Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokující živé vysílaní, které během chvíle změní životy několika nevinných lidí. Radek (Karel Roden) se po téměř dvaceti letech nečekaně vrací do svého rodného města, aby zde nalezl jistou mladou ženu a jednou provždy se vyrovnal se svou minulostí. V pátrání po neznámé ženě mu pomáhá Eva, ambiciózní rozhlasová moderátorka, která jeho příběh dostane do své živě vysílané noční show. Chtěla mít ve vysílání senzační událost, ale k jejímu zděšení a ke zděšení všech posluchačů začne na povrch vyplouvat něco, s čím nikdo nepočítal. Svůj plán připravoval Radek několik let a během jeho vyprávění je do pochmurného příběhu vtažena nejen ona sama, ale i pražská kriminálka a další aktéři dlouho zapomenutých událostí. Začíná napínavý boj o čas a o spravedlnost. Opravdu už je vše nenávratně promlčeno? (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (358)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ukázalo se, že je mnohem snadnější vymyslet pofidérní historku odehrávající se v reálném čase, než ji pak smysluplně zasadit do rámce času a prostoru po filmařské stránce. Lehce monotónní Karel šíří éterem nejednoznačnost i kruté pravdy (nepodceňujte vliv peněz na rozhodování lidí) a já se raději budu snažit na všechno co nejrychleji zapomenout, abych hlouběji nepřemýšlel nad tím, jak je to podloží nestabilní a piloty z vody.. ()

mau 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad v nenaplněném provedení. Potenciál napínavého krimi se trapně rozplynul v žánrovce podprůměrné televizní úrovně. Barešová i přes malý prostor výborná, Bareš jako vždy nepřesvědčivý, Roden alespoň charizmatický. Plusové body za můj oblíbený Prosek. Okolí parkoviště je ale nerealisticky liduprázdné. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Před Seveřanem mi zahrál trailer na ambiciozní český thriller, který mě ihned zaujal premisou a obsazením. Tak jsem se po letech vydal na film české produkce do kina s očekáváním, ale i se střízlivým odstupem. Nakonec se na plátně rozehrála silná napinavá hra vedena Radkem (Karel Roden), která úplně neustála přistání. První akt famozní! Užasné budování, které vás ponoří do děje a postav až umíráte touho zjistit, co se stalo a co vše Radek odhalí. Následující druhý akt dostojí očekávání, ale nutno říct, že je ani nijak zásadně nepředčí. Vyjma jednoho přijemnýho zvratu. No a pak by měl přijít ten třetí akt, to vyvrcholení, které diváka semele emocemi, napětím a zvraty! Že ano? A ono ne! Film prostě vyšumí. Ne že by se zápletky a osudy postav neuzavřeli, ale je to celý takový nijaký. Oproti budování ze začátku, kdy si fakt říkáte, že tohle nebude vůbec hezký. Tak finální konfrontace působí jako setkání starých známí, co přece nebudou blbnout. Veškeré napětí pomizí a konec se odehraje, tak jak vám to postavy slibý, což je prostě škoda. Mít to silnější finále, tak se jedná o přijemnou kondenzovanou thrillerovou pecku. Nejednalo se o žádnou 10/10 ani před finále. Je tu spousta menších a větších problémů, ale pořád to byl solidní 7/10 filmek. No a potom konci je to takových 5-6/10 s nepříjemnou pachutí promrhané potenciálu po solidní hodince a patnácti minutách! Škoda, takhle to můžu doporučit max v pohodlí domova z televize nebo služeb na internetu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nepodceňujte sílu peněz na rozhodování lidí." Nepodceňuju, ale jelikož mám přesně tolik peněz, kolik potřebuju, tak mě žádná nabídka nezajímá. Nicméně můžete zkusit mou pevnou vůli a zkusit mě uplatit pár miliony. Třeba podlehnu a vy vyhrajete. Ale zpět k Radkovi, kterej svou hru naplánoval naprosto geniálně, brilantně ji rozehrál a ještě se při ní choval naprosto pragmaticky. A samozřejmě měl štěstí v tom, že při jeho akci zrovna nefungovaly Murphyho zákony. To je ale náhodička, jestli on je ten geniální ajťák taky nehacknul. Ale to nevadí, protože mě to bavilo. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dobře hustej thriller, kterému nelze moc vytknout.  Akorát Igora bych vyměnil za někoho uvěřitelnějšího a méně okoukaného a recepční Evu bych přesunul na denní šichtu, protože pornohvězda jejích kvalit těžko bude hákovat dvanáctky v baráku o nejmíň šesti patrech, který celý ovládá jeden právník (především proto že právník nebude vlastnit takový objekt, a pokud ano, asi tam nebude noční recepce). Katakombes Milou kinematografos. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (24)

  • Herečka Julie Šurková, která ve filmu hraje asistentku Barbory Bočkové, má s promlčením trestných činů osobní zkušenost. Její otec záhadně zmizel v roce 2007 a dosud se nepodařilo zjistit, co se s ním stalo. Po 20 letech jsou pak podobné případy promlčeny. Podle Šurkové nezmizel z vlastního rozhodnutí. Mohl se tehdy údajně dostat do konfliktu kvůli hospodě a nočnímu klubu, který vlastnil. (Zdroj: ČSFD)
  • Internetové novinové články, které ve filmu popisují dění okolo společnosti IT Security Rose, lze volně dohledat na webu Reflexu. (Viacslav)

Reklama

Reklama