Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalého podvodníka Jimmyho Kilmartina chytí detektiv Little Junior Brown a nabídne mu výhodný obchod: svobodu za to, když se stane informátorem. Jimmy se takto dostává mezi dva nemilosrdné světy gangsterů a vládních agentů, před kterými se snaží navždy uniknout... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojice herců David Caruso a Nicolas Cage mi většinou nahání „husí kůži“ – hlavně tedy jejich herecké výkony, ale občas se i oni dokáží překonat a zahrát své role dobře (dobře znamená průměrně). A v tomto případě tomu tak bylo. Cage se mi líbí víc v rolích „tvrďáků“, než úlisných „romantiků/dobrodruhů“. Co se samotného příběhu týče, tak tvůrci nepřišli s ničím novým, co by tu už nebylo, ale jejich štěstím bylo, že dokázali alespoň místy vytvořit vcelku snesitelnou atmosféru a objevilo se tu několik pěkných autíček, které potěšili mé očka… ()

cabaday24 

všechny recenze uživatele

necekal jsem zadnej zazrak a dobre jsem udelal, dej a chovani postav postrada jakoukoliv logiku, navic hlavni hrdina ( Caruso) je fakt odporne zrzavej a dost nesympatickej, takze mozna bych zvladnul cernobilou verzi, ale tohle bylo fakt slaby. Cage alias malej Junior to aspon trosku drzi nad vodou, ale moh dostat trosku vic prostoru ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem to šlo. Akce tu moc není, skoro žádná. Je to spíš taková kriminálka, kde mě hlavně zaujal hlavní herec David Caruso, který je nyní znám především jako hlavní představitel seriálu kriminálka Miami a New York. Nicolas Cage zajrál záporáka dobře. Film má táhlý příběh. Nic jiného mě ve filmu neoslnilo. Tak je to tak na půl. 50% = *** ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Průměrný devatesátkový thriller, jakých se tehdá točilo dvanáct a půl do tuctu. "Polibek smrti" rozhodně nepatří do zlatého fondu scénáristických perel, ale je zajímavý alespoň obsazením vedlejších rolí. Obzvlášť mě potěšil Cage, kterej si toho agresivního mafiána v šusťákovce vyšvihnul s naprostou nonšalantní elegancí. Naopak s typusem v ústřední úloze už to tak slavné není. Nějak jsem se nemohl zbavit pocitu, jakoby byla postava informátora Jimmyho šitá namíru spíš nějakému sympaťákovi typu Mela Gibsona. David Caruso totiž nepůsobí jako někdo, komu by člověk držel palce, nýbrž jako totální tragéd a bezvýrazná ukňouraná troska. Takže mi ve finále bylo úplně jedno jestli mu slizkej Nicolas ustřelí dceru nebo znásilní mozek. Vlastně obráceně... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Na konci 90- tých rokoch trošku nadpriemerná, dnešným okom spíš priemerná kultovka so skvelými hercami (Caruso, Jackson, Cage, Tucci) a jednou herečkou (Hunt), ktorá podľa mňa dostala príliš málo priestoru. Absolútnu pochvalu však zaslúži N. „BAD“ Cage, ktorý podal bezchybný výkon. Mal som z neho strach a nechcel by som sa s ním stretnúť na ulici. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Cannes v roce 1995. (Terva)
  • Aby se mohl natáčení snímku účastnit, udělal si David Caruso přestávku v natáčení TV seriálu NYPD Blue (od r. 1993). (Terva)
  • Filmový klub je ve skutečnosti malou nevyužívanou obchodní kanceláří, stojící hned vedle restaurace McDonalds v městské části Queens v New Yorku, která byla designérem Melem Bournem upravena speciálně pro potřeby filmařů. (Conspi)

Reklama

Reklama