Reklama

Reklama

Vánoce u našich

(seriál)
Trailer 2
Norsko, (2019–2020), 5 h 54 min (Minutáž: 25–35 min)

Hrají:

Ida Elise Broch, Gabrielle Leithaug, Dennis Storhøi, Hege Schøyen, Felix Sandman, Sajid Malik Hussain, Oddgeir Thune, Kingsford Siayor, Arthur Hakalahti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Johanne už nebaví poslouchat neustálé narážky na to, že nikoho nemá, a tak se rozhodne, že rodině o Vánocích představí nového přítele. Má 24 dnů na to, aby ho našla. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (62)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Příjemná vánoční podívaná, kterou mi Netflix podstrčil aniž bych se o to prosil, ale jsem za to rád. Upřímně doporučuji dále, obzvláště pak pokud je čas kolem Vánoc, kdy se i děj seriálu odehrává. Hlavní postava je sympatická, vcelku obyčejná holka kolem třiceti, kterou nebaví poslouchat neustále dotazy rodiny, kdy už si někoho najde a tak plácne, že už není sama a že představí přítele na Vánoce. To, že žádného nemá, ji vrhne do kolotoče situací, které jsou s randěním nevyhnutelně spojené. Druhá série je pak ještě o něco lepší a znovu skvěle baví. Johanne sice je ve vztahu, ale postupně si uvědomuje, že to není to pravé ořechové. Tentokrát má však na řešení kromě vlastních trablí i fakt, že se letošní Vánoce uskuteční u ní. Baví mě přirozenost hlavní postavy. Její nápadníci jsou sice přehlídkou podivínů, ale jinak se dostává do reálných situací, kde si můžete snadno představit sám sebe. Je to vtipné, milé a příjemné na sledování. ()

neo93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milá, svižná a oddechová norská záležitost, která potěší ve vánočním čase. Hezká a sympatická zdravotní sestra Johanne, má milující rodinu i práci, která ji baví. Jediné, co ji schází, je přítel. A proto se v adventu rozhodne, najít si nového přítele, a to nejen kvůli tomu, aby nebyla už sama, ale hlavně proto, aby uspokojila celou svou rodinu. Jenže nebude to mít vůbec snadné. Na to, že jsem se k tomu dostal jen tak náhodou, jsem se u všech 6 epizod moc dobře bavil. Má to velmi příjemnou hlavní hrdinku, další zajímavé postavy, především v podobě nápadníků Johanny, přívětivý humor, báječnou atmosféru vánočního Norska i podařený soundtrack. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jelikož tento seriál disponuje poměrně krátkými, půlhodinovými, epizodami, dal se zvládnout na jeden zátah. Hlavní roli tu hraje sympatická Norka, která se tak kolem těch třiceti potýká se skutečností, že moc neví, co se životem. Chlapa nemá, život je jednotvárný, taková trošku Bridget Jones na norský způsob. Mně se ale docela dost líbilo to pěkné norské prostředí, kde exteriéry si tvůrci použili z krásného městečka Roros, fakt, že jezdí v bílé Fábii a navíc ta skvělá vánoční atmosféra. U první série to bylo vysloveně zábavné a u druhé, která se odehrává o rok později, pro změnu už trošku zbytečné. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* milý a oddechový seriál o hledání té pravé lásky s vánoční tématikou, který se dá zkouknout i na jeden zátah. Příjemné herecké obsazení i reálný vhled do současného liberálního a kosmopolitního Norska, kde je však stále místo pro optimismus. Pokud potřebujete něco pozitivního, tak tohle by Vám mohlo zvednout náladu. Nejvíc si seriál užijí nejspíš divačky, ale romantiku si občas zaslouží přece i chlap ;-). Jediná vada na kráse byl pro mě anglický dabing, který mi tam prostě neseděl. ... Tak mám za sebou i druhou sérii, která plynule navazuje na první a myslím, že dohromady se uzavírají do uceleného celku. Druhá série má v sobě víc vážnějšího tónu, i když místa pro vtip se tam najde taky dost i když je o trochu slabší než první. Přesto doufám že už je to konečná série a víc by mě nelákalo sledovat a jen tak tak si to celé odnáší slabé čtyři vánoční hvězdičky (a varuji autory, že pokud natočí další sérii, tak automaticky snížím známku ;-))). [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vánoce, svobodná třicátnice a nátlak rodiny, ať už si konečně někoho najde. Není to anglická Bridget, ale norská Johanne a není to film, ale seriál s dvěma sériemi. Změnou národnosti tahle do sňatku postrkovaná dívčina získala i odlišné podání. Například mnohem nezávaznější vztah k sexu (ten koloušek by asi v tomto pojetí v britské verzi neprošel/o večírkové jízdě s kolegyní v tramvaji nemluvě), mnohem víc sněhu a zejména notnou dávku protivnosti. Ne, Johanne se dá fandit jen ze začátku, ale posupně vysvítá, že je čím dál tím větší frfňa, všechny kritizuje, sama své chyby nevidí, furt brblá nebo chlastá, odsuzuje, aniž by se sama zamyslela. Válí se ve sněhu, bojuje se svými nezralými rodiči, přátelí se se „střelenou prima“ kamarádkou, a přestože se furt projevuje jakože děsně samostatně, nakonec ji všichni dotlačí do nesmyslného svazku, který prostě nemůže vydržet. Ve dvou sériích se ty příběhy pořád opakují a divák se moc zajímavého děje nedočká. SHRNUTÍ: Bridget na sněhu, vodce a v permanentní naštvanosti. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Kvůli nečekaně vysokým teplotám se při natáčení první série musel dovážet sníh na plac z lešitě v Rørosu. (hansel97)
  • Johanne (Ida Elise Broch) si sundává červenou bundu a vzteky ji hodí na zem. Po chvíli ji ale má zase na sobě. (SONY_)

Reklama

Reklama