Reklama

Reklama

Příšerky útočí

(TV film)
Trailer 1

Sci-fi hororová komedie Příšerky útočí, inspirovaná kultovní sérií filmů z 80. a 90. let minulého století, sleduje dvacetiletou Dreu, která zdráhavě přijme místo chůvy u profesora z univerzity, kam se chystá nastoupit. Aby zabavila jeho děti Trissy a Jakea i svého mladšího bratra Filipa, vezme je na procházku do lesa. Netuší však, že poblíž přistála záhadná mimozemská stvoření, která požírají vše živé, co jim přijde do cesty. Zatímco jsou jim krvežíznivá stvoření v patách, Drea a děti narazí na rozkošnou, zdánlivě neškodnou Biancu, chlupatou příšerku urozeného původu, která utekla svému druhu. Když areál školy začnou obléhat malá huňatá monstra, Drea a děti spojí síly s Biancou a snaží se je zastavit. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (74)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Nebyť nostalgickej spomienky na Gremlins, ktorých som v detstve videl na Polsate a legendárnej vete "choľerne zahranične televiziory" bol by to ODPAD! ako vyšitý. Nielen kvôli totálnym failom v akejkoľvek logike, ale najmä vďaka rasistickému poňatiu v podaní liberálneho fašistu, ktorý film režíroval, Billyho Millera. Biely policajt, biele dieťa( ktoré si ako jediné nevezme v závere žiadne náradie ako zbraň), biely vrátnik v kampuse, biely ornitológ, biela študentka Mandy či biely bežec z kampusu sú vyobrazený ako idioti, číňan spácha dobrovoľné harakiri iba čierna mamba dračica a jej brat sú dostatočne inteligentný aby premohli kolóniu Critterov, ktorý predtým bez problémov zlikvidovali bielych obyvateľov mesta, ale afroamerická dvojica bola pre nich ťažké sústo. Tento film by nezožal úspech ani v materskej škole pre zrakovo postihnuté deti (týmto nijako nenarážam ranu od života, ktorú dostali). Niečo tak nezmyselné som nevidel dlho, a to som sa celkom tešil. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

80´s teenagescifihororkomediosérie Critters patřila k jednomu z nejtypičtějších představitelů prvním VHSek, které se naší generaci dostaly do rukou. Nebyl jsem úplně fanouškem, ale neodmyslitelně patří k mému dospívání. Z nostalgie jsem si říkal: „Proč ne?“ Teď už vím proč ne. Celkově vracet se k osmdesátkovým klasikám není úplně ten nejlepší nápad a když k tomu všemu ještě pracujete v módu „chudý příbuzný“…..to nikdy nemůže dopadnou dobře. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Sice lepší než odporný seriál Critters: A New Binge, ale pochvala to vážně není. Critters jsou kultovní klasika a i když nikdy neměli tak velké jméno, zaslouží respektive by si zasloužili mnohem lepší nové zpracování. Tohle není ani TV film, to je jak VHSka z roku 93 co se vizuální stránky týče. Herci jsou naprosto tragický a nemá cenu absolutně mluvit o nějakém scénáři, nápadu, nebo větším významu a je to veliká škoda. Krve je dost a hladové koule jsou povedené, ale to je asi všechno. Tahle látka čekala na pokračování 30 let a vznikne taková příšerná sračka. Critters by si zasloužili produkční zázemí a kvalitní herce i režiséry. Jako film od Netflixu si to umím představit. Tohle je naprosto zbytečné prznění kultu. První tři díly jsou fajn (druhý jednoznačně nejlepší) a po ostudné čtyřce byla látka u ledu a i když jsem si pokračování přál celý život, tohle je jak flusanec do xichtu. Největší prdel je bílej Critter co zabíjí zlý černý Critters, čekám nějaký transgender aktivisty co budou proti filmu bojovat v průvodu feministických pride průvodech. Na druhou stránku je to taková sračka, že bych se po pár pivech do průvodu klidně přidal. Zbytečná píčovina.20%. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Proč to vzniklo? Proč vůbec někdo dělá takovou zbytečnost, to nikdo nemá ambice aspoň trošku nějak se prezentovat? Složenky neberu, když dělám režii, tak tam přece musí být trošku láska k tomu filmu, tak proč to ti ubožáci dělají takhle vygenerovaně bez jediné špetky vlastní invence? Osmdesátkové Critters 1 a 2 taky nejsou žádná veledíla, ale měly gore, nápad a hlavně vtip. Tady není nic, jen trapné "fanmade" pobíhání ŠKAREDÝCH herců bez gore, bez vtipu a se začátečnickými hororovými postupy jako je většina umrtí postav (křik ve sprše a na závěs stříkne krev). Strašně jsem u této zbytečné podprůměrnosti trpěl STUDEM. Chtělo by se říct, že ten film zamrzl v osmdesátkách, ale to by byla urážka skvělých osmdesátek. P.S: To si tvůrci nevšimli, že ti (škaredí) hrdinové měli ty bodliny v sobě zapíchnuté obráceně (ostřím ven)? P.S.2: Postava Dee Wallace zoufale zbytečná. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat, předchozí filmy také nejsou žádný zázrak a divák musí být naladěný na stejně ujetou notu jako tvůrci. Critters byli v dětství moji velcí oblíbenci, takže jsem si další pokračování nemohl nechat ujít. Vata kolem nich je o ničem, herci nezajímaví, ale příšerky samotné znovu pobaví. Ve skrytu duše jsem doufal, že přijde pocta kultovní scéně s valícími se Critters a jsem rád, že moje přání bylo vyslyšeno. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se ve vedlejší roli objevuje Dee Wallace, která v původním filmu Critters (1986) ztvárnila matku Helen. Neoficiálně se jedná o stejnou postavu, ale nemá to vliv na příběh. (jenovef)
  • Jedná se o dosud nejkrvavější díl ze všech. První z řady, který byl v rámci filmového ratingu MPAA klasifikován jako R. (jenovef)
  • Celý film se natáčel v Kapském městě v Jihoafrické republice. (jenovef)

Reklama

Reklama