Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eric Stanto (Dana Andrews) skončí bez peněz v jednom kalifornském městečku, kde se v kavárně zamiluje do krásné servírky Stelly (Linda Darnell). Stella ale odmítá si s ním něco začít, protože nemá ani vindru. Eric se rozhodne pro netradiční řešení této situace. Ožení se s bohatou a svobodnou June Millsovou (Alice Faye), která žije se svou starší sestrou a má v plánu se s ní rozvést hned poté, co získá její peníze. Jeho plány však překazí vražda, ze které se stává hlavním podezřelým. (liquido26)

(více)

Recenze (17)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Pokud mě nějaké noiry dokáží překvapit dějovými zvraty, tak jsou to noiry Otto Premingera. Stejně jako v Lauře má divák zpočátku pocit, že má navrch, ale to je omyl. Sice slabší, ale pořád 4*. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Oproti takovému Whirlpoolu (neřkuli Lauře) podruhé dojem trochu slabší. To nic ovšem nemění na tom, že je to víc než solidní noirové melodrama se sexy Lindou Darnell a příjemně nejednoznačným Danou Andrewsem. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Neodhadnuteľný záver, vynikajúce dialógy, osudové ženy. Nemám výhrady. Preminger ako vyšitý. Ruku hore, kto uhádol vraha. Trúfam si povedať, že nik. A ak áno, bol vopred varovaný, že tentoraz to bude orech. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úvod s podvodníckym jasnovidcom v podaní Johna Carradina dáva nádej na zaujímavú zápletku, čo sa bohužiaľ čoskoro rozplynie. Fallen Angel je rutinou s na prvý pohľad všetkým, čo si fanúšik žánru praje vidieť. Bohužiaľ réžia je strašne fádna a scénam chýba noirovský melodramatický náboj a pátos a je to skôr odbité divadlo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento noir je tak trochu naopak. Prím tu hrajú muži, ženy sú skôr obeťami ich vôle, oni sú tí ovládajúci. Nesentimentálne, pevne zovreté, s celkom prekvapivým priebehom deja, skutočne nemá zmysel si niečo čítať dopredu. Navyše držíme palce niekomu, kto nie je úprimný a má asi toho veľa nekalého za sebou. Možno sa budete pritom cítiť aj trochu previnile. Koniec ma nenapadol, i keď som si myslel, že som na neho 15 minút pred koncom prišiel. Neprišiel, ale tá moja alternatíva by ma uspokojila viac. Mňa tento film zaujal o niečo viac, ako Laura, pripadal mi zrozumiteľnejší aj napriek tomu, že rovnako obsahuje dejové zvraty. Ako hovorí každý detektív v každej krimi, najviac zločinov sa pácha z vášne. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dialógový noir so skvelou čiernobielou kamerou a prekvapivým koncom. V tomto sú tieto Premingerové žánrovky z tohto obdobia známe. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Noir spíš námětem a cynicky vykreslenými vztahy než atmosférou, která je víc dramatická a lehce i detektivní. Konec překvapí. Ale nedokázala jsem uvěřit, proč by si hlavní nevinná hrdinka vybrala po několikahodinové známosti chlapíka tak evidentně odtažitého a bažícího po jejích penězích a nikoliv po ní. /17. 5. 15./ ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Když už člověk viděl Lauru, tak jej Padlý anděl nepošle úplně do kolen, nicméně stále jde o jedinečný etalon filmu noir, který se vyplatí si připomínat. Vždy jedinečný Dana Andrews, do poslední chvíle neprůhledný příběh a nádherná Linda Darnell budiž neprůstřelnými důkazy. 85 % ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Áno, záver bol pomerne prekvapivý, aj keď v spojení s vrahom vám už od začiatku niečo nesedelo. Ale ten záver nebol "Waw, to je niečo" ale "To si robia prdel?" Proste je tam až príliš veľa vecí, ktoré do seba veľmi nezapadajú, má to aj nudné pasáže a ani herci nie sú nejako extra presvedčiví. Andrewsa som už videl v lepšej forme. Toto zostalo niekde na pol ceste a pre mňa asi najslabší Premingerov film. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Skvělý snímek. Zajímavý, chytlavý a napínavý děj a závěr překvapí asi každého. A kdyby vás to třeba nebavilo, tak už jenom kvůli překrásné Lindě Darnell stojí za to sledovat Padlého Anděla s očima přilepenýma na obrazovce :-) ()

erased 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v Lauře, i zde má každá postava něco do sebe. Cynický Dana Andrews, dokonalá kráska Linda Darnell a nekompromisní polda Charles Bickford tvoří spolu s nevinnou ovcí mezi vlky, sympatickou Alice Faye perfektně autentickou lidskou mozaiku. Přes možná trochu zbytečný stoprocentní happy-end rozhodně potěší nevyzpytatelný příběh a malé bezvýznamné plus má u mě Fallen Angel i za krátkou roli Johna Carradina. ()

marťan 

všechny recenze uživatele

Tento film má naprosto autentickou atmosféru jako Laura, nejen díky velmi dobrému hereckému obsazení, ale především díky režijnímu vedení Otto Premingera. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Zajímavé postavy, jednoduchý ale chytlavý úvod a překvapivě celkem neprůhledný příběh. Fallen Angel je definitivně jedním z těch lepších noirů a to nejen díky Lindě Darnell. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Neskutecne sympaticka Alice Faye (prestoze nepatri mezi top krasky) a prekrasna Linda Darnell ve zvlastnim noiru s prekvapivym zaverem. Alespon pro me. :-) O.P. opet nezklamal. ()

Allontanato 

všechny recenze uživatele

Poměrně netradiční nior, co se zápletky týče a chvílemi i docela užvaněný, ale celkově zanechá hlubší dojem. Drsňák Dana Andrews mně konečně přesvědčil. ()

Reklama

Reklama