Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V autě je nalezen zastřelený muž. Je to Polák. Emina polská tchyně, bývalá učitelka, naprostou náhodou v zastřeleném muži pozná svého bývalého polského žáka. Míval však jiné jméno. Ema přejede polskou hranici a spojí se s polskými kolegy. A zjistí překvapivou skutečnost. Ten muž je polský agent, nasazený pod falešným jménem v zločineckém Katowickém gangu, který pašuje luxusní automobily z Rakouska a Německa. V Ostravě se nachází jejich mezisklad, kurýři odtud vyrážejí na „divoký“ východ. Rýsuje se velký mezinárodní případ. Česká strana na mezisklad zaútočí. Divoká střelba, honičky, zatýkání. K odhalení vraha zastřeleného polského agenta však nedojde. Zato se zjistí, že onen tajný Polák v Katowickém gangu byl na ženské, a kvůli nim porušoval pravidla. V Ostravě měl také milenku. A právě tento směr vyšetřování nakonec přinese Emě a jejím mužům řešení případu… (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ŘÍKAL jsem si , tak to se rozjede . Bude akce , auta , honička , napětí , spolupráce obou zemí a tak nějak se bude na co dívat . . ALE bylo to nakonec , všechno trochu jinak . Bylo trochu dosti trapné , když češky hovoří polsky a moc jim to nejde . Mohlo být více záběru jak z Českého tak i polského Těšína . Z Českého Těšína jen most a polského , pouze náměstí . Dále Jandák se svou čím dáááál širšíííí figurou dostal malou roli , ovšem , že kdysi hrával zřejmě už zapomněl . Rovněž rychlý konec , byl poněkud podivný . Další slabý díl a do konce celého seriálu , to lepší už nebude . Tak snad časem . ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drobny posun vpred. Polaci skutecne mluvi polsky. I ten Borek si zacina uvedomovat, ze nehraje ruskeho mafiana. Dobry, tolik k pokrokum.  JJ Ondrejnik, Stolova, Knehyne, krasne hory Beskydske z Celadne. K negativum. Pusteni tchyne na misto cinu, bylo, hm jak to rict, echt profesionalni, ze jestli chce krajsky reditel vyrazit hlavni hrdinku na hodinu z oddeleni, lepsi naservirovanou prilezitost se snad ani neda vymyslet. A ze zrovnata tchyne poznala sveho zaka? Hm, scenarista evidentne nevedel, kudy kam.  A dále, "nejlepsi agent", jehoz jedinou slabosti jsou krasne zeny a ne vzdy dodržuje přepisy - to už je snad padesát let ohrané klišé, které lze tolerovat jenom u nových bondovek. PS: Valašský ogar se nikdy, opravdu nikdy nekryje, to necht si vsichni zapametaju!  6/10. ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Polsko. Kurva. Tohle spojení mi přišlo vážně zajímavý. Příběh už tak moc ne. Poláci děsně přehrávají, zátah na dílny a následný "útěk" staršího chlápka Honzovi mi přišel směšný. Aspoň že už se vytratila linka - jsi ženská vyfič do bažin. A u pana Jandáka jsem fakt dlouho přemýšlela, zda je to on a do závěrečných titulků si nebyla jistá. 2,5* ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po výletu do Tuniska jsme se dnes podívali jen k bratrům Polákům. Byl jsem znechucen tím, že se dívám na český seriál s titulky, jako obvykle zpackaná akce, ovšem příběh se vyvinul tak, že mě i začal bavit. Zavzpomínal jsem na Těšín a jeho mosty, pohled na Ondřejník se také nezapomíná. Ovšem konec byl opět bídný. Výslechy o ničem, podezřelí to rychle balili a střelba na ulici s očitým svědkem zůstala nepozorována. ()

quixote 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mne zatím nejzajímavější díl. Vyšetřování mě nebavilo a bylo mi jedno, kdo vraždil, naopak se mi líbilo, že to konečně mělo pořádný kolorit včetně mísící se polštiny a češtiny. Snad se někdy do Těšína konečně vypravím, na obrazovce vypadal zajímavě. Jandák hrál vcelku dobře, v téhle bossovské poloze mě zaujal v Přáních k mání. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo také v polské části Těšína. (me116)
  • Během výslechu ve 48. minutě odpoví Linda Kaufmann (Sarah Haváčová) vyšetřovatelce Grodské (Pavla Beretová) větou: „Co Vy víte o tom, jak si žijou princezny.“ Sarah Haváčová si princeznu zahrála v televizní pohádce Škola princů (2010), kdežto Pavla Beretová v pohádce princeznu nikdy neztvárnila. (Achmed)

Reklama

Reklama