Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Recenze (5)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále sa mi páči ako to trefne popisuje spoločnosť a zároveň si to berie to najlepšie zo sci-fi žánru. Solar Opposites je podobne ako Rick a Morty postavený na tom, že celú sériu poznáte naspamäť. Rôzne motívy, postavy a udalosti sa aj v tejto sérií vracajú, rozvíjajú a ukončujú. Preto aj napriek epizodickosti jednotlivých dielov ( státie v rade, všetci sú Jerks ak sú mimozemšťania uväznení atď.) sa dá na všetko pozerať, ako na neustále rozvíjajúci sa celok. Bavil som sa, hoci to čaro prvých dvoch sérií sa vytratilo. To ale neznamená, že je to zlé. Dejové zvraty nemajú potrebný cliffhanger, skôr ukazujú kam sa bude ďalšia séria v rámci atmosféry uberať. Dobrodružstvá v IN THE WALL stále najlepšie. 3. séria . 80% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série ujetě přisprostlých mimozemšťanů, co na Zemi přistáli omylem a ne a ne se furt sebrat zpátky, sice ve svých nejsilnějších aspektech dost ubrala na dříve nastaveném drivu, stále je ale čím se bavit skrze nejbizarnější příhody a hlavně ujeté nápady tvůrců, kteří svět zahanbují už od roku 2013 bratrským Rickem a Mortym. Z celé série zaručeně nejlepší halloweenský speciál. [viděno na Disney+] ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem asi jeden z mála lidí, kteří si užívají Solar Opposites více než moderního Ricka a Mortyho. Let me explain. Zaprvé si nedokážu představit, že někdo bude idolizovat Corva, jako se tak stalo s Rickem. Corvo je idiot, který si myslí jak je chytrý a jaký je velký nihilista - kdežto Rick je DOSLOVA chytrý a schopný jako Bůh a velký edgelord a nihilista. Musím říct, že právě fanouškovská základna a to, jak jí občas fanoušci seriálu nadbíhají je to, co mě na moderním Rickovi a Mortym taky štve. Zadruhé -  Zatímco moderní Rick a Morty se zalyká svojí chytrostí a snahou říct něco vyššího s ohranými postavami (Jerry, Beth, Morty, Summer), Solar Opposites jsou v jádru běžným sitcomem s trochu neběžnou familií. Doslova každá epizoda končí nějakou lekcí, kterou se postavy naučí. Ano, status quo vždy zůstává, to však nebrání tvůrcům být kreativní jak sviňa. Je tu epizoda, které je celá jen o čekání ve frontě, oblíbený sub-plot The Wall, pocta horrorům od A24 nebo filmu Mlha. Jestli je něco, co Roiland jasné nesnáší je to serializace. Což je škoda, protože právě serializované momenty, jak Solar Opposites tak Rick a Morty jsou jedny z nejzajímavějších na těhto seriálech. Zatímco však RaM dává v páté řadě divákům prostedníček s odhalením různých backstories postav, tady je ta nenávist hravější. Už tu nejsou JEN gay podtóny ve vztahu s Terrym a Corvem, ale jejich pár jsou manželé jak se patří. Dojde i na podzápletky ohledně nevěr, výchovy, a crepes and rimming apod. (Bude sex?) A to je dobře. Solar Opposites jedou neuvěřitelným tempem, což ukazuje i to, že spousta epizod nemá jen "B-plot", ale i "C-plot" nebo "D-plot". Některé příběhy mají doslova jen pár minut. Vtipy se střílí takovým způsobem, že i když zhruba polovina nepadne na úrodnou půdu, tak to druhá půlka zachrání. Ve výsledku není Solar Opposites nic nového - jen starý dobrý sitcom s kreativními částmi, které ano jsou velmi podobné prvním sériím Ricka a Mortyho. Narozdíl však od toho mi přijde, že tvůrcům na ději a postavách v Solar Opposites stále záleží. Přijde mi právě, že Roiland se více věnuje tomuhle seriálu a jeho herní společnosti, která teď odhalila novou FPS High on Life než právě Adult Swimské klasice. Harmon zase přešel na jeho NFT seroš Krapopolis a Rick a Morty zůstal v rukou nových scénáristů z rozporuplné série 3. Možná se pletu, ale tak to na mě působí. U Solar Opposites přesně víte, co dostanete, jde přesně o více toho samého, co jsme od Roilanda už viděli. Jen v rychlejším tempu s méně nihilismem a bez falešné intelektuálnosti. ()

Reklama

Reklama