Reklama

Reklama

John Garrity (Gerard Butler) s manželkou Allison (Morena Baccarin) a malým synem Nathanem se vydávají na nebezpečnou cestu, aby našli útočiště, před obrovskou kometou rychle se blížící k Zemi. Uprostřed děsivých zpráv o tom, že města po celém světě jsou ničena úlomky komety, naši protagonisté bojují s rostoucí panikou a bezprávím, které je obklopuje. Budeme svědky zběsilého útěku do bezpečí. Podaří se jim najít poslední úkryt před globální apokalypsou a najít nový bezpečný domov? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (403)

castor 

všechny recenze uživatele

Clarke je svině. Pořádná. Odhady vědeckých hlavounů nakonec selhaly. Totálně. 14 kilometrů široký úlomek, větší než ten, co vyhubil dinosaury, totiž zničí svým dopadem většinu Evropy a vyvolá otřesy, které vytvoří několikasetmetrové tsunami. Následně budou všechny kontinenty v plamenech a z atmosféry budou pršet další menší hořící úlomky. Zničí to více než 75 procent rostlin a živočichů na Zemi. Přitom to původně vypadalo, že si jen obtloustlí Američané sednou s pivem a brambůrky na verandu a budou pozorovat zajímavé vesmírné těleso. Jenže... brzy se objeví pochybnosti, armáda se začne mobilizovat a vše nasvědčuje globální apokalypse. Mezitím vším poznáváme rodinku stále sympatického ranaře Gerarda Butlera, který se své nejbližší pokusí zachránit. A samozřejmě musí překonat hned několik (nejen inzulínových) překážek. Režisér Ric Roman Waugh dostal příležitost vyprávět poměrně atraktivní příběh, jen se vyvíjí přesně tak, jak od prvních minut předpokládáme. Zaprvé: zdaleka by to nebylo jen o nějaké panice a výtržnostech. Vrozená pudovost by ukázala svou (úplně jinou) sílu. Ani zmiňovaná armáda a její členové by zdaleka nebyli tak disciplinovaní. Zadruhé: celé to vypadá o úroveň hůř, než bychom si přáli. Není to sice ohavně televizní, ale mnohé triky rozhodně nestrhnou. Výsledek nikdy nepřekročí stín žánrových klasik. Celkově je to vyměklé, korektní a neškodné (nikdy nejdeme opravdu na dřeň). Ale tak nějak si to sedlo. Navíc k bezmocnosti covidové éry se to hodí. Legendární Scott Glenn (po filmové pauze) fajn. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $47,800,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Gerard Butler v takom skôr normálnejšom filme. Námet už troška prevarený, zánik sveta sme tu mali v podobných verziách už niekoľko krát ale dobre, tu sa snažia ísť v takých že dramaticko reálnejších osnovách. Aj keď nie vždy to nie úplne vychádza, občas to pokĺzne na nejakej tej banálnosti ale tak to už býva. A Morena Baccarin je stále sympatická ale pre hlavné postavy sa moc nehodí, hlavne nie do moc dramatických polôh, dosť v takýchto polohách herecky prehráva. /60%/ ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Greenland je jeden z těch filmů, na které se prostě člověk těší a hned jak jej stáhne, chce se do něj pustit. Podobně laděných filmů moc není a kromě 2012, San Andreas a možná V oku tornáda si ani snad ani jiné nevybavím - o to víc jsem se na něj těšil. Gerard Butler je skvělý herec a do této role výborně sedl, od začátku je film neskutečně intenzivní a napínavý - celé 2 hodiny jsem se vrtěl, kousal si nehty a čekal na další vývoj. Výborně se zde kombinuje téma zničení světa a lidského dramatu, kdy CGI není nijak moc, ale naopak je oproti druhé stránce filmu trochu upozaděné. Paradoxně to vůbec nevadí, protože pokud jde člověku o CGI, může si pustit rovnou 2012, ale pokud chce hutné mezilidské drama, ať jde rovnou do Greenlandu a celý film si bude jen pokládat otázku, jestli svět zničí globální katastrofa, nebo spíše lidská chamtivost, sobeckost a egoismus v anarchické době bez pravidel. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

K Zemi míří kometa a Gerard Butler musí zachránit svou rodinu. Ne svět nebo civilizaci, jen rodinu. Greenland je na první pohled úplně obyčejný katastrofický film, který se ale oproti ostatním liší v tom, že se točí kolem obyčejných hrdinů, kteří se pokoušejí přežít. Nic víc. Solidní herci, hodně svižné tempo a dobře budované napětí. Nic moc nového, ale řemeslně nadprůměrná zábava. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Mně se tyto katastrofické filmy líbí, pokud jsou dobře natočené. A Greenland je výborně natočen. Film táhne Gerard Butler, který mě snad ještě v žádném filmu nezklamal. Líbila se mi dějová linka, jak postupně se blížící vyhlazení lidstava, tak sázka na emoční stránku, kdy nám film říká, že ze všeho nejdůležitější je rodina. V některých momentech jsem zadržoval slzu. Co se týče negativ, tak mě snad jen napadají scény, kdy John Garrity bojoval vzadu v autě se spolucestujícími, kdy byla noc a vše bylo ve tmě, nebylo toho moc vidět. Ale jinak výborný katastrofický film. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

Související novinky

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

15.06.2021

Loňský katastrofický spektákl Greenland: Poslední úkryt měl kvůli zhoršující se pandemické situaci jen málokdo šanci nakonec vidět v kinech, ale nyní se zdá, že thriller o rodině hledající úkryt před… (více)

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama