Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Poslední víkend (S09E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Hollow (více)

Obsahy(1)

Už dlouho si Hercule Poirot přál strávit klidný víkend ve svém novém venkovském domku, tak půvabně zasazeném do anglické krajiny. A zdá se, že tentokrát se mu konečně jeho přání splní. A nejen to, bude mít dokonce příležitost těšit se z příjemné společnosti, která se schází v nedalekém sídle lady Angkatellové. Poirot si tu vybranou večeři vskutku vychutnává, netuší ovšem, když se vrací do své samoty, jak brzy jej sem jeho kroky zavedou znovu. Neboť hosté lady Lucy se druhý den - pochopitelně zcela neúmyslně - rozdělí na dvě skupiny: na oběť a na podezřelé. A bez Poirotovy pomoci inspektor Grange těžko vypátrá, čí ruka držela pistoli, jejíž kulka zabila doktora Johna Christowa. (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S09E04. Trochu zvlastni dil, s pomerne smutnym a melancholickym zaverem. Poirot ma koupeny domek na venkove, kam odjizdi relaxovat. Ovsem tento vikend bude ponekud zvlastni. V dome Angkatellovych se sjizdi rodina i znami a je pozvan i Poirot. Je tu i zaletnicky manzel a take 3 nasr.ne zeny :) Takze je jen otazkou casu, ktera se rozhodne zavrit chlapovi poklopec :) Jedine, co mi trochu vadilo, ze nebylo moc jasne receno, proc se vlastne stale drzi sve hloupe zeny Gerdy. Mozna kvuli pribuznosti s Angkatellovymi, mozna proto, ze te jedine nevadila jeho sobecka a dominantni povaha, protoze jeho milenky byly uspesne a sobestacne. Podezrelych je kazdopadne hned nekolik a dlouho se vlastne ani nevi, kde je vrazedna zbran. Poirot zacina tusit, ze vrazda, jejimz byl taky tak trochu svedkem, je cela necim zvlastni... ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když si Poirot stále dokola představoval scénu u bazénu a říkal "tady je něco špatně", tajil se mi dech. Nejlíp se anglickým detektivkám vede na venkově a v uzavřenější společnosti, jejíž propletené vztahy se postupně rozplétají. I když okruh podezřelých byl víceméně smrsknut na tři (bývalá snoubenka, současná manželka a milenka), stejně vás výsledek překvapí. Zvlášť při počtu těch falešných stop... Jen ten dabing nemusel být (opět) jiný. ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V poirotovkách sa okrem Sucheta už za tie roky zmenilo strašne veľa ľudí. Od hercov, cez štáb, vrátane režiséra atď. Stále si však držia rovnaký level, čo sa týka kvality spracovania, v ktorej rátam najmä hlavne dialógy, charakter postáv, napínavosť. A aj napriek tomu sa novšie verzie stále menia na menej zaujímavé. Nebyť postavy Poirota, asi by tentokrát film veľmi nezaujal. Zápletka, zvraty, netradičné prostredie, či okolnosti prípadu a riešenie už nie je to čo bývali, cez to všetko je ešte na čo pozerať, hlavne keď je film v kriminálnej fáze. Ale rodinné drámy by som aj tak radšej prenechal iným produkciám. 70%. ()

CSSML 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní detektivka se silným příběhem o přátelství, odpuštění i neodpuštění, ale ta soulož, cui bono? To by jinak nikomu nedošlo, k čemu dojde, když se sejde nepolepšitelný sukničkář a nadržená rachotina? Opravdu ne? O co jednodušší to mají Japonci, kterým na celou scénu vystačí chycení za kimono – tedy ve filmech, na které se dívám. Poirota sleduji v originálu, takže český dabing neřeším. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama