Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Swann je nebezpečný terorista, specializující se na bombové útoky a právě teď chystá něco opravdu velkého. Na stopu se mu ovšem dostal polda, který je pro něj nebezpečnější než všichni ostatní strážci zákona dohromady. Detektiv Ray Nettles totiž nedávno přišel o rodinu a při poslední akci mu Swann zabil parťáka. Nettlesova poslední akce měla alespoň jedno plus. Když byl při jednom zátahu přepaden teroristy, nejenže se mu podařilo uniknout, ale také zatknout Swanovu mladou milenku, teroristku Claire, která je navíc velmi schopnou vědkyní. Drží ji na policejní stanici, kde se z ní pokouší dostat informace potřebné k dopadení Swanna, což se mu zoufale nedaří a terorista mezitím likviduje jednu budovu za druhou. Když se Swann pokusí proniknout na stanici, obrátí se Claire na Nettlese s nabídkou, že pokud ji propustí, dovede ho k Swannovi, který se prý chystá odpálit bombu jenž by dokázala zničit celé Chicago! Ray se rozhodne požádat o pomoc nejlepšího chicagského pyrotechnika Franka Glassa. On zneškodní teroristu, Glass se musí postarat o zneškodnění bomby. Dají se do pátrání a zdá se, že vše vychází, jenže pak dojde k tragickému zvratu, kdy vyjde najevo šokující skutečnost, která vše obrátí naruby... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

Mouzon 

všechny recenze uživatele

Jak mám Seagala rád, tak zde musím uznat, že toto byla střelba do vlastních řad. Hvězdičku dávám za závěrečnou steč budovy, jelikož zde jsem se alespoň zasmál. Jinak ani za Hoppera (?!?), ani za Sizemorea a naneštěstí ani za Seagala (který se tentokrát objevil v podivně vedlejší roli a filmu to poměrně škodí) své hodnocení s čistým svědomím zvednout nemohu. ()

Max Q. odpad!

všechny recenze uživatele

Supr parodie. Hlavní postavy filmu nelze přehlédnout, poznáte je podle kožených kabátů. Střihač se zřejmě pohybuje v nějaké zajímavé dimenzi, kde čas plyne jinak, než u nás. A výbuch té kavárny - to pro mě byl vrchol. Nejprve to vypadalo na plochou destrukci okresního formátu, zatímco záběry po výbuchu připomínaly třetí světovou válku. Ani nevím, jak to dopadlo, musel jsem někde během toho omdlít. ()

Reklama

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Bylo by to jen obyčejné bláto, kterých má Seagal ve své filmografii nepočítaně, ale jedna scéna je tady opravdovým WTF momentem, na který budu vzpomínat ještě dlouho. Vrcholem filmu totiž je pasáž někdy kolem 65. minuty, kdy dvě postavy jedou autem. Jenže oni nebyli peníze nejspíš ani na tohle, takže vidíme 2 herce před kamerou jakože v autě, a za nimi je příšerně nasnímaný nějaký jiný záběr, jakože se jede z auta. Je to tak špatný, že jsem si to musel pustit 3x. A třešničkou na dortu je: "zastav". A ty ubíhající záběry jakože z okna se najednou zastaví na pětníku...a tak jsme zastavili. Představte si jakýkoliv večerníček, kdy třeba krteček jede autem a za ním se mihotá krajina. Tak to je stále LEPŠÍ, než tahle zrůdnost. Scény na sebe nenavazovali, akce je nulová, zbytečná a už vlastně ani nevím o čem to bylo, ale vím určitě, že tohle filmové dno mi utkví v paměti hodně dlouho. Měl jsem rád Sizemorea i Hoppera, ale tohle nejde... ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby Celosvetovo $479,510║ Trošku známe herecké obsadenie ako Seagal, Sizemore a Hopper neznamená aj automatickú hereckú pastvu pre oči, tak pasívne zahrané postavy od skúsených hercov som už dávno nevidel, doslova amatérčina toho najhrubšieho zrna, o ich dialógov ani nehovoriac. Seagalov jednoznačne najnudnejší film a to má fakt v poslednej dobe dosť zbytočných paškválov ale Profesionál je v tomto po všetkých stránkach najhorší až som nechcel veriť ako sa dá spackať film a to s celkom slušným rozpočtom $25milionovUSD. /5%/ ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu som sa úspešne vyhýbal už od toho roku 2001 keď bol vyprdnutý do sveta. V tomto "Tikáčovi" sa však zišli dve osobnosti osratého plátna ktorých filmografie som sa pred časom rozhodol napozerať a to konkrétne "režisér" Albert Pyun a "herec" steven Seagal a to bol jediný dôvod si to konečne pozrieť. Už hneď na úvod Pyun predvádza svoju typickú sklerózu multifras v neprehľadne chaotickej scéne s rukojemníkmi kde vybiehajú zmätený vražedný pikolíci policajtom do rany, na záhrade z nejakého dôvodu vybuchujú kríky ( nikoho som hádzať granáty nevidel ) a Seagal v pivnici zisťuje že je to pasca. V ďalšom vývine udalostí pátra traumatizovane drsný/drsne traumatizovaný detektív po šialenom bomberovi s briadkou Dennisa Hoppera, ktorý tvrdí že vyvraždí celé mesto ak neprepustia jeho kozatejšiu polovičku. Sem tam niečo naozaj vybuchne, ale je to obvykle nasnímané tak kokotsky že vidíme len nezmyselne veľké detaily či hornú polovicu ohnivej gule a máme z toho hovno. Seagal v tom období už začínal rapídne naberať kilogramy a podľa strapatého účesu ho zrejme vždy museli zobudiť tesne pred natáčaním scény. Je tu síce "len" za pyrotechnika čo si podľa vlastných slov hľadí svojho remesla, ale nakoniec nejakú bitku dá keď v čiernom odeve v tmavej chodbe zmáruje tlupu špatošov v čiernom. Áno, všetka tá čierna znamená že v kombinácii s idiotským strihom z toho nevidno vôbec nič než Stevenovu hlavu ktorá čnie nad celou tou tmou ako slniečko na rukavičke. A kto boli vlastne tí samovražedný maníci keď to celý film vyzeralo že teroristi sú len štvorčlenná parta. Finále taktiež nesie všetky znaky Pyuovho syndrómu neurčitosti a akútneho nevyemčorobímizmu. Hrdinovia proste len prestrihnú pár drôtov a frajersky odídu chodbou v ústrety zapadnutému slnku. P.S. načo sa v jedinom zábere objavil Ice.T vie asi len Manitú, lebo Pyun určite nie. Bola to fakt kravina. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Pôvodne sa mal dej odohrávať v Chicago, nie v San Franciscu. (beso74)
  • Dennis Hopper natáčal svoje scény len 1 den, a pri natáčaní sa nikdy nestretol s Tomom Sizemoreom, Stevenom Seagalom a ani s herečkou Jaime Pressly. (Seag)
  • Režisér Albert Pyun sa niekoľkokrát ospravedlnil za tento film, ktorý podľa neho zničilo štúdio Nu Image. To mu podľa jeho tvrdení vzalo nedokončený materiál a doplnilo ho svojimi archívnymi zábermi. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama