Reklama

Reklama

Furioza

Trailer 1
Polsko, 2020, 139 min

Hrají:

Mateusz Banasiuk, Weronika Książkiewicz, Mateusz Damięcki, Łukasz Simlat, Wojciech Zieliński, Szymon Bobrowski, Janusz Chabior, Sebastian Stankiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Policajtka udělá svému bývalému nabídku, která se nedá odmítnout: buď pronikne mezi fotbalové chuligány a začne na ně donášet, nebo jeho brácha skončí ve vězení. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (104)

mira007 

všechny recenze uživatele

Polská akční jízda podsvětím s tématem fotbalových chuligánů - hromada rozbitých drsných ksichtů, fet, fotbal, nějaký ty nahatý Polky, vše ve velmi syrovém balení . Akčňák, který jede na vlně filmů Patryka Vegy, a člověk si řekne wow, ti Poláci jsou filmově o dvě třídy jinde než my ( už jen castingově si to neumím představit ), ale scénáristicky už to není moc hitparáda jak to nedrží pohromadě. Už to není tak bombasticky překvapivé jako když se objevila série Pitbull ( od roku 2016 ) a ani filmařsky dokonalé jako např. seriál Oslněni světlem (2018) ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem si dnes zase naběhl obětovat přes 2 hodiny svého času tomuto filmu.Polské gangsterské filmy které jsem viděl bych rozdělil do dvou kategorií kvality a to následovně:1.KATEGORIE-Kobiety mafii(2018)Kobiety mafii 2(2019),Pitbull:Niebezpieczne kobiety(2016),Pitbull:Nové pořádky(2016),a Jak zostalem gangsterem:Historia prawdziwa(2019).Následují filmy 2.KATEGORIE-Pitbull:Ostatní pies(2018),Jak jsem se zamilovala do gangstera(2022) a mnou dnes shlédnutý film Furioza(2020).Snímek Furioza mě nezaujal ze tří důvodů a to:1)Nezajímaví gangsteři,2)Nezajímavý děj,3)Nezajímaví policisté.Prostě nefandil jsem tam nikomu a když nemáte nikoho k obdivování tak ten film stojí za starou bačkoru.Nejlepší gangsterské filmy stejně pořád natáčí režisér Patryk Vega,který má neskutečně našlápnutou kariéru a kdyby tento film natočil on tak to mohla být úplně jiná liga,protože jeho filmy mají to nejlepší tedy herce,děj,hrdiny a co je velice důležité tak také humor. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Už nikdy nedovolím, aby mi někdo rozbil hubu.“ A skoro mu to vyšlo…Furioza. Banda magorů s vymlácenými mozky, která potřebuje adrenalin ve formě rozbití si tlam s jinou, podobně naladěnou skupinou složenou z „raketových inženýrů“. Původně téma filmu nabízelo příslib zajímavé kombinace akční kriminálky a prostředí fotbalových chuligánů. Jenže krimi linka s klasickým „drogy, peníze, vliv“ je poměrně nevzrušivá (nenadchne ani neurazí) a samotní chuligáni…o fotbal tu šlo snad jen omylem, a když člověk slyší velkohubé kecy o „cti“ a „zásadách“, chce se mu hlavně smát. Naivně působí i samotná „infiltrace“, kterou by odhalilo i nepříliš bystré dítě. Herečtí protagonisté mi přišli spíš nevýrazní než charismatičtí, a to s jedinou výjimkou, představitele magora Goldena, který mě upřímně bavil. Choreografie bitek byla nadprůměrná, ale zas nic, z čeho bych se posadil na zadek. Když to shrnu, převládá spíš nenaplněné očekávání a já dávám slabší průměr. „Jednou chuligán, navždy chuligán.“ - „Alespoň mají nějaký hodnoty.“ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEDNOU CHULIGÁN, VŽDYCKY CHULIGÁN“…   O fotbalovým chuligánství (ne o fotbale), o hodnotách, bratrství, vůdcovství, připravenosti k zabíjení a drogách. Kurva, samý silný témata! Jako… fakt zajímavý. Super prostředí, casting, takhle nějak podobně by mohl vypadat novodobej „PROČ?“. Ale nějak mě to nestrhlo. Asi málo emocí… fakt nevím, proč to nedokázalo to najet na vyšší level.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žiju na hnusným sídlišti. 2.) Myslím si, že neporvat se, by byla ostuda.   ///  Thx za titule „Vojtěch Badalec“.                  PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Furioza je typickým zástupcem polského filmového žánru, který se vyznačuje tím, že když se naučíte slovo kurva, máte pocit, že už umíte polsky. Dalšími konstantami jsou: borci ostří jako břitva a imrvere nahý holky. Obojí bez výjimky. A komplet všichni na fetu a na nervy. Svět, jak ho naštěstí neznám. Do prdele s tím, kurwa. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Filmári pracovali v poľských mestách Gdansk a Gdynia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno