Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Adela (Ana de la Reguera) s manželem úspěšně ilegálně pronikli z Mexika do Ameriky, mysleli si, že mají vyhráno. Oba si našli práci a začali vést poklidný život. Ten i jim každoročně narušuje Očista, morbidní tradice, která vždy na dvanáct hodin promění Spojené státy v peklo plné bezpráví. Nepracuje ani jedna ze složek záchranného systému a všechny zločiny, včetně těch nejtěžších, jsou zcela legální. I tuhle „nepříjemnost“ ale Adela dokázala vyřešit tím, že se s mužem vždy ukrývají ve spřátelené komunitě, která ví, jak se proti případným útočníkům bránit. Ve chvíli, kdy se rozezní spásné sirény, informující o ukončení Očisty, veškeré drama rázem končí, posbírají se ranění a mrtví, opraví se škody a jede se dál. Pokud se ovšem někdo nerozhodne v řádění pokračovat bez ohledu na následky. A když takový nápad dostane víc lidí najednou, je krvavá lázeň, ve které válčí všichni proti všem, nezastavitelná. Kdo chce přežít, musí mít buď ostřeji nabito, nebo využít krátké okno, během kterého nechává dobrotivá mexická vláda otevřené hranice americkým uprchlíkům. Život je prostě plný paradoxů. Adela by mohla vyprávět. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

Fr 

všechny recenze uživatele

„…PROTOŽE NÁS ČEKÁ KAŽDOROČNÍ SVÁTEK KRVE…“ ///    Téma migrace a VĚČNÝ očisty. Pouliční válka za bílýho dne – to si kurva nechám líbit! Navíc sympatický postavy… je to napínavý a AKČNÍ! Kurva tohle není horor!   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem se chtěl zeptat „šmejda“ jestli rozumí dávce z brokovnice. 2.) Hledám (po volbách) něco místo každoroční zabíjačky.   /// Thx za titule „titulkomat“.     /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ** ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Očista tentokrát neskončila po dvanácti hodinách a v Americe vypuklo peklo. V ulicích jezdí vraždící magoři a likvidují každého, kdo se jim postaví do cesty. Povede se hrdinům najít místo, kde by mohli být v bezpečí, nebo i je pohltí Očista, která by neměla nikdy skončit? Pátý díl akčně-hororové série představuje nové prostředí a nové hrdiny, ale pořád sází na kombinaci lekaček a střílení v hořících ulicích měst. Okoukané to bylo už pár dílů zpátky, jenže tentokrát je to ještě o chlup hůř natočené. Fandové budou asi spokojení, protože ten úpadek oproti předchozím filmům není nijak zásadní, ale pokud jste měli v minulosti pocit, že už vám Očista stačila, klidně tu nejnovější vynechte. Najdete tam jen to, co tam bylo minule. Akorát to celé o chlup hůř vypadá a baví. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Prekvapenie. "The Forever Purge" je pre mňa skutočne obrovské prekvapenie. Konečne sa James DeMonaco (po štyroch filmoch) rozhodol s týmto konceptom priniesť niečo nové. A myslím si, že v rámci toho, čo sa v USA počas posledných rokoch udialo aj celkom aktuálne. Je super vidieť, že NFFA sú likvidovaní svojim vlastným výtvorom a v podstate si pod sebou podpílili konár. V jadre sa nedá povedať, že by tento film ponúkal vizuálne niečo iné, než predchádzajúce filmy, no minimálne do toho vložil otázku, ktorú sme si asi viacerí dávali. To skutočne po siréne všetci prestanú a sme v pohode? A nenašiel by sa nikto, kto by chcel porušovať pravidlá? Že to všetko funguje? V jadre je všade vidieť ako (a nielen v Amerike) stúpa napätie. Spoločnosť sa vysoko polarizuje. Nadávame si všetkého možného. Fašistov, slniečkarov, buzerantov a podobne. A nakoniec to celé vybuchne ako obrovská sopka. Čo na filme trošku nechápem sú pre mňa dve veci. Že tu máme týpka, ktorý vníma streľbu ako úžasnú nebeskú hudbu. Toto pôsobí už trošku komicky. Celá tá scénka v policajnom voze s tým týpkom s vytetovaným hákovým krížom na tvári a tou sfetovanou magorkou je divná. A rovnako nerozumiem jednému. "Očistci" chcú "očistiť" Ameriku od imigrantov a "teroristov", no keď im iná vláda umožní ísť domov a rozhodnú sa utiecť do bezpečia a preč z "ich krajiny" tak rýchlo ich ešte ideme zabiť, aby nestihli utiect. Prečo? Keď utečú do Mexika alebo Kanady, nie sú z "vašej krajiny" preč rovnako? Ale celkovo toto je popkornový akčňak, ktorý miestami úplne nerieši logiku. Ale prvýkrát som mal pocit, že do tohto sveta aj niečo priniesli. Kým predošlé filmy ma nebavili a dokopy neurobili so svojim konceptom nič prevratné a viac-menej recyklovali čo sme videli minule, tak tentokrát to tvorcovia trošku upravili a vďaka tomu máme zaujímavejší film, než som si myslel, že bude. Takže prekvapivo som našiel prvý film z tejto série, ktorý ma fakt bavil. Hodnotenie: B ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V Amerike sa k moci opäť dostane zoskupenie NFFA a obnoví tradičnú Očistu. Tentokrát sa do problémov dostanú prisťahovalci, na ktorých majú zálusk šialenci, ktorí chcú vyčistiť Ameriku od všetkého nečistého. - Prekvapivo podarená časť, ktorá mala byť záverom The Purge série, ale keďže sa z toho peniaze stále sypú, James DeMonaco sa dal Jasonom Blumom nahovoriť na ďalšiu časť. The Forever Purge nie je velmi hororová časť, ale dej je nabitý akciou, takže to až tak nevadí. Velmi mi sadli postavy, či už išlo o američanov z farmy, prisťahovalcov z Mexika alebo domorodcov z rezervácie. Dal by som aj štyri, nebyť toho otravného woke podtextu a otrasného záverečného songu od Snow Tha Product. ()

LND 

všechny recenze uživatele

Film přesně dle očekávání – přeakčněná americká volovina, která vůbec nemá patu a vlastně ani hlavu. Tím nechci říct, že by mě to nebavilo, ba naopak. A když říkám americká, myslím opravdu fest americká. Zbraně ve slevě, uvědomělí vlastenci na každém rohu, střelba do vzduchu, hořící auta, Trumpova zeď… no záběry úplně jako z večerních zpráv. Docela by mě zajímalo, kolik za ten film padlo výstřelů. Opět tady máme hodné a zlé ve správném rasovém složení a neschybí ani všeliké poučky o tom, jak se k sobě mají dobří lidé správně chovat. Ale jinak jo, na vypnutí mozku super a ta písnička v závěrečných titulcích to skvěle podtrhuje. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 18 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Dylan (Josh Lucas) a Juan (Tenoch Huerta) v čase 1:22:38 vyndávají lana z bedny a přehodí si je přes ramena. V čase 1:22:46 ale lana u sebe nemají, zatímco v čase 1:22:53 je opět mají. (mary800)
  • Severoamerické tržby byly 44,5 milionu dolarů, celosvětové pak 77 mil. (NIRO)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reklama

Reklama