Reklama

Reklama

Místnost sebevrahů. Hater

(festivalový název)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tomek Giemza (Maciej Musiałowski) je usvědčen z plagiátorství a vyloučen ze studia práva. Rozhodne se však tuto skutečnost skrýt a nadále dostával finanční pomoc od rodiny Krasucki (Danuta Stenka a Jacek Koman) – rodičů své přítelkyně z dětství Gabi (Vanessa Aleksander), do které se tajně zamiloval. Podvod však vychází na světlo. (sator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

castor 

všechny recenze uživatele

Promyšlená a zpočátku velmi poutavá vzpoura jednoho dosud vysmívaného mladíka, se kterým brzy nebude radno si zahrávat. Vzhledem troubovitého, ale myšlenkami sociopatického studenta právě vyloučili z práv kvůli plagiátorství. Nemá moc přátel a je posedlý láskou ke krásné Gabi, s jejíž rodinou se zná z dětství. Aby se dostal na její „úroveň“, potřebuje začít vydělávat. Nastoupí do marketingové agentury, která kromě standardních zakázek dokáže i dokonale zlikvidovat kariéru i životy známých lidí. Vede ji cynická šéfová, které náš nenávistný hrdina padne do oka, protože se jeho manipulační kroky po síti záhy ukážou jako velmi efektivní. Do své nové role se naplno ponoří, rozehrává to na několik stran, včetně štvavé kampaně na kandidáta na primátora Varšavy. A tady asi nastává potíž. Měl jsem za to, že ve všech směrech nešťastný hošan, kterého všichni považují za nekňubu, bude škodit v komornějším pojetí, půjde mu hlavně o vlivnou rodinu, která ho spíš lituje/vysmívá se mu, a dívku, kterou rozhodně nepřitahuje. Jenže my se vrtáme hned v několika bolestech polské společnosti. A brzy začne (velmi) haprovat věrohodnost. Protože se nejprve začneme otírat o vratkou bezpečnost na síti, následně o zneužívání internetu k manipulaci s veřejným míněním, abychom skončili razantní radikalizací společnosti, která vyvrcholí zrůdným činem. Natočené je to skvěle, ale počáteční drive začne chtě nechtě drhnout. Nedělám si iluze, přesto je to místy dost přepálené. Výkon Macieje Musiałowského velmi výrazný. Do stropu přesto neskáču, tři až čtyři hvězdy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Poliaci sa trafili. Chceli síce natočiť film, aby ovplyvnili politickú mienku vo svojej krajine, ani však netušili, že s témou plagiátorstva dokonale vystihnú politickú scénu svojho slovenského suseda. Tento film bol pre mňa mimoriadne zaujímavý, kým sa na scéne práve neukázala politika. Nie preto, že by som ju neriešil, ale mám rád objektívnosť a nie tlačenku do hlavy. Síce sa mi páčila ukážka, ako internetoví trollovia a celkovo ten mediálny priestor ovplyvňuje mediálnu mienku, na druhej strane všetko vlastenecké sa dnes stále hádže do jednej misky s fašizmom, extrémizmom, nacizmom. Som rád, že poľský národ vo voľbách už po niekoľkýkrát tejto masáži nepodľahol. Na rozdiel od nás. A za nezvládnutý záver musím žiaľ tiež stiahnuť pár bodov. ()

Reklama

zigíš 

všechny recenze uživatele

Šílená cesta uplakaného bolestína na trůn krále sociopatů. Proč bych koukal na nějakého Jokera, když tady mám naprosto současný a více méně i reálný zrod super záporáka (a od sousedů) ?! Možná trochu dlouhý a překombinovaný ale režijně neskutečně nápaditý. Doufám, že Komasa natočí něco i mimo Polsko, nakročeno má parádně ! ()

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ Ja pierdole, to co bylo? Typeček si dojebe školu, aby se z něj stal asi ten velkej Hekr, bo jsem se nějak ztratil v tom, jak ten název vznikl, ale wotevr. Jinak bejt hekr, tak neuděláš vole takovou chybu ze základky. Seš spíš Wiki-kopirák.. Začne s odposloucháváním něčeho jako pěstouní charita, aby získal tu malou pičku Gabičku, ale ta štětka ho jen zfetuje a vyjebe s ním, což se mu samozřejmě nelíbí. Takže si sehnal nějakej ten kvartýr a vydělával takovou tou pičovinou, aspoň jsem to tak pochopil, že děláte takového toho kokota, co kontroluje obsah na netu  a vidí, kde jaké svinstvo. Což je na hlavu a většina to nezvládne, tudíž si říkám ej to bude ta místnost sebevrahů, že tam sedí s těmi hulibrky. Ale též ne. Ten název mi vrtá hlavou, ale jak jsem tak zjistil, asi to bude mít, co dočinění s tím, že tohle je asi druhej díl tochto skvostu. Well, našel si džob u nějaké kurvící společnosti a dal se do kurvení. Takže z nějakého borce udělal buznu nebo tak něco, no zatrsali si pěkně, ne že ne. Až na to, že jako spravnej internet mastr mi nepřijdeš, jakože nevím jestli udělat stránku na Fejzu je zrovna hekrman stajl, ale tak scenáris ví, co dělá. Najebal tam nějaké kokotiny (jo ještě z nějaké fytness borky dostal žloutenku, aby vůbec mohl kurvit) a našel typka ve zdejší krčmě, aby si s ním zapařil nějakou onlajn gamesku, nevím co to bylo, jestli nějaké Wofko či co. A přes další hekersky kouzlo si domluvil s tím krčmákem zásilku, že mu za to koupi nějaký supllajs pro babku. Jasné, nuda vím, vím, přeskočím, ve finiši už byl jen menší terorismus a ten Hekr kokot už byl tak mimo, obzvláště když viděl tu pičku, že si hrál na superhrdinu. Nedělám si prdel, Poláci mu to jako kvalitní národ sežrali, takže se stal ještě fejms. Rekapilikejšn: on vlastně všem dojebe život a je hrdina, což je krása. :)  ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film 2020. Od poláků jsem nečekal až takovou psychologickou kvalitní dramatickou hru, jakou mi tímhle připravily. Já se jen chlacholil blahem a jen žasl. Téměř realistický špionážní film, který ukazuje kam až může zajít láska k dívce. Originalita a emoce ve snímku jsou něco, co si budu pamatovat ještě nějaký čas. Opravdu skvělá práce. Hlavně hlavní hrdina, který dokázal ukázat snad všechny možné emoce během 10 sekund. 90% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Varšave. Natáčalo sa od 28. októbra do 22. decembra 2018. (MikaelSVK)

Související novinky

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

24.04.2021

Polská filmová akademie zveřejnila kompletní seznam nominací pro Polské filmové ceny - Orly v rámci jejich 31. ročníku. Akademici letos vybírali ze seznamu celkem 130 děl, z čehož bylo 31… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama