Reklama

Reklama

V pasti

(seriál)
  • Česko Trapped (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer 2
Island / Německo, (2016–2021), 23 h 27 min (Minutáž: 49–54 min)

Hrají:

Ólafur Darri Ólafsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Ingvar Sigurðsson, Nína Dögg Filippusdóttir, Baltasar Breki Samper, Bjarne Henriksen, Þorsteinn Bachmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

V městečku odstřiženém od zbytku světa sněhovou bouří řádí vrah. Islandský seriálový projekt V pasti, mezinárodně známý pod anglickým názvem Trapped, v sobě spojuje dvě výrazné tendence televizní tvorby posledních let. Tou první je systematické vábení etablovaných filmových režisérů k televizním seriálům příslibem větší tvůrčí svobody a možností důkladně rozvíjet originální koncepty do delších vyprávění, než jaké skýtá kinematografie. V tomto případě za projektem stojí Baltasar Kormákur, který doposud profesně střídal natáčení menších islandských filmů pro festivalový okruh jako Svatba za bílé noci či Hluboko s žánrovou prací v Americe, kde režíroval např. akční krimi thrillery Kontraband a 2 zbraně. Kormákur ve svém seriálovém konceptu přichází s vítanou osobitou variací na trend ponurých severských krimi seriálů. Tato kategorie se sice po mezinárodním úspěchu fenomenálního dánského Zločinu a nadšeném přijetí švédsko-dánské série Most stala světově vyhledávaným zbožím, ale bohužel také v řadě případů přinesla jen slabší variace a marné nápodoby zmiňovaných hitů. Kormákur se nesnaží o nápodobu skandinávských úspěšných modelů, ale naopak vychází z bytostně lokálních specifik své domoviny a na nich staví kriminální příběh, který zabydluje vítaně přízemními a obyčejnými lidmi. Klíčovou roli ve vyprávění má také islandské podnebí, protože právě zdejší sněhové bouře fungují jako zásadní katalyzátor vyprávění. Právě blizard se silným sněžením zapříčiní, že profesionální kriminalisté z hlavního města nemohou přijet vyšetřovat nález část lidského těla, které bylo vyloveno z moře poblíž přístavu na východě Islandu. Pátrání po vrahovi tak připadne místním policistům. V pasti je doposud nejnákladnější islandský televizní projekt, jeho rozpočet je až desetinásobný oproti tamním obvyklým produkcím. Ovšem také na rozdíl od jiných, které zřídkakdy překročí hranice ostrovní země, byl prodán do řady zemí světa a zaznamenal pozitivní reakce u široké divácké obce. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele chrispe k tomuto seriálu (29)

Série 1 (2016) (S01) 

Trapped není vůbec špatný seriál. Ale že bych z něj byla nějak nadšená a doporučovala ho dál... to asi ne. Je rozhodně nad průměrem. Tahákem pro mě bylo prostředí a počasí. Teď v těch teplých dnech jsem se ráda "ochlazovala" u sněhových vánic a zároveň přemýšlela, jak se na takovým místě asi žije a co si proboha oblíkají, že vypadají, že jim není vůbec zima. Hlavní hrdina Andri je celkem sympaťák, kolegyně Hinrika mu celkem zdatně sekundovala (i když ten svůj zmrzlej nevěřícnej pohled používala na můj vkus až moc často) a Ásgeir... no ten se jim tam tak nějak motal pod nohama. Případ je řádně zamotaný, minulost se prolíná s přítomností a věřte mi, že (víc než) pár postav nebudete mít rádi. Osobně jsem od toho čekala něco úplně jinýho, ale i tohle nebylo špatný. Na druhou sérii se nejspíš podívám, jen škoda, že (zatím?) není na Netflixu. Btw: Intro se mi ze začátku moc nezdálo, ale s postupujícími díly jsem ho oceňovala víc a víc. ()

Epizoda 1 (2016) (S01E01) 

Prvni epizoda se nese v duchu svinskyho pocasi. Hlavni postava policisty se povedla, je to sympatak kazdym coulem. No u Agnes jsem si uz ted jista, ze v mych oblibenych scenach nebude. Kapitana, doufam, nekdo brzo kopne do prd... vsak si rozumime. ()

Epizoda 2 (2016) (S01E02) 

Toz prituhuje nebo co. A chudak Andri bude muset na koberecek. ()

Epizoda 3 (2016) (S01E03) 

Vypadá to, že nám do děje přijde další postava, kterou nebudu mít ráda. :D Děj se sune pomalu dopředu, chybí mi tam trochu akce. Popravdě jsem se těšila hlavně na to počasí. :D ()

Epizoda 4 (2016) (S01E04) 

Tvůrcům dle závěru nejspíš jen samotný zločin nestačí. Každopádně jsem zvědavá, co ze starého pána v příštích dílech vypadne. ()

Epizoda 5 (2016) (S01E05) 

Být Andrim, tak si to asi už hodím. ()

Epizoda 6 (2016) (S01E06) 

Nevím jak na ostatní, ale při posledním záběru jsem měla pocit, že se vše až do teď vlastně točilo v nějakém kruhu, aby se teď bez vysvětlení uzavřel. Doufám, že teď už to půjde přímou cestou. Spousta otázek, málo odpovědí a jestli tušíte co se tam děje, tak klobouk dolů. Já nemám ani páru. ()

Epizoda 7 (2016) (S01E07) 

Kdo by to byl řekl, že se z Traustiho vyklube takovej debil. Každopádně atmosféra tu na mě byla fakt hustá. Andri má malé ošklivé tajemství a Agnes mi pije krev dál, přestože se nám tvůrci snaží naznačit, že to s Andrim taky neměla růžový. ()

Epizoda 8 (2016) (S01E08) 

No nevím... ten závěr. Nejsem si jistá, zda tomu věřím. že by byl až hloupej a šel tak domů (zvlášť když má místo, kde se můze převléct). Proč to smrdí by se přece ptal každej. ()

Epizoda 9 (2016) (S01E09) 

Celkem emotivní díl. Asi bych se zachovala jinak, než Andri. ()

Epizoda 10 (2016) (S01E10) 

První série nám skončila poněkud hořce. ()

Série 2 (2018) (S02) 

Druhá série je super. Líbila se mi víc, jak první a to tam prosím nebyl sníh :D to už by bylo extra pokoukáníčko ;). Po pomalejším rozjezdu přijde smršť skvělých dílů, ve kterých sice nenajdete akci jak v amerických filmech a seriálech, přesto se pořád něco děje a nenudí to. Navíc je to, mimo detektivní linku, prošpikováno mnoha tématy jako migrace, homofobie, puberta, výchova, dlouhodobé partnerství... je toho dost. A za mě fakt super. Jestli bude další řada a já pevně doufám, že jo, mají ve mně věrného diváka. ()

Epizoda 1 (2018) (S02E01) 

První díl rozhodně nenechá nikoho na pochybách, že to bude drsný a řádně zamotaný příběh. Bylo fajn vidět známé tváře, ať už ty sympatické i ty méně. Dala bych i 5* ale neudrželo to tempo po celý díl. A! Vážně jsem v závěrečných titulkách viděla jméno Yrsa Sigurdardóttir? Tak to se těším ještě víc!! ()

Epizoda 2 (2018) (S02E02) 

Ta krajina, to je prostě krása. Jinak... no je to druhý díl, záhady se kupí a nejspíš ještě pár dílů budou. ()

Epizoda 3 (2018) (S02E03) 

Dobrý, ale závěr mi přišel nelogický. SPOILER!! Mám na drátě poldu, přede mnou se děje něco divného a já zavěsím a jdu se mrknout? Wtf? // No a jestli byl ten pohled to co si myslím, tak se bude chudák Andri ještě divit. Ale to by přece bylo přiřazený za vlasy... nebo ne? ()

Epizoda 4 (2018) (S02E04) 

Celý tři díly si říkám, že Andriho a vlastně všechny, co mají co dočinění s Torhildur, vážně obdivuju. Žádný řvaní, prostě klid, pochopení a když odejde, tak to zkusím příště. Mně tepe žilka v oku jen když vejde do záběru. Ale tohle... ty vole nebudu vám lhát, asi mi ta žilka brzo rupne. Zase všeho s mírou. ()

Epizoda 5 (2018) (S02E05) 

Tady to šlape od začátku až do konce. Vikingur se nám rozjel. 4,5* ()

Epizoda 6 (2018) (S02E06) 

Nevypadlo náhodou z někoho před pár díly, že je Thorhildur chytrá holka? Mně přijde, že je spíš blbá jak troky. Aneb: To mi chceš zničit život?! - Broučku, to překonáš. Uff! Jinak... má to spád panečku. Rozhodně se nenudím. ()

Epizoda 7 (2018) (S02E07) 

Ta teta je taky materiál. Žilka ještě nerupla, ale už k tomu není daleko. Jinak je to napínavý jako guma v gatích a já nemám nejmenší potuchy, kdo je vrah. ()

Epizoda 8 (2018) (S02E08) 

Chtěla jsem si nechat poslední dva díly na zítra. Ale copak to jde?! Houstne nám to, houstne. A je to fakt dobrý. ()

Reklama

Reklama