Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavá hudba, atmosférická, avšak neprišiel som na jogu, ani na nejaké duchovné cvičenie, prišiel som na kriminálku. A pri takej plejáde hviezd by som očakával niečo väčšie ako len výzvu k meditácii. V druhej polovici príde aj trochu napätia, ale len málo na to, aby sa film dal označiť čo i len priemerným thrillerom. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hancock mal možno dobrý nápad, ale prevedenie je veľmi rozpoluplné. Prvých dvadsať minút funguje atmosféra. Po hodine príde na scénu Leto a berie si každú scénu pre seba. Až do momentu, kedy mu Malek nastúpi do auta. Vtedy sa film začne rozpadávať. Koniec je tým pádom pre mňa nefunkčným zakončením celého príbehu, hoci chápem o čo tvorcovi išlo. The Little things je žánrovo neujasnený. Rozvláčny a herecky fádny. Tých niekoľko kameramanských vsuviek pôsobia v rutinnej juxtapozícií skôr rušivo než zaujímavo. V zásade ukazujú možný potenciál, ktorý zostal nenaplnený. Vyzdvihujem Newmana, ktorý zase raz dokázal, že emócie mu idú. Tie príjemné v rovnakej miere, ako tie nepríjemné. Film pôsobí ako kombinácia dvoch samostatných línií, ktoré nedržia pokope v rámci charakterizácie ani postupného budovania. The Little things tak fungujú ako prázdna bublina, ktorá sa na prvý pohľad môže javiť pekne, ale spľasne veľmi rýchlo. Ku koncu som sa doslova nudil. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Fíha, mít na place tři oscarové herce, solidní námět a stejně z toho není látka, o které si budou fanoušci poctivých thrillerů vyprávět. Protože John Lee Hancock. Ten to má u mě dost rozházené připitomělou, nepochopitelně přeceňovanou a hodně nevkusnou hrou na city v podobě Zrození šampiona. Nespravil to ani rutinním životopisným snímkem Zachraňte pana Bankse a také svou Dálniční hlídku zašlapal do průměru. A to měla zajímavý námět. Střípky začínají skvěle. Starý dobrý Denzel před lety coby detektiv opustil za podivných okolností Los Angeles a skončil jako řadový polda. Rutinní úkol ho přivede zpět do velkého světa, protože talentovaný detektiv Rami Malek zrovna pátrá po hovadu, které se zaměřuje na mladé ženy. Denzel je tu za skleslého staříka, který v sobě má pořád čich na zločin i posedlost, která mu kdysi zničila kariéru i soukromý život. Pak se na scéně objeví umaštěný Jared Leto a první hodinka je prostě moc fajn. Je to pomalé, oldschoolové, atmosférické. Zadumaní detektivové, magor, který má evidentně nakoukané kriminálky. Druhá půlka pak asi diváky rozdělí. Protože Hancock mnohými kroky leccos naznačil a rozehrál, a pak to tak nějak uťal. Kdo ví, zda to byl záměr od začátku, nebo prostě jen v polovině zjistil, že neví, kudy kam. Závěr by rozhodně snesl jinou gradaci i jiné emoce. Nehledě na to, že podobné (i tady zmiňované) kousky se chlubí pořádným napětím, syrovostí a scénami, které vyčnívají a divák si je rád pustí znovu. To u Hancocka chybí. Čtyři (nadhodnocené) hvězdy ale nakonec dám, protože v téhle divné době jsem za každý podobný kousek s výbornými hereckými hráči rád. Ač je tenhle nakonec spíš druholigovou podívanou. Ale zklamání si představuju jinak. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Detektívka, ktorá sa spočiatku tvári ako tuctová, i keď kvalitná story, avšak v záverečnom akte nás presvedčí o opaku. Skrátka ide o niečo úplne iného, ako by sme v tomto žánri predpokladali, mnohí si možno spomenú napríklad na Pennovu Prísahu. Film si vyššie hodnotenie zaslúži aj napriek tomu, že niektoré motívy nie sú zapracované do príbehu včas. U mňa ale spomínané finále zabralo. Washington a Malek sú dokonalí, Leto zase tak trochu machruje, čo mi k postave sedláka príliš nesedelo. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Průměrná detektivka, která s příchodem/odchodem Jareda dost razantně změní směr. Jeho divný vyjebávač se systémem, který se tváří jako sluníčko tváří v tvář i vystresovanému, nevyspalému policajtovi, je hlavním kladem filmu. Cením si toho nápadu jít na to jinak, ale určitě to chtělo zkrátit, zamakat na úvodu a motivacích postav. Takhle občas vypadají jako kreténi, co dělají věci bůhví proč. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Film se odehrává na začátku devadesátých let, ale v několika scénách se najdou auta, která v té době ještě neexistovala, například BMW i3, které se začalo vyrábět až v roce 2013. (TomiiK_)
  • Snímek je zasazen do října roku 1990. Nasvědčuje tomu filmový plakát snímku Goodfellas (1990) a následně jsou k vidění na pouličním osvětlení halloweenské bannery. (Kuzmik)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama