Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

kinej 

všechny recenze uživatele

V druhém Hellraiserovi přibylo zajímavých speciálních efektů, úžasných masek a zajímavých pekelných panoramat. Vizuální stránka je asi tím nejlepším co film nabízí. Marný není ani příběh, který vcelku minimalistickou zápletku z předešlého filmu odehrávající se převážně na zápraží pekla rozšiřuje a přenáší jí až do pekla samotného. Tvůrci se tedy nezastavili na místě, ale rozhodli se jít dál. Dá se říct, že úspěšně. Bohužel není film tak napínavý jako ten první a to je přeci jen to o co by mělo v hororech jít. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jiné, než jednička, překvapivě pořád dobré. Možná protože jsou zachováni skoro všichni herci z jedničky a příběh na ní nepřímo navazuje, takže hodně z původní atmosféry se přeneslo i do dvojky. Peklo se sice liší od mých představ, ale pojaté je zábavně a zajímavě, bohužel ne moc děsivě. Odhalí se také původ cenobitů, jenom se mi moc nelíbil druhý záporák v podobě plachtícího doktora s hadicí na hlavě. Ovšem má tam pár vtipných replik. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil primo navazuje na ten prvni a pokracuje vicemene tam, kde prvni skoncil, coz je fajn. Co uz tak fajn neni, je Randel, kterej si sice taky libuje ve vsemoznejch nechutarnach, ale proste nema koule jako Barker, takze to nepusobi tak strasidelne a obcas to je spis smesny. Navic film neni zas tak uplne horor, protoze dobra pulka se odehrava v jakmysi labyrintu a spis to spada trochu do fantasy, i kdyz samozrejme i tady radi Cenobiti ve velkym a dojde na spoustu trhani tel. Jsem spokojenej, ale prvni dil mel mrazivejsi atmosferu. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že jsem dostal přesne to co jsem chtěl a na co jsem se podle komentářů těšil. O mnohem lepší než první díl, i když pár věcí mě zklamalo ohledně konce a těch zbrklých momentů.. (nebudu spoilovat) musím řict, že mě celej film nehorázně bavil, jak vizuál tak děj, nečekané momenty (až na ty zbrklé), cenobity jsem si dost oblibil. Na to z jaký je to doby, tak je to libově propracovaný co se týče masek. Pekelná pecička. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Dvojku mám rád stejně jako jedničku, protože, když to u nás vyšlo na vhs, tak jsem oba díly sledoval po sobě a beru to jako jeden film. Parádní atmosféra, geniální hudba a všechno okolo. A hlavně - uncut verze!!!! Ta na vhs nebyla a když jsem po čase uncut verzi viděl, nestačil jsem se divit, co bylo všechno vystříháno! Luxusní gore! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Film měl premiéru 23. prosince 1988. (Chatterer)
  • Místo jména dr. Channard byl ve scénáři dr. Malahide. "Channard" je odvozen od Christiaana Bernarda, který jako první na světě provedl úspěšnou transplantaci srdce. (Chatterer)

Reklama

Reklama