Reklama

Reklama

West Side Story vypráví klasický příběh o vášnivé rivalitě dvou pouličních gangů a romantické lásce dvou mladých lidí v prostředí New York City roku 1957. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (181)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Naprosté peklo. Mučení. Waterboarding. A nejzbytečnější film ever. Někomu z hollywoodských hlavounů asi bylo líto, že klasické muzikály dnešní mládež nezajímají a rozhodl se jeden natočit znovu, ale bez jakékoli modernizace. Takže se to stále odehrává v 50. letech a hudba je stále nesnesitelná a předpotopní a nedokáže ji vydržet nikdo pod 60. Takže nepřekvapivě je z toho velký propadák (jediní překvapení jsou hlavouni ze studia), a doufejme, že nás snad další pokusy nečekají. Oscarové nominace to má automaticky jen díky zvučnosti názvu, zvučnosti režiséra, a délce nad 150 minut (protože co má dnes pod 150, nebere na cenách nikdo vážně...) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nádherne natočené, Spielberg by si z fleku zaslúžil oscara. Toho ale dostane Campionová, pretože jej film je nielen výborne natočený, ale aj relevantný pre dnešnú dobu. Spielberg (rovnako ako tento rok Joel Coen), natočil film pre seba, ktorý bude zaujímať jeho, filmových kritikov a fanúšikov originálu. A nikoho iného. Neviem si predstaviť, koho by dnes zaujal ktorýkoľvek song z West Side Story. A tak vznikol najväčší kasový prepadák jeho kariéry. Dúfam dostatočný odstrašujúci príklad nie pre tvorbu muzikálov, ale pre adaptovanie Shakespearea a ďalších mŕtvych látok a hudobných štýlov. Nechajte minulosť tak, alebo s ňou choďte do divadla. Tu máme 21. storočie. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Spielberg hodil svoju udičku na Oscary a nominácia na najlepší film a réžiu mu asi aj vyjde, takéto filmy sa proste akadémii páčia. Mužskí herci nedostanú samozrejme nič, zo žien sa Rachel Zegler možno nejako pretlačí zo známych dôvodov a vysoké šance na sošku za vedľajšou rolu má Rita Moreno, veď ju získala pred 50 rokmi za ten istý film a v tej istej kategórii, takže sa to pravdepodobne zopakuje. Inak nič výnimočné. Znovu natočíme originál, trocha prispôsobíme dobe a očakávame za to ceny. Nijaký iný zámer v tomto Spielberg nemal. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Proti Spielbergově režii nemůžu říct ani prd, ovšem ten příběh mě tak krutě nebavil, že prostě výše jít nemůžu. I pokud člověk oceňuje kvality nového i starého filmu, panovalo v době premiéry remaku jisté přesvědčení, že se vlastně jedná o zbytečnou předělávku, ale za mě to tak není. Jsem rád, že nemusím dohánět původní film a že jsem si látku alespoň mohl zhlédnout v novém hávu, ale muzikály to u mě zkrátka mají tak nějak na pováženou a líbí se mi jen vybrané kousky. Třeba nedávný In the Heights jsem si celkem užil (a to není nejkratší), ovšem West Side Story mě svou stopáží úplně unavilo a vůbec jsem si to zkrátka neužil. Rachel Zegler však už hezkých půl roku sleduji a tu krasavaci čeká jistě zářná kariéra. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že Spielberg ve svojí verzi tak nějak velmi dobře zvýraznil dvě hlavní myšlenky, které jsem si já osobně s West Side Story vždy spojovala: že by to bylo mnohem lepší jenom jako sociálně kritický film bez té unylé ústřední lásky a jak stupidní a zdržující jsou všechna ta muzikálová čísla, kdy se všechno zastaví a jenom se zpěvem popisuje, co se právě stalo. Jediný přínos této verze bude "napravení historické křivdy" tím, že Latinoameričany hrají opravdoví Latinoameričané. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (12)

  • Kvůli pandemii COVID-19 byl film odložen ze 17. prosince 2020 na 10. prosince 2021. (ČSFD)
  • Mike Faist zhubl téměř 10 kilo, aby mohl hrát roli Riffa, kterou inspirovali fotografie mladých členů gangu z 50. let 20. století. (NiWi)
  • Ansel Elgort lezl v balkonové scéně po požárním schodišti sám a snažil se přesvědčit produkci, aby mu nedávala žádné jištění. Nakonec však byl jeho požadavek zamítnut. (NiWi)

Související novinky

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

79. Zlaté glóby - výsledky

79. Zlaté glóby - výsledky

10.01.2022

Dnes v noci byly v kalifornském Los Angeles uděleny Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA) Zlaté glóby za uplynulý rok 2021. Kvůli stále neutuchající kontroverzi kolem asociace a bojkotu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama