Reklama

Reklama

Démon zatracení

  • USA The Wretched (více)
Trailer 1

Z lesa se mezi lidi vplížilo starobylé zlo, čerstvé kytky v záhonech záhadně vadnou a umírají, místo dítěte najde matka v postýlce několik svázaných suchých větví. Tisíc let stará čarodějnice vylezla ze své skrýše v kořenech stromu. Těžko ji poznáte, může žít v kůži někoho jiného. A živí se výhradně dětmi.
Teenager Ben je po rozvodu rodičů trochu divoký a tak ho matka pošle zklidnit se na léto do malého města ke svému tátovi. Najde si brigádu, nudí se a má čas pozorovat. Všimne si proto menšího kluka ze sousedství, který si hraje v okolí, všimne si taky, když zmizí a nikdo ho nehledá, všimne si seschlých úplně čerstvých kytek v okolí, všimne si, že máma toho menšího kluka se chová hodně podivně. A nemůže si nevšimnout, že táta toho menšího kluka tvrdí, že žádného syna nemá. Vypadá to, že je jediný, kdo si kluka ze sousedství pamatuje a rozhodne se přijít věci na kloub. Ve sklepě u sousedů objeví strašlivé tajemství a od té chvíle mu půjde o život, stejně jako půjde o život dalších dětí z okolí. Tisíc let stará čarodějnice, mytický démon zapomnění a zatracení, je strašlivý protivník. Přestala se skrývat v okolních lesích a má hlad. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (165)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tento film mi zůstal v paměti z jediného důvodu, a to, že šlo o první rande s mojí dnes už už snoubenkou a mámou mého synka :) oba coby milovníci hororu jsme byli hodně zklamaní. Jedna dvě dobré silné scény, ale jinak táhlé a pardon, že to musím říct, naprosto nezapamatovatelné..... ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Horor, který určitě nemůže nikoho urazit. Fajn casting, prostředí lesa a venkova, tajemné zlo. Delší dobu jsem horor neviděl a tenhle za to určitě stojí. 70% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Na film ma navnadil titulný obrázok. Obrovská škoda že to nebolo také ako som čakal. Začiatok famózny, milujem horory s čarodejnicami a nakoľko ich veľa nieje a tento mal taký začiatok strašne som sa potešil. Neskôr sa však film prehupol do nudnej rutiny kde pochváliť sa dá azda len kamera a výborné masky. Na veľkú škodu, síce čarodejnica vyzerá skvelo a krvavé scény sú výborne (deti sa teda nešetria) je ich strašné minimum, vlastne na začiatku a na konci. Inak sledujeme celý film hlavného hrdinu ako špehuje witch u susedov. Bohužiaľ a naozaj ma to mrzí lebo tento film mal potenciál na 5* , musím dať 3* a záver je taký že je to čistý priemer.Na neznámu novinku však aj tak doporučujem. ()

Harpy 

všechny recenze uživatele

Jeden z toho lepšieho priemerného, nič prevratné ani dychberúce, ale pekne natočené, aj prekvapilo :) Na hororový kľúdny večer s pukancami (alebo inými druhmi pochutín) ako stvorené. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Když odečteme tzv. "vytváření atmosféry" (to značí dlouhé minuty nudy, kdy se neděje lautr nic), tak to nakonec vychází docela dobře. Hlavní postava čarodějnice zaujala a potěšila. Těsné 3* neboli okolo 50%. Takže celkové zprůměrované hodnocení filmu zde vychází celkem přesně a objektivně ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

The Wretched urcite potesi vacsinu hororovych fanusikov,lebo ma to,co by dobry horor obsahovat mal a to napatie,fajn atmosferu,pocit strachu,gore efekty,nejaka ta krv,skvele masky a samozrejme zaujimave finale,skoda,ze to nebolo viac brutalne i krvave,ale to nevadi a ta stara carodejnica bola neskutocne odporna a strasidelna,stretnut ju,tak si obseriem trenky,no to nie je podstatne...:-) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Máme tady další z dlouhé řady strašidel, tentokrát je zrozeno z kořenů a kmene stromu a živí se zapomenutými. Horůrek nevybočuje nijak z průměru, na druhou stranu přináší celkem dobrou zábavu. Nenáročné diváky potěší, náročnější neurazí. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Nie príliš podarený horor, ktorý až priveľmi kopíroval Disturbiu, či menej známy ruský film Baba Jaga. Chyba nebola v hercoch, aj keď tiež neboli žiadna sláva, ale celý dej sa akosi vliekol, žiadne ľakačky, nulová atmosféra a už vôbec žiadna originalita. Klasický problém, rozvedení rodičia a syn ktorý sa nevie začleniť, tu bol milión krát a ani v tomto príbehu nepriniesol nič nové ani nič zaujímavé. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Problematické dospívání v rámci rodinného dramatu a k tomu hrůza a napětí ze strany podivné čarodějnice. Tak by se dal shrnout hororový thriller na poli čarodějnických filmů, který svým nadšením moc neuspokojí, ale v rámci zmíněného napětí a přesvědčivých vizuálních efektů zaujmout může. Čarodějnice je inspirovaná indiánskými folklorem, což předpokládá něco nového, ale tak jednoduché to zase není. Maska lebky s rohy je skutečně málo na nějakou tu originalitu, neboť chování čarodějnice je jinak klasicky stereotypní. Po dějové stránce problematika dospívajícího jedince a jeho vztah s otcem také nic nového nepřináší. Vizuální efekty v kombinaci tzv. staré trikové školy a novodobé CGI jsou nadmíru povedené, takže je vidět, že si na tom tvůrci dali dost záležet. Dějový vývoj s veškerými zvraty však ale kupodivu může diváka upoutat do sedačky. Tvůrci jako by si byli stereotypností námětu vědomi a tak se snažili celý koncept navnadit hrůznou atmosférou s překvapujícími momenty. A to se jim daří. Je vidět, že když se se známým námětem patřičně pohraje, vyobrazí se aspekty, které fanoušky hororového žánru nadchnou. I přesto před usednutím k tomuto snímku je potřeba nic významného či výjimečného neočekávat. O to víc se film dá užít. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Zajímavý hororový pokus, výrazně lepší než overhyped sračka Hereditary. Vcelku příjemně plynoucí čarodějnický horor ve stylu filmů jako Disturbia s trochu přepáleným koncem. Chvílemi film připomíná romantickou teenage komedii, ale sedlo mi to. 3* ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Hodně fajnová podívaná o mytologické postavě se slušnou porcí atmosféry a nějakým tím gore i když v tomhle se klidně mohlo trošku přitlačit na pilu, ale i tak povedené. Ztvárnění bytosti požírajicí děti na které všichni zapomněli je výborné, zde si tvůrci dali opravdu záležet. Vrcholem filmu je rozhodně podzemní finále, který má opravdu tu správnou atmosféru a grády a divák to jistě ocení. V mém případě opravdu veliká spokojenost a doporučuji všem, kterým se líbí především filmy o bájných bytostech. ()

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

No, kde začít... Že se bude jednat o další průměrný a nejspíše nepříliš originální přírůstek mezi hororovými žánr jsem tušila. Přesto jsem se docela těšila, protože neoriginální neznamená nutně špatný a prostředí se tvářilo příjemně atmosfericky. Stejně příjemně působili někteří herci a jejich role. Ale nakonec jsem se málem ukousala nudou! Napětí? Nula. Předvídatelnost? 100%. Nějaké strašení? Kde že. Lekačky? Ale jděte. Z hororového žánru tu nebylo prostě nic, co by upoutalo. Naopak to vedlejší teen love story bylo docela milé, vtípky taky fungovaly a možná, že nějaká romantická teen hororová komedie by režisérům sedla daleko víc. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Už od traileru film působí jako jasné né moc originální béčko, ale i tak jsem se podíval. Já nevím, ale prostě po celou stopáž mě film ničím neupoutal, nepřekvapil nebo nenadchl. Průběh je pomalý, děj se moc neposouvá, horor je tu velmi slabý, postavy nezajímavé a killy nudné. Kdyby přidali gore bylo by to o dost lepší. Když už tu něco vyčnívalo (zvraty), tak to spíše filmu uškodilo. Čarodějnice ve své podobě je ve filmu málo ukázaná (a ne, nebuduje to na napětí nebo na atmosféře) a převlečená v šatech nepůsobí vůbec děsivě, než kdyby byla v nějakých otrhaných a špinavých. Logika ztrácení dětí je taková podivná, čekal jsem, že ji na konci nějak vysvětlí, aby to dávalo smysl, ale ne. Poslední půl hodina filmu úplně zbytečně obsahuje vcelku dost logických děr, které film srážejí dolů, za zmínku stojí srážka auta se stromem. První zvrat nedává smysl a je tam tak zbytečně vhozenej a druhej zvrat je tak okoukaný až je to spíše k pousmání. Celkově je film předvídatelný a je srandovní, že když jsem si dělal srandu z toho, co se ve filmu asi stane, tak se to vážně stalo. Film je celkově neoriginální a působí spíše jako kombinace Slender Mana, To + nějakého filmu se strašidelným domem. VYHODNOCENÍ: DALŠÍ DEN JSEM ÚPLNĚ ZAPOMNĚL NA CO, ŽE JSEM SE TO VČERA DÍVAL! ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový fanda a pornoherec amatér můžu potvrdit, že hororová odbornost se odvíjí čistě od počtu zhlédnutých hororů. Myslím, že stačí vidět jeden spotřební teen horor z produkce Blumhouse, nějakýho Carpentera, nějakýho Wana, původní Noční můru v Elm Street, něco z nové vlny a jednu mrdku od Platinum Dunes, abyste pochopili, co je to pravý teror, a je z vás víceméně atestovaný hororolog. Proto po tak bohatých zkušenostech taková jednohubka populárního subžánru "agressive mythical bitch killing and surviving everything and everyone", která vyškrabuje zbytky libovolného pofidérního folklóru, potěší svými řemeslnými kvalitami a poslouží jako nenáročná sympatická oddechovka, která se však zbytečně drží v intencích vlastní subžánrové "AMBKASEAE" škatulky, tudíž je prezentovaný dějový oblouk postaven a veden přesně po té trajektorii, kterou člověk očekává, a dočká se všech žánrových propriet v učebnicovém chronologickém pořadí. Je tu samozřejmě jistá scenáristická nadstavba v podobě nečekaného twistu (což rozhodně není poslední záběr) a jistého kontrastu s teenagerem, který se začleňuje do nového domova a sbližuje se s děvčetem, a byť můžou tyto dvě linie paralelně působit osvěžujícím dojmem, každá sama o sobě se nese v duchu nenáročného lehkého nadprůměru. Potenciál tu je stejně jako prostor pro tvůrčí rozvoj. ()

Reklama

Reklama