scénáře, který si prostě neví rady s faktem, že by si obecenstvo mělo oblíbit maniakálního psychopata, který touží po kůži štěňátek... Takže hned v úvodu jsou nám dalmatini představení jako krvelačná digitální monstra.... a takhle neohrabaně a hloupě se scénář vypořádává s každou "komplikací"... Neumím si představit, že to je pro děti, ty se u toho ukoušou nudou ještě víc... Já vlastně vůbec nevím pro koho ten film má být... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • V hotelové scéně, kde Cruella (Emma Stone), Horace (Paul Walter Hauser) a Jasper (Joel Fry) vykrádají některé pokoje, můžeme vidět, jak se Cruella dívá na starý černobílý film s Tallulah Bankhead. Postava Cruelly a mnoho jejich osobnostních nálad bylo založeno na okázalosti Tallulah Bankhead. (lyukassza)

Související novinky

Návrat Cruelly je potvrzen

Návrat Cruelly je potvrzen

14.08.2021

Na přelomu letošního května a června vstoupil do kin hraný spin-off 101 dalmatinů s názvem Cruella a prakticky už pár dnů po premiéře se začalo mluvit o přípravách pokračování. Studio Disney mělo v… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama