Reklama

Reklama

Banda na výletě

  • Česko National Lampoon´s a výlet maturantů (více)

Maturanti Reggie a Dag přijedou pozdě do školy a srazí stožár na auto ředitele Mosse. Jdou do posluchárny, kde probíhá přednáška o škodlivosti drog. Dag a Reggie zmírají nudou, a tak pustí kazetu oblíbené skupiny. Škola se začne dobře bavit. Ředitel se rozzuří a nechá všechny po škole s tím, že musejí napsat dopis prezidentovi. Téma: Jak bych změnil školský systém. Jediná Lisa dopis napíše a jménem třídy ho odešle. Prezident se rozhodne studenty pozvat k sobě, aby promluvili na podporu jeho reformních zákonů. Pošle do školy senátora Lermana, aby studenty přivezl. Ten radostně souhlasí. Je totiž prezidentův rival a v setkání s maturanty vidí příležitost, jak hlavu státu znemožnit… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

charge 

všechny recenze uživatele

Humor v crazy komediích můžu, ale i ten musí mít určitou kvalitu a originalitu, obojí jsem zde ale hledal marně, příkladem je řidič autobusu, který odkazuje na Otto Manna ze seriálu Simpsonovi, což je docela smutný, ve většině případů je to přesně opačně, tedy že v Simpsonech jsou odkazy na určitý film. Dále jsou zde k vidění extrémně kýčovitý rádobyvtipný scénky s typickými postavami jak přes kopírák, konzervativní ředitel, retardovaný špekoun, zadumaně filozofující černoch, grázl-gentleman, smažka, šprtka, arijský šprt-panic s obřími okuláry, magor žijící v jiné realitě (zde Star Trek) a další. Navíc závěrečný potlesk prezidenta a spol. jako vzdání holdu srdcervoucí řeči maturantů byl vrcholem trapnosti na tomto díle. Je fakt, že existují i horší komedie, ale tohle už nikdy víc. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Chlastat, kouřit, brát drogy, co to jako má bejt za rebelství? Vždyť to dnes dělá už úplně každej, v posledním vydání Špačka se praví, že to patří k dobrému bontonu. Kdo chce bejt dnes rebelem a dostat se na plakátech do dívčích pokojíčků, musí číst minimálně Hégla v originále a hlavně ho chápat, páč v tom případě by byl jedinečnej, první, komu se to od půlky devatenáctýho století povedlo. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Allan Smithee - toto meno si davaju ti reziseri, ktori sa hanbia za to, ze natocili film, a tak aby divaci nepoznali ich prave meno /a aby predisli hanbe, zosmiesnovaniu a utokom/. Allan Smithee je takmer istou zarukou toho, ze film je zly, spatny. Natoceny len preto, aby si reziser vyskusal, ci vie tocit a ci vobec na to ma. 6 % ()

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Víte co, já jsem se docela dobře nasmála :D. V hnusném podzimním počasí s rýmou na krku to kladně zapůsobilo a zpestřilo den. Každá škola má určitý okruh velmi podobných lidí, jako tito ve školním autobusu mířící do Washingtonu, jen se mi zdá, že polovina studentů zemědělky v Praze by přesně zapadala k nim do party. Ve srovnání s podobně ulítlou komedií Bulšit, byla tahle o něco slabší, ale naopak neměla v sobě nechutné scény, takže jsem se pobavila stejně a i stejně ohodnotila :) Dokonce se mi poštěstilo sledovat komedii s potlačeným původním dabingem, o to větší pecka :D ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Nečakane vydarená teenegerská komédia o výlete jednej triedy kompletne tvorenej samými pochybnými indivíduami do Washingtonu za prezidentom USA. To o čo vo filme ide nie je vôbec dôležité - v tomto prípade je cesta viac ako cieľ. A počas cesty sa udeje hromada zábavných vecí, ak vám teda ničenie majetku na všetky spôsoby príde vtipné. Čo je ale prekvapujúce, zaobišlo sa to kompletne bez fekálneho humoru, čo sa obzvlášť v dnešnej dobe cení. Bonusom navyše je účasť Jeremyho Rennera. 6+/10 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Na cestě do Washingtonu zastaví rokenrolový řidič kouzelného autobusu Red (Tommy Chong) u samoobsluhy nazvané „Quickie Mart“, jež vlastní snědý muž jménem Ish (Marvin Ishmael), a ve které si prohlíží zboží frigidní Líza „Káča“ Perkinsová (Fiona Loewi). Tohle všechno jsou přímé odkazy na postavy a místo ze seriálu Simpsonovi (od r. 1989), a to na šprtku Lízu Simpsonovou, workoholika Apua, obchod zvaný „Kwik-E-Mart“ a věčně zhuleného Ottu. (Elbarto08)

Reklama

Reklama