Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Zlatý osmdesátky, kdy byl rating v oblasti kinematografie neznámym pojmem. Dneska už by v rodinný komedii těžko mohla nějaká ženská ukázat svoje pěkný dudy, mládež by nemohla na výletě vozit v kabelce kromě svačiny trávu a už vůbec by nemoh někdo vozit mrtvolu na zahrádce od auta. A jinak, mladej Eugene Levy (alias "Jimův táta") byl slušnej haluz :D Vacation neni uplně mega vtipná komedie, u který se budete řezat od začátku do konce. Ale díky několika povedenejm gagům a zmíněnejm osmdesátkovejm atributům je rozhodně lepší než většina současný komediální produkce, čtyři slabší hvězdy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase nepatrí zrovna medzi mojich obľúbených komikov. Nevybudoval som si vzťah ani ku jeho filmovej rodinke, s ktorou trávi svoje bláznivé dovolenky. Toto ich prvé prázdninové dobrodružstvo, ktoré prežili v Amerike, som už videl asi zo tri krát a nikdy som sa pri tom poriadne nepobavil. Šibnutá hlava rodiny, nesympatická manželka a dve protivné, pubertálne detiská. Najviac ma na tejto, nie moc zábavnej, komédii potešila skladba Blitzkrieg Bop od mojej srdcovej kapely Ramones, ktorej krátky úryvok zaznel v prvej štvrtine tohto filmu. *** ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Clark Griswold cestuje přes Ameriku do svého oblíbeného zábavního parku Na začátku devadesátých let jedna z prvních videokazet, které jsme si přinesli z půjčovny. Když to tedy po letech vidím, vskutku se směju, i když humor je to spíš pro děti. Tak nějak to vnímám pořád stejně, i když jsem o dost starší. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že snímek Bláznivá dovolená bude nejspíš nejlépe hodnoceným a i nejkvalitnějším dílem ze všech dovolených, které poté byly natočeny. Ostatně, já před tímto dílem shlédl film Bláznivá dovolená v Evropě. Tenhle se mi líbil podstatně víc. Na dnešní dobu je to úsměvné poněkud méně, ale stále jsou zde vtipy, které fungují. Navíc zde docela vtipně funguje i scénář, s čím mají Američané většinou trochu problém, aby se jejich vtipům Evropané smáli. Tady to ale jde správným směrem. Film navíc využívá klasických momentů, které na dovolené zažije alespoň jednou každý. Ztratit se, mrtvý člen rodiny v autě a pak trochu bizarní černý humor, mrtvý pes vláčený za autem, což asi jen tak někdo nezažije. Každopádně pořád je to kvalitní komedie i do dnešních časů. Kvalitně pak hodnotím i hudbu. Já si navíc užil zobrazení krás různých koutů Ameriky včetně Grand Caňonu. Ale upřímně...víckrát asi tuhle dovolenou již neabsolvuji. A to ani díky krásné Jane Krakowski a polonahé Beverly D'Angelo. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase v nejsilnější formě na dovolené se svojí rodinkou. Upřímně řečeno, takovouto hlavu rodiny bych vedle sebe déle než jednu dovolenou nesnesl. Na televizních obrazovkách se ale jeho eskapádám můžeme v klidu zasmát a po dokoukání jednoho dílu se vrhnout na další. Vánoční eskapádu Griswoldových ale žádná jiná dovolená nepřekonala. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Exteriérové zábery Griswoldovcov na cestách sa točili tri mesiace, a to v Kalifornii, Arizone, Colorade, Misouri a Illinois. (m.a.t.o.)
  • Scenár vznikol na základe článku "Vacation 58", ktorý bol uverejnený v National Lampoon v septembri 1979. (m.a.t.o.)
  • Evidenčné číslo na starom aute Griswoldovcov je RPL-434. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama