Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 11

Recenze (150)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Poprvé s jiným Obelixem, ale nový představitel se v této roli hodně podobná na Gérarda Depardieuho. Film to není úplně špatný, ale nejedná se o žádný zázračný počin. Je fajn, že se na Asterixe a Obelixe nezapomnělo a po 11 letech vyšel opět hraný film, ale extra kvalitu to rozhodně nemá. Objeví se zde známí herci jako Vincent Cassel, Marion Cotillard nebo Pierre Richard (toho jsem vůbec nepoznal), ale ani oni nezachrání ne moc zajímavý příběh. I když prostředí Číny nění úplně špatný nápad, ale to by to tvůrci museli trochu lépe pojmout. ()

ESNYR odpad!

všechny recenze uživatele

Vzdal jsem to po cca 30 minutách a cca 65 nepovedených vtipech. Asterix má být prcek a tady má snad 180, Obelix je jak po těžké dietě a římani tu jsou zredukovaní na trapně a hloupé ibecily které už ani níže poslat nejde. Jediný kdo mě zaujal byl Pierre Richard, kterého jsou už dloho nikde neviděl. Možná až někdy najdu dost odvahy, zkusím dát víc protože mám Asterixe rád ale nedávám si moc šanci. Už Olympyjské hry byly utahaný a slabý odvar jedničky a Její Veličenstvo to to totálně pohřbilo, ale tohle je teda bolest  že to není normální. Co se stalo s francouzkou komedií ? Kam se poděla jejich humorná povaha ? Proč půlka galů vypadá jak sraz nadšených cospleyerů ? Dejte to k ledu a raději to příště zase nakreslete protože ty animáky ještě mají svoje kouzlíčko. Horší představitele hlavní dvojice jsem ještě neviděl. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dva nejslavnější Galové se sice po letech vrátili, ale po ramenou je už skoro nikdo neplácal. Výlet do Číny působí hrozně uměle, humor je na bodu mrazu a překvapivě jalová je i akce. Nebýt krásné Marion a božského Zlatana, kteří navíc dostanou jen pár minut, tak je to spíše antická tragédie než dobrodružná komedie. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Nuda v Brne po x-tý krát. Tieto asterixovské príbehy sú takmer všetky na jedno kopyto a navyše keď absentuje aj pravá humorná stránka, ktorá ako tak v predošlých dieloch fungovala, tak to nemôže dopadnúť dobre. Okrem pár veľmi pekných čínskych alebo francúzskych herečiek tento film nestál za veľa. Aj ústrední herci mali výkonnostne ďaleko od svojich predchodcov. 35 % ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Po více než deseti letech jsme se dočkali dalšího "Asterixe" - opět s jinými herci, tentokrát ale sympatičtějšími a lépe hrajícími než v předchozích případech. Hodně mě bavil Caesar v podání skvělého Vincenta Cassela a neméně skvělá Marion Cotillard jako Kleopatra. V kině jsem ocenila i vynalézavost českého dabingu, kdy postavu velmi podobnou Jakubu Kohákovi daboval skutečný Kohák :). Tento díl sice neobsahuje tolik zábavných hlášek a scén jako první dvě hrané adaptace, ale po předchozích dvou filmech se jedná o příjemné překvapení, na které se ráda podívám někdy znovu. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Historicky mal skutočný cisár Han Xuandi dve dcéry, princeznú Jingwu a princeznú Guantao Shi, ktoré obe žili v roku 50 pred Kristom (rok, v ktorom sa odohrávajú všetky príbehy o Asterixovi). (Arsenal83)
  • V jednej chvíli sa Caesar (Vincent Cassel) pýta, či ľudia chcú, aby Rímu vládla žena. V čase, keď bol film uvedený, Taliansku v skutočnosti vládla žena, Giorgia Meloni, prvá predsedkyňa vlády v Taliansku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama