Reklama

Reklama

Zlouni

  • USA The Bad Guys (více)
Trailer 15

Obsahy(1)

Málokteří hrdinové mají tak špatnou pověst jako Vlk, Had, Tarantule, Piraňa a Žralok. Tihle psanci se tak dlouho hledali, až se našli a dali dohromady tým, pro který je spáchání dokonalého zločinu stejná brnkačka jako vyrazit si v neděli odpoledne na zmrzlinu. Hlavou party je Vlk, Had má na starosti otevírání sejfů, Tarantule je zkušená hackerka, Žralok se umí skvěle maskovat a Piraňa je vztekloun, který pro ránu nejde daleko. Za léta strávená loupežemi všeho druhu získali dojem, že jsou nepolapitelní, jenže i pro ně nakonec bude platit, že se tak dlouho chodí do sejfu pro diamanty, až se zámek zacvakne. Konkrétně máme na mysli zámek na policejní cele. I v téhle prekérní situaci má však pětice zlounů štěstí v neštěstí. Do života jim vstoupí profesor Marmaláda (morče a především klaďas tělem a duší), který má ambiciózní plán – převychovat je na dobráky. Všichni členové gangu souhlasí, protože je to vstupenka na svobodu. Jejich plán počítá s tím, že na oko budou sekat latinu a při první příležitosti se vypaří. Jenže už prvních pár dobrých skutků vede k nečekanému zjištění, že být dobrý je vlastně fajn. Co si s tím počít? A jak se mají zachovat, když uvolněný trůn pro největšího záporáka zabere někdo další? Budou s ním jednat v rukavičkách, nebo si to s ním vyřídí ručně? (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 15

Recenze (143)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Studio DreamWorks Animation stojí za značkami Shrek, Madagascar, Kung Fu Panda či Jak vycvičit draka, sází ovšem i na novou tvorbu. Nově na adaptaci populární dětské knižní série Zlouni od Aarona Bladeyho. Zvířecí verze Dannyho parťáků složena z lišky, piraně, žraloka, hada a tarantule si již dávno získala čtenáře, dokazuje to fakt, že doposud vyšlo 15 příběhů této party. A i na stříbrném plátně obstojí jako zábavná podívaná pro celou rodinu. Animace je poměrně kreativní, celá stylizace má své výrazné kouzlo. Ten film poté pochopitelně má jisté poselství o síle přátelství a zodpovědnosti a to je ve filmu přenesené schopně. Tempo je zběsilé, je tam spousty vtipných nápadů a pro rodinu jednoduše ideální podívaná. Především i proto, že Zlouni dokážou připomenout známé zlodějské filmy (především zmíněné Dannyho parťáky) a dospělí se tak u Zlounů nebudou muset vyloženě jako doprovod trápit. Znalost knižní předlohy by možná prospěla, především proto, že představení světa dokáže vyvolat jisté otázky. Například to, že mluvící zvířata s lidskými vlastnosti sdílí svět s normálními lidmi. Ústřední zvířata jsou ovšem natolik zajímavá, že vlastně není moc důvodu řešit, jak moc jejich existence v tomto světě dává či nedává smysl. Animace v jistých momentech dokáže vyvolat pocit, že je celá vytvořená ručně (i když jde o 3D) a celovečerní režijní debut Pierrea Perifela díky tomu působí dojmem, že se snažil být velmi věrný grafické předloze, respektive jejím ilustracím. Kdyby se látky chopil takový Pixar, nejspíš by lépe představil svět a více pracoval s komplexními myšlenky. Tohle je ovšem DreamWorks Animation, což především znamená, že je to celé hravé, zběsilé a kreativní především v rámci gagů. Ovšem ty dokáži pobavit, takže to není kdovíjak obtížná překážka. Zároveň to ovšem neznamená, že by to celé bylo vyloženě přihlouplé. Jen je jasné, že se tvůrci očividně vydali více směrem čisté zábavy. Celé to má ovšem skutečně kreativní sekvence, pořád to kvapí dopředu a skutečně to dokáže připomenout ty nejlepší lupičské filmy posledních let. DreamWorks Animation již umělo lépe, přesto je výsledek dostačující. DreamWorks Animation možná trochu překvapil s jiným typem animace, jinak ovšem vsadil na další divokou animovanou podívanou, která ovšem dokáže fungovat pro celou rodinu. Nepředstavil tak komplexní a zajímavý svět jako například v Zootropolis: Město zvířat, Vlk a jeho parta ovšem dokázali udělat dojem. A i když v takovém Megamyslovi takový přechod na světlou stranu fungoval o poznání lépe, své základní zadání nejspíš Zlouni splnili dostatečně..... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že po prečítaní popisu som bol voči tomuto animáku dosť skeptický. Ale keďže hodnotenia boli vcelku vysoké, tak som dal tomu šancu, a rozhodne som spravil dobre. The Bad Guys prekvapili nielen vydarenou zápletkou s viacerými zlomami v deji, ale aj príjemným dôvtipom a scénkami, na ktorých sa dalo úprimne pobaviť. O to viac bolo prekvapivé, že niektoré vsuvky pôsobili veľmi infantilne a prihlúplo. Ale našťastie ich nebolo až tak veľa. Kvalitný scenár, ktorý mal v sebe poriadnu dávku epickej drámy to všetko vynahradil. 4* ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nenáročná oddychovka s niekoľkými pomerne dobre nakreslenými (a nadabovanými) postavami – vlk a líška dominujú. Príbehovo však pomerne „klasická“ s trochu väčším počtom klišé momentov. Nie všetky potenciály jednotlivých postáv sú využité. Najviac však vadia občasné, avšak príliš „nezmyselné “chyby – napr. žralok kradne maľbu Monsa Lisa tak, že on sám sa vydáva za Mona Lisu. Viem, že je to „len rozprávka“, ale aj tak... Je to niekde na hrane troch až štyroch hviezd. Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi často sa rozpisujem o tom, že niektoré filmy sú schématické a ničím prekvapivé. A za tým si stojím. Raz za čas ale príde film, ktorý je schématický, v ktorom viete čo sa stane v ďalšej minúte a aj tak je zábavný a dobre sa na neho pozerá. The Bad Guys sú presne takým filmom. Všetko je tam presne také, ako od takéhoto filmu očakávate. Pričom vykráda všetko čo sme už niekde videli. Nájdete tu podobnosť s Ja zloduch, so Zootopiou a určite by ste našli kopec ďalších. Ale v tomto prípade to vôbec nevadí, pretože ústredná pätica je skrátka výborne napísaná. Ono je to ako mix detského Pulp Fiction, Ocean Eleven a Rýchlo a zbesilo. Dokonca som tam našiel veľkú podobnosť s DC Super pets. A aj napriek tomu je to v niečom zábavnejšie a sofistikovanejšie. Takže výnimka čo potvrdzuje pravidlo. Aj tisíc krát opakovaný príbeh môže byť stále okej, ak sa nehrá na nič viac, než na to, čím v skutočnosti je. A veľmi málo tvorcov si uvedomuje, že v tom dakedy tkvie čaro. Výborný animák u ktorého očakávam pokračovanie. Tých kníh v sérií je fakt veľa. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Když tomu Dreamworks hrozí, že bude "končit" tak sem si říkal, že bych se měl podívat na pár jejich slušných filmů, abych si je pamatoval v tom lepším světle. Protože rozhodně nehrozí, že bych se díval na Megamind vs. The Doom Syndicate, či na podobné výtvory které tam teď budou vznikat. A jedním z těch lepších filmů, by dle všeho měl být tenhle film, problém je však v tom, že, tohle je jeden z těch filmů, u kterého nesmíte moc myslet, protože čím víc nad filmem budete přemýšlet, tím více vám pak bude hodnocení. Tak jako u Zootropolis, si nesmíte pokládat otázky, jak se ta zvířata vyvinula, proč mají lidské chování, jaká je jejich minulost a zde proč jich je jenom sedm........a asi kvadrotrigintilion nesmrtelných morčat. Je zvláštní že šéfka policie, nedokáže chytit pět zvířecích zločinců, když ve městě žije jenom sedm inteligetních zvířat a dva z nich, z toho reprezentují smetánku. Takže když se tímhle přestanete zaobírat, tak je to i slušná jízda a hlavně ke konci je to zábava. Po animační stránce, je to však luxus a taky je to to nejlepší z celého filmu, protože ten příběh je hrozně jednoduchý. Nejvíc do očí bijící, je však to jak se z padouchu, kteří dle všeho velice dlouho vedli kriminální život, tak se z nich za dva dny stali dobráci a vedle tohohle příběhového obratu, vypadá instantní polévka jako šnek. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (8)

  • Film vychádza z úspešnej rovnomennej knižnej série, ktorej autorom je Aaron Blabey. (toi-toi)
  • Ve scéně, kde pan Wolf a Diane tančí, byla choreografie vytvořena skutečným profesionálním choreografem. (LUKICKK)

Reklama

Reklama