Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Minisérie Třetí den od tvůrců Dennise Kellyho a Felixe Barretta je rozdělena do dvou částí nazvaných Léto a Zima. V části Léto, sestávající z prvních tří epizod, ztvárňuje Jude Law (Nový Papež z produkce HBO) muže jménem Sam, který je přitahován k tajemnému ostrovu u britského pobřeží, kde narazí na skupinu ostrovanů odhodlaných za každou cenu zachovat své tradice. V Zimě, odehrávající se v průběhu dalších tří dílů, hraje Naomie Harrisová (Moonlight) neústupnou ženu Helen, která přichází na ostrov hledat odpovědi. Tím však rozpoutá hašteřivou bitvu, která má rozhodnout o jeho osudu. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (41)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozostruje se hranice mezi fantazií a skutečnosti. Vizuální styl je přeexponovaný , v zimních dílech naopak převažují odstíny šedomodré barvy. Hlavním tématem je velký žal ze ztráty dítěte. Je to vlastně takový tzv. folk horor. Ty se odehrávají v krajině, která se vyznačuje tajemností a je zabydlená zvláštní komunitou odříznutou od světa a praktikující rituály, které navazují na pradávné pohanské zvyky. Ve folk hororech také nesmí chybět znepokojivá atmosféra, která navozuje pocit neustále přítomné, ale nejasné hrozby. Autoři této série využívají odkazy na legendy a mytologie. Jude Law ukazuje na kameru detaily své vyšinuté zmučené tváře. Naomie Harrisová kypí hrozivým vnitřním přetlakem z potlačovaného zoufalství. ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Tretí deň” je mimoriadne ambiciózny a mysteriózny projekt z dielne HBO, so samými anglickými hercami v hlavných a vo vedľajších úlohách, a tak ich typický prízvuk sa už snáď automaticky dostaví, ďalej s mimoriadne bizarným štýlom celkového spracovania, so surovým a brutálnym obsahom, s fantastickou vizuálnou stránkou, ktorú som si medzitým strašne obľúbil, s vďačným ale nie úplne dotiahnutým scenárom o strániacej sa komunite ľudí, žijúcej na odľahlom ostrove Osea, kam vedie len 3 - kilometrová cestička, ktorú pravidelne zaplavuje voda, a tak sú tým pádom úplne odrezaní od sveta, pokiaľ sa však nechcú plaviť na člnoch... ? Jedného dňa sa na ňom taktiež ocitne i postava Sama, ktorý pôvodne iba chcel zachrániť miestnu dievčinu Eponu, ktorú napokon odviezol domov, čím nevedomky spustil následny reťazec udalostí, ktorý sa už nedal vôbec zastaviť, kedy ho v polovici (vy)strieda ďalšia postava Helen s dvomi dcérami, že všetko sa to v podstate začalo v piatok pred víkendom a pravdepodobne skončilo v stredu nadránom, pričom každý jeden deň som bol bližšie k rozlúsknutiu celej záhady, ktorá dopredu neveštila nič dobrého. I napriek tuctovému zakončeniu šiestej a záverečnej epizódy, vrelo doporučujem túto minisériu od tvorcov F. Barretta a D. Kellyho. ()

Reklama

stub 

všechny recenze uživatele

Seriál je silný v budování atmosféry, ale ve své podstatě je o ničem. Tedy začátek zaujme, ale posléze to celé dost ztratí dech. Myslím, že je to problém mnoha filmů a tvůrců. Zpravidla to vypovídá o schopnosti dobře zvládnout formu a naprosté neschopnosti dodat jí i nějaký obsah. Typický a čím dál běžnější úkaz. Čučí se na to ale celkem dobře. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Ježišimarja. Řemeslně sice na špici, ale scénáristicky zase totální mindfuck bez jakékoliv snahy poskytnout divákovi smysluplný a plynulý seriálový zážitek, The Third Day mě donutil vzpomenout si na taktéž nevalného Outsidera, jehož jsem sledovala po deset dílů už jen ze setrvačnosti a nedostala ani nijak hodnotné finále za odměnu. To platí i v tomto případě. Vlastně asi tak dva díly ze šesti pro mě byli něčím zajímavé, které třeba i pomohly rozvinout děj. Já totiž nesnáším seriály o ničem. Tady toho ničeho na mě bylo až moc. Věřím, že jako dvoudílná nebo třídílná minisérie by prokázala světu laskavost a neobírala ho o čas. Abych na to jen neplivala, neříkám, že bylo všechno špatně. Bylo zajímavé sledovat záhadné obyvatele ostrova a někdy to těmi veškerými otazníky působilo fakt temně a napínavě. Mně jen vadí, že je ten námět podáván tímhle uspávacím, zdlouhavým způsobem. HBO seriály mě zatím spíš zklamávají. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Prvé dve časti boli skvelé. Som si hovoril, že niekto skombinoval filmy Uteč a Slunovrat, a vybral z nich to najpútavejšie. Vizuálne radosť pozerať, skvelý Jude Law, celé zaujímavo podivné, výborné snové či halucinačné sekvencie. V tretej časti sa dozviete takmer všetky odpovede na podstatné otázky. Bohužiaľ od 4 dielu ide úroveň všetkého uvedeného strmo dole. Dokonca aj ten Jude Law zrazu začal hrať ako Carda Retarda. Posledné dve časti hodili vlastne všetko do hajzlu, pretože po skvelo fungujúcej atmosfére akéhosi ostrovného Twin Peaks nezostala ani len smietka. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (2)

  • 2. října proběhl 12hodinový live-stream na FB stránce HBO nazvaný „Autumn“. Částečně vyplňuje příběh stanoucí se po 3. a před 4. epizodou. Zobrazuje probíhající hudební festival „Esus and the sea“ na ostrově. V této události si zahrála slavná britská zpěvačka Florence Welch, která ztvárnila postavu Veronicy. (Kuzmik)
  • Seriál se převážně natáčel na anglickém ostrově Osea v Essexu. (Kuzmik)

Reklama

Reklama