Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování filmu Pravá blondýnka se Elle (Reese Witherspoon) vrací v celé své růžové a načechrané kráse. Je vycházející hvězdou v advokátní kanceláři a plánuje svatbu s mužem svých snů. Když však zjistí, že její firma zastupuje společnost, která testuje kosmetiku na zvířatech (a dokonce i na rodinných příslušnících milované čivavy Bruisera), stane se odhodlanou bojovnicí za psí práva. A dostane padáka na hodinu. Elle se vydává na křížovou výpravu do Washingtonu, aby vzala věci do svých pečlivě upravených rukou. Do politické arény však není snadné proniknout - zvláště když z moře šedi, černi a námořnické modři vyčníváte jako růžový palec. S pomocí světáckého poslíčka se Elle nakonec podaří přesvědčit kongresmanku Ruddovou, aby ji přijala jako asistentku a umožnila jí prosadit své názory. (Cinemax)

(více)

Zajímavosti (17)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 90,2 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 124,9 mil. (NIRO)
  • Tisková konference k filmu se konala v Londýně místo Los Angeles, protože Reese Witherspoon (Elle Woods), která byla tehdy v pátém měsíci těhotenství, tam zrovna natáčela Jarmark marnosti (2004). Dvě třetiny účastníků konference kvůli tomu letěly do Londýna, kde se ubytovaly v přepychovém předválečném hotelu Grosvenor House. (HappySmile)
  • Tento film byl v roce 2006 označen americkým časopisem Entertainment Weekly za 25. nejhorší pokračování, které bylo kdy natočeno. (HappySmile)
  • Během úvodní scény jedna z dívek ukáže na fotku Elle (Reese Witherspoon) s kongresmankou Rudd (Sally Field) a pronese: "That's two kick-ass women. I like them. I really like them." Jde o odkaz na projev Sally Field, když v roce 1985 přebírala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon ve filmu Místa v srdci (1984). (HappySmile)
  • Jména autora knihy "Všechno, co jste kdy chtěli vědět o tom, jak schválit zákon" je Tom Altobello, který byl na natáčení asistentem hlavního rekvizitáře. (HappySmile)
  • Scény na schodech Kapitolu Spojených států amerických byly natáčeny ve státním Kapitolu v Utahu. Scény uvnitř byly natáčeny v budově illinoiského státního Kapitolu. Obě místa byla upravena tak, aby se podobala národnímu Kapitolu. (HappySmile)
  • V úvodní scéně s fotoalbem je na fotce malé Elle Woodsové (Reese Witherspoon) s jejím pejskem Bruiserem ve skutečnosti Bruiserova trenérka. (HappySmile)
  • Producent David Nicksay si zahrál jednoho z kongresmanů, které Elle (Reese Witherspoon) žádá, aby podepsali petici na propuštění pokusných zvířat. (HappySmile)
  • Reese Witherspoon (Elle Woods) požádala produkci, jestli by si po natáčení mohla nechat veškeré značkové oblečení, které ve filmu nosila. (HappySmile)
  • Jimmy Choo, slavný návrhář bot, byl požádán o navržení 63 různých párů bot ze syntetických materiálů (nesměly být z kůže, aby byly v souladu se zápletkou filmu týkající se ochrany zvířat). (HappySmile)

Reklama

Reklama