Reklama

Reklama

Ztracení chlapci

  • Česko Ztracení hoši (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sam a jeho starší bratr Michael jsou ryze američtí mladíci s ryze americkými zájmy. Poté, co se společně s matkou přestěhují do poklidného městečka Santa Carla v Kalifornii, se však věci začínají překvapivě měnit. Michael poslední dobou přestává být sám sebou. A jeho matce se nebude líbit, v co se mění. Film Ztracení chlapci obléká do nového kabátu tradici upírských hororů. Je zručně namíchanou směsicí hrůzy, která rozbuší srdce diváků, smíchu, při kterém praskají jejich bránice, a rockové hudby, která nenechá jediný sval na těle v klidu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - To je místo tak pro Texaskej masakr............ Líbí se mi jak to v tom filmu žije. Furt jsou tu všudypřítomné davy lidí, ruch a zábava. Vše doprovází povedená nevtíravá hudba. Kostýmy taky dobrý a sem tam si se svým nástrojem pohraje i kameraman. A hlavně, od začátku se neustále něco děje. Jsou unášeni lidé, něčím a neznámo kam. CITÁT - Říkal jsem vám, že nemám rád horory o upírech............ Už jsem spal, že jsou dobré masky? Šlo to, divák musí sice sem tam přimhouřit očko, nebo si vzít sluneční brýle, ale jinak dobrý. CITÁT - Pravda, spravedlnost a americký styl........... Jméno psa, který hrál psa Nanooka je Cody a pes, co hrál Thorna se jmenuje Folson. Ve filmu, mimo jiné zazní "Good Times" od INXS nebo "People are Strange" od The Doors. http://www.youtube.com/watch?v=Sq9oR9x171w ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kiefer Sutherland a Corey Feldman, alias "Eso" Merill a Teddy Duchamp z úžasného snímku Stůj při mě, v němž ztvárnili své nepřátelské protivníky, se opět sešli ve společném filmu, aby se jich zase zhostili a vytvořili tak jedny z předních postav, stojících proti sobě. Kiefer tentokrát osobitého upíra s cool a nadmíru slušivou image a Corey humorného chlapce, který se spolu se svým "parťákem" stará o jejich likvidaci. Skvěle vybraní herci jsou základem, a tady se to podařilo víc než výborně. Celý film je k tomu prošpikován vtipnými hláškami. O hudební stránku se starají rockové fláky, které tak dodávají partičce upírů na drsném výrazu a charakteru. ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Další kvalitní béčková podívaná z 80-tých let v podobě lehce komediální americké upířiny, které vévodí démonický Kiefer Sutherland a dvojka dobových in hochů Corey Haim a Corey Feldman. Jmenovaní hošani jdou po krku bandě upírů, která se pod vedením Sutherlanda prohání po floridských plážích na silných motorkách za doprovodu rockové muziky i nezbytného plástevního disca a po jejich nájezdech někdo občas mizí. Příběh není nijak objevný. Lehce zdecimovaná americká rodinka si to přivalí na Floridu, aby mohla složit hlavu u svého dědy, a starší syn se díky sličné slečně zaplétá s partičkou upírů. Avšak dobré herectví, velmi slušné efekty, sada parádních hlášek, pár krvavých scén a punkový nádech dělá z tohohle béčka velmi solidní zábavu. THE LOST BOYS se dočkali pokračování až po jednadvaceti letech, přičemž první z nich nese přívlastek THE TRIBE. Pokud mám THE LOST BOYS shrnout, tak se jedná o nenáročnou, ale kvalitní hororovou zábavu, jež zavání rodinným filmem na nedělní odpoledne, a které s klidným svědomím nasolím čtyři hvězdy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu je sice již od začátku velice zajímavá, ale na pořádnou upírskou jízdu si musíme počkat docela hodně dlouho. Do té doby se totiž tvůrci zmohli pouze na útoky z pohledu upíra, který svou oběť odnese mimo záběr kamery a divák je tak ochuzen o nějaké ty pikantní záběry. Všechno nám pak ovšem vynahradí velice svižná a průbojná druhá polovina, kdy přijdou na řadu i již zmíněné bitky s upíry a jejich neslavné konce. Několik scén bylo velice pěkně natočených, především pak ta s vanou a přestože se u nich diváci určitě nebudou třást hrůzou, tak se docela solidně zasmějí. A to byl právě režisérův úmysl, protože o tom mají hororové komedie být. Samotné masky sice patří do kategorie spíše těch průměrných, ale se správným podsvícením a načasováním mladší diváky určitě přeběhne mráz po zádech. Samozřejmě nesmím opomenout ani bravurní hudební doprovod, který měl pod patronátem Thomas Newman, ale svůj podíl na něm měli i Danny Gould a Steven Tyler se svými skladbami. 75% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Teenager Sam sa so svojou slobodnou, čerstvo rozvedenou, matkou a starším bratom Michaelom presťahuje z arizonského Phoenixu do malého prímorského mesta Santa Carla v Kalifornii. Začnú bývať v dome ich starého otca. Toto mestečko nemá zrovna tú najlepšiu povesť. Umiera v ňom nezvykle veľa ľudí. Sam zistí, že tam pôsobí partia vampírov. Vyzerajú ako bežná banda mladých glam metalistov, ale sú to krvilačné monštrá. Majú na svedomí mnoho nevinných obetí. Dostali aj jeho brata a urobili z neho jedného z nich. Z Michaela sa začne stávať upír. Sam mu môže pomôcť jedine tak, že zlikviduje všetkých ostatných členov upírskeho gangu a predovšetkým ich vodcu. Snímok "Stratení chlapci" (The Lost Boys) natočil v roku 1987 skúsený režisér Joel Schumacher. Asi ani sám netušil, že sa z toho časom stane jeden zo zásadných filmov v rámci americkej vamp horrorovej kinematografie. **** ()

Galerie (37)

Zajímavosti (29)

  • Několik postav bylo pojmenováno podle postav z příběhu Petra Pana, nakonec však byly pozměněny. Jméno psa Nanook bylo odvozeno podle psa Petra Pana "Nana the dog", David (Kiefer Sutherland) se měl původně jmenovat Peter. (Lucbric)
  • Film se natáčel v Santa Cruz v Kalifornii. Santa Cruz ve španělštině znamená "svatý kříž", který dělá upíry zranitelnými. Ve filmu se fiktivní město jmenuje Santa Carla. (Lucbric)
  • Meno "Michael" vo filme odznie 118 krát. (beso74)

Související novinky

Remake Ztracených chlapců nabírá obsazení

Remake Ztracených chlapců nabírá obsazení

19.09.2021

Filmový remake upíří klasiky Ztracení chlapci z roku 1987 nabírá obsazení. V novém snímku od studia Warner Bros. si tak v hlavních rolích zahrají Noah Jupe (Tiché místo) a Jaeden Martell (Na nože). V… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama