Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý psychiatr Marek (Jaromír Nosek) a farmaceutka Daria (Klára Miklasová) se seznamují přes sociální sítě, ale hned po první osobní schůzce přitažlivá femme fatale Daria zmizí. Marek ji objeví až po několika dnech v psychiatrické léčebně, kde pracuje jeho matka (Jana Šulcová). V rámci své praxe se ujme jejího případu a snaží se rozklíčovat, co se stalo. Nejprve to vypadá, že je Daria opravdu blázen, brzy však zjistí, že si s ním možná jen trochu zahrává. Nebo je to jinak? Dariu s Markem někdo sleduje a nový soused Taz (Paul Louis Harrell) jim pomůže „ztratit se“ na vzdálenou biofarmu, kde žijí lidé, kteří nechtějí či nemohou být součástí dnešní společnosti. Žije tam i profesor (Jiří Schmitzer), který tvrdí, že se jedná o hru mocných a že se Daria, úspěšná ve farmaceutickém výzkumu, znelíbila některým lidem… (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (106)

kajas 

všechny recenze uživatele

Stylové úvodní titulky možná naladí na netradiční podívanou, a ta diváka opravdu čeká. Je plná špatně hrajících herců podle špatného scénáře (pokud vůbec nějaký existoval), tradičně špatných postsynchronů zahraničních herců a se závěrem, který je špatný tím nejhorším možným způsobem, který scenárista volí, když neví, kudy kam. Pff. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

"Dneska se lidi, co něco ví, zavírají do blázince. V horším případě se jim stávají nehody." Velmi zajímavý film, který nemá v ČR obdoby. Kvalitní a inteligentní scénář, moc pěkné dialogy ze života. A vůbec mi zde nevadila lidová jadrná ;) mluva. Bylo použito adekvátně ve vypjatých situacích, kde se to hodí a užití tak bylo přirozené a ne přehnané. Vydařené obsazení celkem neokoukané tváře. Charismatičtí herci: Pawel Delag, P. L. Harrell a Klára Miklasová. Film je neskutečně sexy, napínavý, mysteriózní, kuriózní, pěkná hudba a animace. Mně to bavilo a moc, snímek stojí za zamyšlení, zajímavý konec.... wait for it. Asi mi na dlouho utkví v hlavě. Několikrát mě mrazilo po těle. Chci jej vidět ještě jednou, protože ne vše jsem pochytila napoprvé. Myslím, že si tento snímek herci moc užili, je to vidět. 😉👍 Film není pro každého a s tím musí počítat jak diváci, tak autoři. Přála bych filmu více diváků a taky bych ho poslala do světa.... ;) Viděla jsem již podruhé a zas jsem si všimla něčeho, čeho napoprvé ne. Myslím, že film dám ještě jednou. Bezprostřední reakce jednoho staršího pána po filmu: "Na to, že je to českej film, tak docela dobrý." ;) A bonus na závěr, vtipné titulky - Runner Aneta Běhavá ;) :D Pozor, v některých scénách, když herci něco rychle vyštěknou, tak jim není rozumět. Ale tato výtka platí určitě na více filmů. Tleskám za odvahu, progresivnost, pravdivost a autetičnost. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Lynchovina na český způsob.Zatímco ale u Lynche mám pocit,že ví co točí a motá hlavu divákům úmyslně,v tomhle případě bych na to zrovna nesázel.Daria je totiž krystalicky čisté WTF?,kde absolutně nic nedává smysl,scény na sebe nenavazují a dialogy psal nejspíš nějaký generátor náhodných vět.Celé je to přitom po technické stránce až nečekaně povedené a strká do kapsy většinu místní tvorby.I přes vydatná negativa by se ale Daria dala doporučit,protože jednak větší bizár v českých kinech nebyl už...nikdy a druhák je to film,který je natolik extrémně divný/špatný/whatever,že je vlastně zábavný a má velkou šanci se v budoucnu stát kultem...40% ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

No, ty vole! Omlouvám se, ale tohle byla ta nejmírnější možná reakce na to, co jsem viděl. Nevím, jestli letos ještě uvidím horší český film. Doufám, že ne. Už od úvodního dialogu mezi hlavním hrdinou(?) a jeho matkou jsem si byl vcelku jistý, že tady hvězdičkami hýřit nebudu. A nemýlil jsem se. Dialogy byly příšerné, paradoxně se zároveň staly krajně zábavnou složkou tohoto veledíla. Dovolím si uvést dva příklady toho, co, mimo jiné, v rozhovorech zaznělo. "Připadám si, jako bych umřela, a celej svět se mě přestal týkat." a "Doktoři říkali, že stačilo milimetr vedle, a byl jsem game over." No jo, no. Jednotlivé postavy byly propracovány tak dokonale, až mi byly úplně ukradené. Pouze jediná figurka mě zaujala více než ostatní. Byl jí drsňák Taz, který byl drsnější než drsný drsňák Drsoň z Drsoňovic. Vedle Taze by vypadal smirkový papír jako hedvábí a Batman by prchal do stínů jsa zachvácen hanbou. Nevím, jestli Daniel Miňovský užíval při psaní scénáře nějaké psychotropní látky, nebo je takový od přírody, ale tento jeho výplod je pro mě fakt nepochopitelný. Čistá hovadina. Příjmení režiséra už bude můj mozek ode dneška přijímat jen s anglickou výslovností, herecké výkony mi nestojí za zmínku, takže výsledný dojem můžu shrnout jediným slovem- katastrofa. P.S. Skvělý komentář/ obsah vypracoval Matty. Tleskám a závidím:-)) ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

10% — Jedním z hlavních problémů filmu je, že se bere strašně vážně. Je jako teenager s chmýřím na bradě, který se urputně snaží, aby ho ostatní brali jako dospělého. Po technické stránce to, podle mého, není až tak špatné, ale jinak je ve filmu špatné skoro všechno. Postavy mluví pateticky, vrhají ostré pohledy, jsou tajemné jak hrad v Karpatech, až je to celé směšné. Navíc je nejspíš špatné i režijní vedení herců, protože všichni hrají jak amatéři (a nepodezřívám paní Šulcovou a pány Noska, Lichého, Schmitzera, že by to lépe nedovedli). Druhým problémem je samotný děj. Je dost zmatený, vyskytují se tam podivné postavy (např. Taz s téměř nadpřirozenými schopnostmi) a dá docela problém si v tom udržet přehled. A třetím problémem filmu je pak jeho samotný závěr, resp. pointa. To bylo, prosím pěkně, jako co?! Sice to tak trochu vysvětlovalo zmatený děj, ale zase to byl perfektní podraz na diváka. Vlastně chybělo málo, aby ten závěr poslal u mě celý film do odpadu. Nakonec ta jedna hvězdička sice skomíravě, ale přece jen mihotá. Zbytečný film. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Zemřela Jana Šulcová

Zemřela Jana Šulcová

29.07.2023

Ve věku 76 let opustila pozemské jeviště a plac jedna z nejoblíbenějších hereček 70. a 80. let Jana Šulcová. Už jako dítě navštěvovala Dismanův rozhlasový dětský sbor, účastnila se školních… (více)

Reklama

Reklama