Reklama

Reklama

Cyborg

  • Česko Kyborg (více)
Trailer

Amerikou 21. století zmítají sociální nepokoje. Zuří smrtící epidemie a život se pro obyvatele stává děsivou a krutou noční můrou. Jen Pearl Prophet (Dayle Haddon) - kráska, která je napůl člověk a napůl robot - zná způsob, jak proti nákaze vyvinout účinnou vakcínu. Ale během její zoufalé cesty pro látky potřebné k výrobě léku je Pearl zajata kanibalským gangem Pirátů, který si chce protilátku nechat pro sebe a ovládnout s její svět! Jen schopnosti statečného bojovníka s mečem Gibsona Rickenbackera (Van Damme) mohou zachránit ji i zbytky civilizace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Můj první pokus podívat se s dospělým mozkem na Van Dammův film nedopadl nejlíp. Kyborg není Jean Claude, jak by se mohlo zdát, ale žena která má úkol dopravit lék na smrtící epidemii z New Yorku do Atlanty. Brání jí v tom ale parta nabouchaných debílků, v čele se svým namachrovaným bossem. To je celá zápletka, s tím že se do toho přimotá Van Damme, jako muž co se jde pomstít tomu hlavnímu záporákovi. Za co, toho jsme svědky formou flashbacků během putování. Dobový akční film už je dneska směšný, což nemusí být na škodu když má jinak co do sebe. Tohle je ale průměr - Van Damme skoro nemluví protože neumí anglicky, některý pasáže jsou omylem trapný, hlavní záporák vypadá až do finální bitky nezajímavě (pak se z něj ale vyklube celkem démonický týpek), často zmizí veškerá logika, no a souboje taky mohly být lepší. Van Damme sice kope o sto šest, ale taky pak máte dojem, že to bylo všechno co předvedl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,8miliónaTržby USA $10,166,459Tržby Celosvetovo $29,866,459║ Nulový príbeh, herci, prostredie, žiadna atmosféra, nič, nič, nič, ... lacná céčková fraška natočená na smetisku, kde je len troška podarených súbojov a to je všetko, veľké sklamanie, Van Damme má na viac. /15%/ ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi tu atmosféra postapokalypsy, někdy je to opravdu před zhroucením, hutný a skutečně to vypadá dost zničeně a nemorálně. Záporák je tak zápornej, že víc už to asi nejde, měl jsem z jeho modrých očí nepříjemnej pocit i v dospělosti. Jenže příběh mi nikdy nešel na rozum a to už vůbec ne jako malýmu dítěti. Mátla mě podobnost Van Dammeovy lásky, kterou Tremolo zabil a toho kyborga, takže jsem myslel, že je to tatáž osoba. Dnes mi ten příběh přijde trošku moc jednoduchej, nepříliš propracovaný dialogy a vlastně jich je i málo. Ale jak už jsem řekl, tyhle nedostatky mi nahrazuje Van Damme v plné síle,výtečná atmosféra rozkladu a zmaru a nejlepší filmový záporák. A svým způsobem to vlastně až taková pitomost není, protože to minimálně zabaví. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ale čistě z analytického hlediska za pět pěticípých, protože kdo viděl režisérský sestřih, musí obdivovat jak Pyunův neumětelský pokus o čisté evangelické umění, tak dovednost hollywoodských producentů udělat z tak nesourodého a mimózního materiálu koukatelné osmdesátkové béčko podle žánrového mustru. RESPEKT, CHLAPI! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Gigabéčko, ale megadrsný :) Všude jsou tam usekaný hlavy a mrtvoly na hácích a boží záporák dává držet ostnatý dráty malejm holčičkám. Celej film je v podstatě jedna velká honička, kde Van Damme pronásleduje bandu nájezdníků, nebo případně oni jeho. Ale řešte děj ve filmu, kde nejčastější dialog je uáááárgh aaaáááárgh. :) Každopádně Van Damme byl tenkrát ve formě a ten film má dokonalou postapokalyptickou atmosféru. S mizivym rozpočtem dokázal režisér maximum. Stačí všem navlíct plynový masky, dát jim do rukou řemdihy, popřípadě ošatit jinejma Fallout rekvizitama a funguje to, i když je to celé strašně blbě natočené a blbé až běda. Je ale vidět, že do toho tvůrci dali srdíčko a já osobně chrochtal blahem. Vidět to někdy v deseti letech, tak budu na férovku otřesen. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (17)

  • Ralf Moeller měl tak silný německý přízvuk, že musel být předabován. (Chatterer)
  • Slovo Kyborg, které bylo poprvé použito v roce 1960, vzniklo sloučením slov kybernetický organismus. Představuje tak syntézu organických a mechanických částí. „Klasičtí“ kyborgové, u nichž elektronické či mechanické součástky tvoří jejich významnou část, se vyskytují pouze ve sci-fi, nicméně technicky je kyborgem i člověk s endoprotézou, naslouchátkem nebo srdečním stimulátorem. (Martrix)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama