Reklama

Reklama

Bývalí agenti státní bezpečnosti berou spravedlnost do svých rukou poté, co se dozvědí, že policisté unesli syna jednoho z nich... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Władysław Pasikowski je s Patrykem Vegou největší hvězdou na režisérském křesle v Polsku. Vega mi sedí víc kvůli přehnanému násilí a humoru, za to Pasikowski natáčí vyzrálejší filmařinu Evropského rázu s výborným Boguslawem Lindou. Je spíš Thriller/Krimi o korupci mezi policisty a osobní pomstě, ale finální taktická půl hodinová přestřelka rozhodně potěšila. Natočeno i zahráno skvěle. Má to spád i slušnou akci. Bavilo mě to. Příběh****, Akce***, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7/10. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Snaha dostat do závěrečného dílu všechny přeživší postavy z částí předchozích je sice úsměvná, ale jakmile zazněl Lorencův ústřední hudební motiv, Pasikowski mě zase měl přesně tam, kde potřeboval. Franz po čtvrt století opouští vězení a jeho osud se proplétá s osudy rodiny Waldy "Nowého" Morawce (Pazura) a komisaře Witkowského (Dorocinski), který vyšetřuje zkorumpované kolegy. Navíc mu na záda dýchají Rusové, kteří s ním mají nevyřízené účty. Původní film (1992) je nepřekonatelný, ale ve jménu toho, jaký frajer je Linda coby Franz Maurer, nemůžu s hodnocením jinak. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Chaf, cholera, ja pierdole! Po vynikajícím čtvrtém Pitbullovi zůstal Pasikowski u kynologie, prokázal, že i staří psi se klidně naučí novým kouskům, navázal přesně tam, kde naposledy chcípl pes, a opět posmerfoval moderní a svižné agility výkonnostní kategorie A3, v nichž penzionovaní estébáčtí hafani elegantně strhnou a pohryžou nejen různé FCI mafie, ale také zkorumpované psovody. Na stříbrném scénáři znovu famózními Lindou, Pazurou a Dorotou naservírovaná šťavnatá porce Pedigree, po které zase nezbývá, než se jen stočit na gauči a labužnicky si olízat koule. Nebo si na to ještě lépe přitáhnout z útulku nějakou fenu. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tyhle polské hafany já miluju! Kam se hrabou skandinávské krimi. Obsazení luxusní, od radosti hodnotím známkou nejvyšší, Linda je špica a pro Marcinka mám prachsprostou ženskou slabost. Polská kinematografie mě málokdy zklame, polští herci jsou lepší, zajímavější, živočišnější, větší ;) , než ti naši Hrzánové, Brodští, Hanzlíci, lišky a Taclíci ..., ženské zase mnohem pěknější a šarmantnější, čili není o čem. Ne teď vážně, pojetí těchto jejich akčních krimi je vážně senzační a nesmírně zábavné. Scénář je brilantní, parádní hudba, evidentně se nešetřilo na ničem, fajn. Moc fajn. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Mezi dva hlavní hrdiny v podání Boguslawa Lindy a Cezaryho Pazury přibyla další hvězda polské kinematografie, Marcin Dorociński. Hraje jediného nezkorumpovaného policistu v celé sérii. Franz Maurer se vrací po 25 letech z vězení a hledá svého přítele z dávných dob, Noweho. Ten zase hledá syna, který zmizel a nikomu se neozývá. To oba přátele spojí a o pomoc požádají právě onoho jediného nezkorumpovaného policistu. Jenže tak trochu už tvůrci vaří z vody a přestože je i v tomto díle hodně akce i násilí, myslím si, že už stačilo a Psů bylo dost. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama