Reklama

Reklama

Místnost sebevrahů. Hater

(festivalový název)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tomek Giemza (Maciej Musiałowski) je usvědčen z plagiátorství a vyloučen ze studia práva. Rozhodne se však tuto skutečnost skrýt a nadále dostával finanční pomoc od rodiny Krasucki (Danuta Stenka a Jacek Koman) – rodičů své přítelkyně z dětství Gabi (Vanessa Aleksander), do které se tajně zamiloval. Podvod však vychází na světlo. (sator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bravo Polsko! Tohle je opět absolutní režisérská pecka nejen Jana Komasy, ale celého polského filmového sboru. Jan Komasa tady volně navazuje na Místnost sebevrahů z roku 2011 a opět nám, i když trošku jinak, ukazuje, jaké nebezpečí na internetu může číhat pro každého z nás. Příběh je takřka geniálně vykonstruovaný. I když víte, k čemu se schyluje, stejně jste na konci totálně v šoku. Navíc se tu asi zrodila další polská herecká hvězda. Maciej Musiałowski toho svého introvertního psychopata zahrál totiž geniálně. Má takovej ksicht hajzla, kterého byste v temné uličce nechtěli potkat. Na plátně ale s radostí... ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, co si o tom mám myslet, mám v hlavě střepinu jako pšst z korejské války :o). Hodně zvláštní film, kterej mi hlavním hrdinou připomínal "Slídila". Ovšem slídil je mnohem víc svižnější a záživnější. Ne, že bych něco měl proti polskýmu filmu, ale tady se jim to moc nepovedlo. Z hlavního hrdiny ovšem takový zvláštní mrazení mám. Kdyby rači svůj důvtip a čas investoval do něčeho normálního, hned by bylo na světě líp. Buď jak buď, tohle už vidět nepotřebuju, ale pár dní mi z toho něco v hlavně zůstane... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Promyšlená a zpočátku velmi poutavá vzpoura jednoho dosud vysmívaného mladíka, se kterým brzy nebude radno si zahrávat. Vzhledem troubovitého, ale myšlenkami sociopatického studenta právě vyloučili z práv kvůli plagiátorství. Nemá moc přátel a je posedlý láskou ke krásné Gabi, s jejíž rodinou se zná z dětství. Aby se dostal na její „úroveň“, potřebuje začít vydělávat. Nastoupí do marketingové agentury, která kromě standardních zakázek dokáže i dokonale zlikvidovat kariéru i životy známých lidí. Vede ji cynická šéfová, které náš nenávistný hrdina padne do oka, protože se jeho manipulační kroky po síti záhy ukážou jako velmi efektivní. Do své nové role se naplno ponoří, rozehrává to na několik stran, včetně štvavé kampaně na kandidáta na primátora Varšavy. A tady asi nastává potíž. Měl jsem za to, že ve všech směrech nešťastný hošan, kterého všichni považují za nekňubu, bude škodit v komornějším pojetí, půjde mu hlavně o vlivnou rodinu, která ho spíš lituje/vysmívá se mu, a dívku, kterou rozhodně nepřitahuje. Jenže my se vrtáme hned v několika bolestech polské společnosti. A brzy začne (velmi) haprovat věrohodnost. Protože se nejprve začneme otírat o vratkou bezpečnost na síti, následně o zneužívání internetu k manipulaci s veřejným míněním, abychom skončili razantní radikalizací společnosti, která vyvrcholí zrůdným činem. Natočené je to skvěle, ale počáteční drive začne chtě nechtě drhnout. Nedělám si iluze, přesto je to místy dost přepálené. Výkon Macieje Musiałowského velmi výrazný. Do stropu přesto neskáču, tři až čtyři hvězdy. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavé vyobrazenie súčasných trendov z politiky a pôsobenie antikampane v kombinácii so sondou do mysle psychopata, s ktorým miestami súcítite a inokedy ním opovrhujete. Na snímke mi azda prekážala len jej prvoplánovanosť. Niektoré scény boli značne účelové a hrdinovi všetko vychádzalo tak, aby dosiahol svojho cieľa. P.S. S prvou časťou to okrem názvu nemá naozaj nič spoločné. Možno len zapojenie online hier do reálneho sveta. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Psychologický náhled do mysli manipulativního psychopatického lháře na pozadí politických událostí a jeho působení v marketingové firmě, která často zachází až za hranu lidskosti. Maciej Musialowski se zhostil role hlavní postavy výborně, jeho mimika dodala filmu na autentičnosti a působil celkově věrohodně, a právě to film vyzvedává o něco výše. Tempo bylo na mě až moc pomalé a ačkoliv byla atmosféra místy správně dusná a syrová, závěrečná scéna se střelcem mrazivá, pořád mi ve filmu chyběla hlubší pointa a zapamatovatelnější momenty, kvůli kterých bych si The Hater pustil znova. Lepší průměr, který je na tak roztahanou délku místy ne až tak zajímavý, ale den po zhlédnutí je dojem o něco lepší, než hned po skončení. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Varšave. Natáčalo sa od 28. októbra do 22. decembra 2018. (MikaelSVK)

Související novinky

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

24.04.2021

Polská filmová akademie zveřejnila kompletní seznam nominací pro Polské filmové ceny - Orly v rámci jejich 31. ročníku. Akademici letos vybírali ze seznamu celkem 130 děl, z čehož bylo 31… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama