Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 11

Recenze (147)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Sice jsem to nedokoukal, protože hlasy Suchánka a Koháka mi rvaly uši a zvyšovali můj tlak. Jak může někdo obsadit dabing někým, kdo neumí mluvit? No, každopádně to, co jsem viděl, byla nuda, a to fakt hrozná. Možná se to pak rozjelo, ale kdo ví. Jediné co mi utkvělo v paměti byl Lellouche, který se až nápadně podobal Obelixovi v podání Depardieu. A to byl plus. Druhé, co si budu pamatovat, je Pierre Richard, kterého jsem málem nepoznal. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dobře jsem se bavil. Sice jsem měl ze začátku problém zkousnout jiné herce, ale i ti si mě nakonec získali. Neduhy, kterými začaly trpět pozdější hrané verze má Říše středu také. Typickou ukázkou je Zlatan. Jenže musím říct, že zde mě celé to přirovnání k fotbalu docela bavilo. Mile mě překvapilo několik fórků pro dospělé, kdy to "dospělé" je opravdu na místě. Jako pyramidka Kleopatry. A ne ta, do které byly vyskládány její kufry, ale ta sexuální v závěru. Takže ano, pro dospělého diváka je humoru dost a děti baví všechno to taškaření se. Asterix tak opět nezklamal. Díky Frantíci. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

V tomhle dobrodružství je strašně moc zamilovanejch. Tak jsem se vážně dočkal Asterixe na velkém plátně!  Občas to bylo fakt nesmyslný a příběh bych nepřevyprávěl. Navíc pan režisér jako Asterix byl fakt hroznej (typově úplně mimo),  takže těžko říct jestli bych doma nedal o hvězdu méně. A ano, Asterixovské poměry je zde možná až moc zamilovanejch a na můj vkus strašně moc Asiatek (ale i Asiátů.:D ), kvůli kterym je tady pak i  strašně moc zamilovanejch.:D  Ale ty dvě hodiny utekly skoro jako dvě vteřiny. Bylo  to sice béčkový, ale taky  dostatečně ulítlý a absurdní. A hlavně na rozdíl od takovejch Olympíjských her i vtipný!  Popcornix s hlasem Koháka byl fajn nové osvěžení stejně jako Otis v Kleopatře. A César se svým teplým posluhovačem si ukradly každou scénu pro sebe (A kde jsou, a kde jsou, a kde jsou, ty Egypťánky...) Smál jsem se skoro pořád a báječně jsem se uvolnil. Moc díky!   Film se nebere vůbec vážně, je  zde spousta fórků a i písničkových. Nezůstal ušetřen ani Hříšný tanec. Co teprve: ♪ Anti-Antivirus, Anti-Antivirus, Anti-Antivirus ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Zjevný pokus navázat některými motivy a šíleným humorem na dvacet let starý druhý díl hrané série se mírně řečeno míjí účinkem. Jestli se jedná hlavně o nefunkční režii, televizní snímání, které navozuje dojem opulentní podívané, kde 72 milionů dolarů na tom fakt není vidět nebo o magorský scénář ponechám opomenuto, protože se jedná o podružnou věc. Casting je jednou z mála věcí, která alespoň v některých případech funguje, především obsazení Obelixe a Vincenta Cassela do role Ceasara. Jinak se ale jedná místy až o hovadský film, který si hraje jak je moc nekorektní, ale bohužel pitvoření některých, zbytečný running joke o Asterixově vegetariánství, či příšerně vykreslená Kleopatra, dává opravdu punc spíše velké trapnosti. O čem bych asi mluvit vlastně neměl a za co vlastně film jako takový nemůže, je naprosto otřesný a uši trhající český dabing, ale bohužel mi extrémním způsobem ještě zhoršil celý zážitek. A ano když jsem si říkal, že jeden Kohák světu stačí, absolutně jsem netušil, že se po modré planetě prochází ještě jeden, jemuž dá náš Kohák svůj hlas a celé mě to vyděsí, že se ještě nyní budím ze spaní, o Suchánkově Asterixovi už nemusím ani nic dodávat. Obloukem se vracím na začátek, pokud tedy se Canet mylně domníval, že naváže bizarností a zvráceností na Misi Kleopatra, tak se tedy přepočítal hned v několika ohledech a navíc i v diváckém, neboť ve Francii a ani jinde na světě se ten film nemá šanci zaplatit a co je naprosto nejhorší, že aura okolo Asterixových dobrodružství začíná pomalu, ale jistě odcházet do ztracena. 10% ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Normálně jsem chtěl chvíli hodit i 4 hvězdičky, ale budu se držet při zemi. Samo o sobě ten film rozhodně není tak špatný, aby měl jen 45%. Asterixe a Obelixe miluju od dětství, přes animované seriály i hrané filmy, ve kterých jsem ocenil především skvělou jedničku, dvojku jsem nikdy pro svou silnou parodizaci všeho možného nepřijal, trojka pro mě byla lepší, a čtverka jedna velká hrůza. Pátý díl je za mě více než slušný. Jasně, má celkem jednoduchou zápletku, ale postavy mě celkem bavily, a člověk prostě u filmu hezky vypnul a bavil se. Co mě ovšem zklamalo bylo podání Asterixe, toto totiž není ani v nejmenším povaha Asterixe tak jak jí známe. To podání Obelixe bylo za mě na dobré úrovni a věřil jsem Lellouchovi hodně. Ibru jsem uvítal nesmírně rád, stejně tak mě bavila i dvojice Číňanek a skvělé podání Caesara od Cassela. Počítačově udělaná prostředí měst byla pěkná, kulisy, výprava, kostýmy sice trochu lowcost, ale dalo se na to dobře dívat. Já doopravdy od filmu nečekal v podstatě nic, o to víc jsem byl překvapen, že jsem se vůbec nenudil a celkem i pobavil. Film navíc vzdává v mnoha momentech již od začátku hold kultovní jedničce, a naladí diváka na nostalgickou notu okamžitě! Celkový dojem za mě zkrátka lepší tři hvězdičky, a oproti katastrofální čtyřce je tento díl diametrálně lepší. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Před začátkem natáčení jeli producenti, v doprovodu francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, do Číny, aby sjednali spolupráci. Kvůli covidu-19 se ale nakonec v Číně nenatáčelo. (Krtek123)
  • Madeline Fontaine vyrobila kostýmy pomocí barviv, jejichž výroba se datovala do Galořímských dob, aby vypadaly autentičtěji. (Krtek123)
  • Ve scéně, kdy v paláci přichází zamaskovaný princ Du Deng (Tran Vu Tran) směrem k princezně a galům, je odkaz na Darth Vadera ze série Star Wars. (Krtek123)

Reklama

Reklama