Reklama

Reklama

Po smrti svojho kráľovského otca Jaffeho Joffera (James Earl Jones) sa vlády v africkom kráľovstve Zamunda ujal následník trónu, princ Akeem (Eddie Murphy). V súčasnosti však aj on uvažuje o vlastnom nástupníctve. Z jeho manželstva s kráľovnou Lísou (Shari Headleyová) nevzišiel mužský následník trónu, ako to vyžadujú staré tradície a zákony, ale tri dcéry. Bojovný generál Izzi (Wesley Snipes) požaduje, aby sa jeho syn oženil s Akeemovou najstaršou dcérou Meekou (KiKi Layneová), a tak spečatil prímerie. Akeem sa však od šamana dozvie, že počas svojho pobytu v New Yorku vo veku 21 rokov v opitosti a pod vplyvom drog nevedomky splodil nemanželského syna. Aby splnil posledné želanie svojho otca, Akeem sa spolu s prioateľom a pobočníkom Semmim (Arsenio Hall) opäť vydáva do Queensu, aby našiel svojho nástupcu. Po tom, čo Akeem v New Yorku vypátra svojho syna Lavella Junsona (Jermaine Fowler), nechá ho aj s jeho matkou Mary (Leslie Jonesová) priviesť do Zamundy. Tam generál Izzi predstaví svoju dcéru mladému mužovi ako jeho budúcu manželku. Kým sa Lavelle pripravuje na rolu princa, zamiluje sa do svojej kaderníčky Mirembe (Nomzamo Mbathaová)a odcestuje s ňou do New Yorku, aby sa s ňou oženil. Akeem musí tento sobáš prekaziť a priviesť svojho syna späť do Afriky, aby splnil svoju štátnickú úlohu. (TV JOJ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (175)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Coming to America je můj hodně oblíbený film, který jsem možná 10x v bedně viděl a nevadí mi se kdykoliv na něj podívat znovu. Na rozdíl od mnohých sequel neberu jako zničení vzpomínky, naopak jsem byl docela zvědavý na další osudy mých oblíbených postav, ač jsem samozřejmě nečekal, že by to mohlo být dobré a přišlo to možná až příliš pozdě. Výsledek je takový, že mě neskutečně štvala možná polovina vedlejších postav a dle očekávání mi vůbec nesedlo pitvoření například Wesleyho Snipese a trošku méně Eddieho Murphyho a vůbec příklon k větší pitomosti a sebeparodování. Naopak potěšila připomínka velké části vedlejších herců z prvního dílu (hlavně to, že ještě žijí - John Amos), co by taky měli jiného na práci, když jsem je snad nikde jinde potom v zásadnější roli neviděl. Škoda jen, že ten Samuel nevyšel. No, znovu už to vidět fakt nepotřebuji PS : mladý nástupce mi přišel úplně v pohodě, zvláště při porovnání třeba s mladým Shaftem...50% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Kráľ Akeem nemá mužského potomka ale následne zisťuje, že sa mu pri jeho návšteve Ameriky pred tridsiatimi rokmi ušmykol a má lavobočka. Teraz zostáva iba ho naučiť kráľovským mravom a máme dediča trónu. Prevedenie: Veľmi z filmu sála černošská mentalita a to nie som predpojatý. Trocha to bolo prehnané. Najviac mi ale vadilo, že ide o komédiu, ktorá je absolútne nevtipná. Herecké obsadenie: Toto je vec ktorú uznávam, že tvorcovia priviedli pred kameru skoro celú pôvodnú zostavu. To som naozaj čumel. Pocity: Veľa postáv mi vyslovene vadilo. Veľa vecí nebolo vtipných ale trápnych. Celé to nijako nefungovalo a malo to až moc sladký happy end. Pridaná hodnota: Komédia bez vtipu na jedno pozretie. 30% ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Môj prvý film pozretý kompletne v anglickom jazyku, aj čo sa tituliek týka. A hlavne vďaka tejto novinke som vzal sluzbu Amazon prime na týždeň. Veľa som od pokračovania nečakal. Ale dalo sa pozrieť. Eddie Murphy ešte stále dokáže pobaviť. Ako býva zvykom dvojky bývajú skoro vždy slabšie. Čo sa ale služby týka, chýba lokalizácia a tak konkurovať netflixu alebo hbo sa službe nepodarí. Aspoň zatiaľ. Pre doplnenie obsadenia, nachvíľu sa tam objaví aj Morgan Freeman. 3* ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Dá sa na to pozerať. Ak beriem do úvahy kostýmy lokácie a priam až hravú farebnosť, je to ok. Ale všetko ostatné je úplné smetie. Scenár, herecké výkony, prepálená stopáž - skrátka škoda reči. Z môjho pohľadu splnil účel, keďže mi vypĺňal prestávky v rámci cestovania, ale inak ako pri čakaní na lietadlo a na tablete by som si ho dobrovoľne nepustil. 40% Amazon Prime ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

A mně se to celkem líbilo, ale chápu, proč ostatním ne.. Některé části, fóry a podobně jsou super ( třeba bitky s dcerami, narážka na Duke a Duke, hamburger bez masa, slon a lev) a scénář, si myslím, je po tak dlouhé době taky celkem fajn.. Bohužel nekteré vsuvky jsou vyloženě trapné ( třeba obřízka, syn parchant - opakovaný asi dvěstěkrát). Zatímco první díl těží ze skvělého Eddieho, tady je Eddie jaksi na obtíž, zfotrovatěl, samozřejmě hodně přibral, směje se sám sobě, naštěstí jsou tu aspoŇ fakt krásné holky (hlavně nejstarší dcera) a taky celkem sympatický syn. Naopak Wesley Snipes byl příšerný. Taky je to přeplácané spoustou divných hudebních vystoupení... No byla prostě odvaha to natočit a bohužel to neskončilo v kinech a nedosahuje to kvalit prvního dílu ani omylem, ale já si to celkem užil a párkrát se i zasmál...70% ()

Galerie (81)

Zajímavosti (8)

  • Původní premiéra snímku byla plánovaná na srpen roku 2020, avšak díky epidemii covid-19 společnost Paramount Pictures prodala práva k snímku společnosti Amazon Studios, která film distribuuje na své VOD platformě Prime Video od 5. 3. 2021. (Kuzmik)
  • Eddie Murphy ve filmu ztvárnil čtyři postavy: Princ Akeem, Clarence, Saul a Randy Watson. Arsenio Hall také znázornil 4 postavy: Semmi, Morris, Reverend Brown a Baba. (GeorgeXL)

Související novinky

Eddie Murphy a Jonah Hill v nové komedii

Eddie Murphy a Jonah Hill v nové komedii

28.08.2021

Netflix si objednal zatím nepojmenovanou komedii od scenáristy a režiséra Kenyaho Barrise (Black-ish), v níž se proti sobě objeví herci Eddie Murphy a Jonah Hill. Děj filmu by se pak měl točit okolo… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama