Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animovaný seriál vychází z literární předlohy britské spisovatelky Helen Beatrix Potterové. Jeho výtvarné pojetí odpovídá původním ilustracím. Příběhy Petra Králíčka a jeho přátel se odehrávají v přírodě a vyprávějí o zvířecích a lidských charakterech. V krátkých pohádkách děti proniknou do života zajíčka Benjamína, paní Bodlinkové, Johnnyho Měšťánka, paní Myšičkové, Samuela Fouskáčka, krejčího z Gloucestru, kocourka Toma, kachny domácí Jéminy, pana Toda, pana Jeremyho Rybáře a dalších. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

LucillaK 

všechny recenze uživatele

Pohádky mého dětství! Půvab kreseb Beatrix Potter nikdy nezestárne. Ráda se k nim vracím. A ještě navíc ten nádech Anglie během úvodu do příběhu přímo zbožňuju. "Pane Jacksone! Vy máte ale špinavé nožičky!" ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je velkým mínusem FEXu, že nedokázal tohle pořádně prodat, ani když byl v kinech film o Beatrix Potterové Miss Potter. Nejsou to dobří obchodníci a přitom je to skutečně nádherná záležitost. Kválík v gatích, jó, to je moje ;) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Britská parádní záležitost, která k sobě spolehlivě připoutá nejen nejmenší, ale i rodiče. Takhle by měly vypadat animované pohádky pro prťata. Jako dospělák velmi oceňuji hrané pasáže s nádhernou hudbou. Nevím jak ,a nějak se tam podařilo vpravit kouzlo anglického venkova. Momentálně rád poslouchám CD madam Lesley Garret - A North Country Lass a některé písně stylem i aranžmá téměř totožné s úvodní písní těchto pohádek. Nádhera! * * * * ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Nádherný seriál, ktorý je animovaný, ale zároveň hraný. Prináša krásne a zároveň známe rozprávky spisovateľky Beatrix Potterovej, ktora je dokonca v hranej časti stvárňovaná jednou z herečiek. Veľká Británia si navyše v tomto seriáli zachováva svoje daždivé počasie, čo je skutočne nádherné. A tie domčeky.... :-) V slovenskom znení: SZIDI TOBIAS, EVA KRÍŽIKOVÁ, MAREK ŤAPÁK, INGRID HANZELOVÁ iní. Réžia slovenských dialógov: EVA GALANDOVÁ ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Jejdanenky to je ňamka! Výborné, příběh, aranžmá, hudba, hladilo mi to dušičku, když jsem se cpal ráno kyselou rybičkou :-) ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Neviem, táto miniséria ma až tak nedostala. Je to až príliš večerníčkovské, zamerané na príliš malé publikum a ani tie väčšie deti by to zrejme veľmi nezaujalo práve kvôli jednoduchosti príbehov. Navyše aj tie animácie tak akurát na úrovni 90-tych rokov, čo už teraz ozaj nemôže zaujať. 40 % ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalších mých nejoblíbenějších  dětských animovaných seriálů který jsem měla možnost párkrát v televizi shlédnout, jen mně mrzí že nebyl tak často k vidění jako známější dětské animované seriály se zvířecími hrdiny jako od Disneye, asi protože nebyl tak úspěšný nebo patřil mezi klasiku která v současné lidi a tudíž ani budoucí lid (děti) nezajímá ti radši dají přednost před nevinností erotice, násilí a vraždám jako jejich rodiče protože je nedokáží uhlídat nebo je nezajímá jaká osobnost se z jejich dítka může vyvinout (nadrženec,násilník,vrah, povaleč, opilec a tak dál). Jestliže bych měla vychovávat dítě tak rozhodně mu raději pustím tyto klasické pohádky se zvířátky, které mu vysvětlí co jsou zlé vlastnosti a co dobré, prostě bych dítě před nechutnostmi uhlídala aby mělo v dospělosti správný charakter, a klasika ta jej správným činí. ()

Reklama

Reklama