Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna

  • USA A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (více)
Trailer

Freddy Krueger se vrací. Stačí jen, aby některá z jeho obětí zavřela oči a s přicházejícím spánkem vstoupila do prokletého domu v Elm Street. Mladá lékařka Nancy Thompsonová tuší, že její pacienty netrápí těžké sny, ale ohrožuje démonický vrah. Naopak doktorka Simmsová sny svých pacientů spojuje se sexuálními problémy. Aniž si to uvědomuje, dává díky svému způsobu léčby šanci Freddymu - a ten nikdy nezaváhá. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Jordan 

všechny recenze uživatele

ja osobne mám tento diel najradšej. nielen preto, že po príšernej dvojke sa to navrátilo do dobrých rúk a na správnu cestu, ale videl som ho ako malý prvý (teda - prvých 10 minút, kým som to úplne posraný nevypol), mám navyše slabosť pre mladuškú patriciu arquette (asi najlepšiu scream queen, akú poznám) a okrem toho to má skvelú muziku, super efekty a krásne ženské; a debutujúci russell tiež nie je zlý; ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pojem fantasy v hlavičke je asi výstižnejší, ako nazývať Dream Warriors hororom. Teda vraždy tu sú a celkom pekné, ale toho zhmotňovania predstáv a tak, je asi trochu viac. Ale páčilo sa mi to. Síce o niečo menej ako jednotka, ale nečakám, že táto séria ešte niekedy jednotku prekoná a práve Dream Warriors k tomu mali najbližšie. Inak je mi trochu ľúto Heather Langenkamp. Od tohoto filmu sa neobjavila prakticky v ničom normálnom. Škoda. Nebol vôbec zlý. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Každý má zlé sny.“ Tri roky po kultovej jednotke a rozhodne nekultovej dvojke prišiel veľkolepý comeback. Aspoň teda v porovnaní s dvojkou, ktorá bola skutočná zlátanina. Ale hoci sa nájdu mnohí fanúšikovia, ktorí trojku stavajú dokonca nad jednotku, ja medzi nich určite nepatrím. Uznávam, že je to stokrát lepšie, ako jednotka (a ako decko ma na to prepašoval do kina starší brat, na čo bol následne upozornený riaditeľkou kina, aby niečo také nabudúce už radšej nerobil), ale už to proste nie je ono. Vrážd je viac a sú brutálnejšie (a už tie v jednotke boli pekne drsné), ale začína sa tu na môj vkus priveľmi miešať horor s humorom a hrdinovia mi boli pomerne ľahostajní (najlepšie dopadli navrátilci zminula Saxon a Langenkamp).Prehlbuje sa síce mytológia okolo Freddyho (tentokrát sa dozvieme čo-to o jeho matke a o jeho splodení), ale scenár je miestami prílišné wtf (supeschopnosti hrdinov). ()

juta 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší a nejoblíbenější díl z celé série. Tento díl jsme měli nahraný na kazetě a pár minut před koncem to bylo useklé, takže jsem nikdy nevěděl jak to dopadlo. Teď jsem si konečně našel čas, abych to dokoukal. Prostředí je vynikající, je zde mnoho hereckých postav, což znamená také hodně zajimavých smrtí. Od začátku do konce tu není žádná nudná scéna a vše do sebe skvěle pasuje. Tento díl se opravdu nadmíru povedl. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kvalitativní posun a osobitý režisérský dotyk. Tvůrci se vyřádili, výtvarné řešení je velmi podařené, množství nápadů (Freddy mnohokrát jinak) mile překvapí. Zatímco třeba finální kostra na vrakoviště působí jako pěst na oko, předešlá práce s triky, barvami a kamerou je nesmírně vydařená. Trojka se odehrává v psychiatrické léčebně, ve které se objevuje i Nancy z prvního dílu, u které najdou klienti ústavu (poslední děti z Elm Street) pochopení. Což se nedá říct o vedoucím personálu („Jak dlouho budete obviňovat své sny ze své vlastní slabosti?“). Freddy kouzelně sype hlášky, objevují se i dvě tváře (Patricia Arquette a Laurence Fishburne), které později kopaly vysokou hereckou ligu. Za mě poměrně jednoznačný vrchol celé série. Mimochodem podíl na scénáři měl kromě Wese Cravena i Frank Darabont. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (17)

  • Film bol zakázaný v Nórsku, v rokoch 1988 – 2003. (Paldiny)
  • Lék potlačující sny „Hypnocil“ se objevuje také ve filmu Freddy vs. Jason (2003) nebo v komiksu „Freddy vs. Jason vs. Ash“ (2007) od scenáristy Jamese Kuhorica a kreslíře Jasona Craiga. (Terva)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama