Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nasazený voják Markus se vrací domů ke své dospívající dceři poté, co jeho manželka zemřela při tragické nehodě vlaku. Zdá se, že to byla pouze nešťastná shoda náhod, dokud se neobjeví matematický geek Otto se svými dvěma excentrickými kolegy Lennartem a Emmenthalerem. Otto také cestoval ve zničeném vlaku. A je přesvědčený, že za tím někdo musel být. Jak se hromadí stopy, Markusovi je jasné, že mohlo jít o pečlivě naplánovaný atentát, jehož obětí se nakonec náhodou stala jeho manželka. Komedie Anderse Thomase Jensena je moderní bajkou o solidaritě, náhodnosti vesmíru… a, no, o smyslu života. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (420)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Rytíři toho nabízí tolik, že mám pocit, jako bych doteď koukala jen na samé omezené filmy. Chceš drama a emoce? Dostaneš je. Chceš akci? Máš ji mít! Chceš se zasmát? No, jasně. Mads Mikkelsen je herec, o kterým nikdy nepochybuji, ale že bude mít takový pěsti, to bych nečekala. A celá ta parta, stejně jako kombinace žánrů jde tak nějak hezky dohromady. Ach, Dánsko. 4,5* ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Vydařený žánrový mix. Dost rychle to mění nálady, ale nepůsobí to nepatřičně. Naopak mě to udrželo zaháčkovaného, jelikož jsem nevěděl, kam se děj bude ubírat. Fousatý Mikkelsen vypadá drsně a gebil jsem se, jak vždycky plnil ty hrozby, co jim dal. Jeho nonšalantní držení samopalu v přestřelkách bylo megacool. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Vyhovovalo mi,ze zde neni agresivni maskulinita,ale typ takove krehke.Je to zanr absurdni komedie,kde nikdo nezkouma logiku absurdnich veci.Humor je zde suchy.Zda se mi,ze si tvurci utahuji z podobnych filmu o velkem mystickem propojeni nahody. Ctverice je to nesouroda. Vyhodou je zdarile zapojovani vedlejsich postav. Finale je takove westernove. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jensen geniálně rozpracovává souvztažnost namnoze bizarních scén, jejichž protagonisty jsou lidé porouchaní na duchu i na těle. Extrémně se mi zamlouval Broův rozpolcený hacker, byla to jeho zřejmě nejlepší role. Dánská kinematografie se nenápadně vyšplhala mezi světovou špičku a zdá se, že se jí tam zalíbilo a jen tak nehodlá opustit pozice. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jsme si všichni vědomí, že jedeme za šíleným členem gangu, že?“ - „Jeho bratr je členem gangu. On je elektromechanik zaměřený na vlakové komponenty.“ - „Držení drog, ublížení na těle, krádež, spoluvina na zabití, nedovolené držení zbraně, krádež koně, držení drog, nedovolené držení zbraně...“ - Dobře, tak elektromechanik, co se pohybuje ve špatných kruzích!“ Když vám před očima umře máma a vy nemůžete spát, otcova rada, abyste počítali do 500 pozpátku, vám příliš nepomůže. A už vůbec ne, když si domů přivede několik podivných chlápků s nimiž započne zvláštní terapii…anebo přece jen? 1 vysloužilý voják, 3 nepoužitelní statistici, 1 vysvobozený anální otrok a páreček…tomu říkám parta k pohledání! Režisér si tady s tím mixem žánrů zahrává snad ještě víc než jinde, a přestože to tu a tam malinko drhne, po většinu času tahle směska, která je absurdně vtipná stejně jako smutně vážná až mrazivě brutální, šlape jako dobře namazaný stroj. Pro mě nejlepší Jensenův film (z mnou viděných), kterému s radostí dám slabší plný počet. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel ve třetím největším dánském městě Odense a také v malém dánském městečku Faaborg. Obě dvě města se nacházejí na dánském ostrově Fyn. (Trajektt)
  • Katedrála na začátku a na konci filmu se nachází ve švédském městě Lund. (tomas_j)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Rytíři spravedlnosti se dočkají remaku

Rytíři spravedlnosti se dočkají remaku

16.11.2021

Studio Lionsgate si objednalo remake další evropské pecky – tentokrát velebeného dánského snímku Rytíři spravedlnosti. V původním filmu režiséra Anderse Thomase Jensena (O kuřatech a lidech, Adamova… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno