Reklama

Reklama

John Garrity (Gerard Butler) s manželkou Allison (Morena Baccarin) a malým synem Nathanem se vydávají na nebezpečnou cestu, aby našli útočiště, před obrovskou kometou rychle se blížící k Zemi. Uprostřed děsivých zpráv o tom, že města po celém světě jsou ničena úlomky komety, naši protagonisté bojují s rostoucí panikou a bezprávím, které je obklopuje. Budeme svědky zběsilého útěku do bezpečí. Podaří se jim najít poslední úkryt před globální apokalypsou a najít nový bezpečný domov? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (403)

choze 

všechny recenze uživatele

2012/Drtivý dopad/Válka světů s rozpočtem 35 mega. Takže nečekejte katastrofický velkofilm, kde se kácí světové dominanty jedna za druhou. Trikových záběrů je tu sice hromada, ale často jde jen o výjevy, které hrdinové sledují v televizi nebo na obzoru, popř. když je po všem. Scénář se zaměřuje na atmosféru konce světa během útěku rodiny před katastrofou. A v tomhle směru to není marné, byť je to jen slabý odvar Války světů. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vůbec nečekejte přepálenou emmerichovskou akci, Ric Roman Waugh nám scény devastace ukazuje velmi odměřeně, často zprostředkovaně a hlavně s velmi chytře dávkovanými realistickými počítačovými efekty, díky čemuž tenhle film vypadá jako film a ne jako chaotická počítačová animace. Příběh se soustředí jen a pouze na normální lidi, kteří se snaží průlet zkázonosné komety zkrátka přežít, a vy jim fandíte, aby se jim to povedlo. Mírně tomu ubližuje slepenec pro žánr typických a lehko odhadnutelných klišé - například když se o jedné z postav na začátku dozvíte, že trpí cukrovkou, bude vám hned jasné, že to je právě ta rozbuška, která později výrazně zamíchá dějem. V jiných ohledech jsem byl ale velmi spokojen a v rámci specifického subžánru je Greendland slušně solidním hráčem, který si rozhodně zaslouží pozornost. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po delší době dražší a větší film, který v aktuální krizi potěší a taky fakt, že katastrofických filmů je jako šafránu. Greenland má solidní vizuál, slušné tempo, Gerard Butler hraje svůj herecký standard a napětím se zde nešetří. Film je teda především road movie o záchraně rodiny, těch samotných trikových atrakcí je zde trošku míň, ale když na ně dojde, tak rozhodně stojí za to. 2 hodiny utekly jako voda a když člověk nad tím moc nepřemýšlí, tak se dá výborně zabavit. Příběh***, Akce****, Humor**, Násilí**, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7/10. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Greenland je trošku jiný katastrofický film. Místo opulentní "CGI" destrukce nám nabídne záběry na jednu rodinu a obyčejné lidi, kteří se tváří v tvář vyhynutí uchylují ke svým nejnižším pudům. Upřímně, tento komornější přístup k látce se mi velmi líbí, což ještě navíc umocňují dobře vybraní ústřední herci a sympaticky "hloupý" scénář. Pokud tedy hledáte fajn filmovou nenáročnou jednohubku na večer, Greenland je zcela určitě tou správnou volbou. Skvělá práce! „My friend Teddy says your life flashes in front of your eyes when you die. I think it would be better if it did that while you lived. That way, you could see all the good memories and be happy.“ ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $47,800,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Gerard Butler v takom skôr normálnejšom filme. Námet už troška prevarený, zánik sveta sme tu mali v podobných verziách už niekoľko krát ale dobre, tu sa snažia ísť v takých že dramaticko reálnejších osnovách. Aj keď nie vždy to nie úplne vychádza, občas to pokĺzne na nejakej tej banálnosti ale tak to už býva. A Morena Baccarin je stále sympatická ale pre hlavné postavy sa moc nehodí, hlavne nie do moc dramatických polôh, dosť v takýchto polohách herecky prehráva. /60%/ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Jméno zlověstné komety Clarke vzniklo jako pocta pro spisovatele Arthura C. Clarka, autora románu „Kladivo Boží“ (1993, česky 1996), v němž je také obdobně zobrazen blížící se střet Země s asteroidem. Knihou se nechaly několik let po vydání inspirovat filmy Armageddon (1998) a Drtivý dopad (1998). (Stanislaus)
  • Filmovanie začalo 1. mája 2019 a trvalo celkovo 2 mesiace. (MikaelSVK)

Související novinky

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

15.06.2021

Loňský katastrofický spektákl Greenland: Poslední úkryt měl kvůli zhoršující se pandemické situaci jen málokdo šanci nakonec vidět v kinech, ale nyní se zdá, že thriller o rodině hledající úkryt před… (více)

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama