Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 10

Recenze (147)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Na filmu oceňuju, s jakou vervou a bezostyšně si bere do úst rasismus, feminismus a další témata, kterých se zejména společnost straní a bojí si z nich přinejmenším vystřelit. Plus mě bavila řada odkazů na popkulturu, párkrát jsem se dobře uchechtl. Zbytek byl nevkusný, místy divně perverzní a neskutečně trapný. Příběh stál za vyližvěnec, to samé ztvárnění postav a chemií, co mezi nimi měla panovat. Jsem na jednu stranu rád za dalšího hraného Asterixe a Obelixe, kteří vizuálně ostudu nedělali, na druhou se podle mě žádné zázraky nekonaly a film mi přijde jako zvláštní hybrid, který bych doporučil ke zhlédnutí maximálně tak na nějaké párty, když už bude valná většina diváků pod parou. Mít sám popito, věřím, že se bavím na 5/5. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dva nejslavnější Galové se sice po letech vrátili, ale po ramenou je už skoro nikdo neplácal. Výlet do Číny působí hrozně uměle, humor je na bodu mrazu a překvapivě jalová je i akce. Nebýt krásné Marion a božského Zlatana, kteří navíc dostanou jen pár minut, tak je to spíše antická tragédie než dobrodružná komedie. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Posledný diel bol tak skvelý, že si ho absolútne nepamatám. O to viac ma prekvapilo, že táto séria pokračuje. Čo však priniesla? Opäť narážky na modernú dobu, čo bolo fajn, dobré herecké obsadenie, ale neviem, asi som z tohto formátu a humoru už vyrástol. Verím, že v telke to bude mať úspech, možno. 1 z 5 ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Sice jsem to nedokoukal, protože hlasy Suchánka a Koháka mi rvaly uši a zvyšovali můj tlak. Jak může někdo obsadit dabing někým, kdo neumí mluvit? No, každopádně to, co jsem viděl, byla nuda, a to fakt hrozná. Možná se to pak rozjelo, ale kdo ví. Jediné co mi utkvělo v paměti byl Lellouche, který se až nápadně podobal Obelixovi v podání Depardieu. A to byl plus. Druhé, co si budu pamatovat, je Pierre Richard, kterého jsem málem nepoznal. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jestli něčím hraná Asterixova dobrodružství vynikají, pak jo to schopnosti s každým novým filmem přijít s horším obsazením i vizuálem. Říše středu tak vypadá, jako kdyby v ní nikdo nechtěl hrát a tvůrcům nezbylo nic jiného, než oslovit fanoušky, kteří pak na natáčení dorazili ve vlastních kostýmech. Samotné hlavní duo je pak smutná kapitola, kdy Lellouche jako Obelix ještě celkem ujde a dá se na něj zvyknout (i když Depardieu to prostě není), ovšem Canetův Asterix je absolutní krok vedle. Jediný kdo tu jakž takž obstojí je dvojice Cassel, Cotillard (přičemž Marionin čas na plátně je s bídou pár minut) a vyloženě potěší přítomnost Pierra Richarda, kterého sem původně vůbec nepoznal. Zbytek je jedna velká bída, ze které sice tu a tam vykoukne funkční vtípek, který ale působí že se tam nejspíš dostal omylem. Do úplně jiné dimenze pak tuhle Asterixovu smrt v přímém přenosu posouvá český dabing, který je celý jeden velký bizár. Michal Suchánek by byl možná dobrá volba do role Asterixe a v reálu by nejspíš obstál i Michal Novotný jako Obelix, nicméně poslouchat to bylo většinu času docela utrpení. Největší v případě Jakuba Koháka, kde je dost slyšet že s dabingem nemá moc zkušeností (a evidentně to má důvod) a když si to navíc divák spojí s obrazem, kde se repliky netrefují jeho postavě do pusy a ona tak chvílemi působí jako břichomluvec, je to zážitek, který bych si pro příště raději odpustil. Ideální bude vrátit se k animovaným kouskům jako bylo třeba Město bohů, které Asterixovi extrémně slušelo....20% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Automobilová firma Citroen si na důkaz spojení dvou francouzských legend – Citroen a Asterixe – přidala na své logo Asterixova křidélka. (Krtek123)
  • Ve filmu si zahrálo i pár hudebníků. Angèle, která si zahrála Falbalu, se živí jako písničkářka, Laurent Borel (Asymétrix) pracuje jako hudební skladatel a Olivio Ordonez (Abdelmalix) je rapper. Angèle je navíc druhá herečka, která ztvárnila Falbalu. Před ní si Galku zahrála již Laetitia Casta ve filmu Asterix a Obelix z roku 1999. (Krtek123)
  • Scéna, ve které se druid Panoramix (Pierre Richard) začíná propadat do písku, odkazuje na film Kopyto (1981), ve kterém si Pierre Richard také zahrál. (Krtek123)

Reklama

Reklama