Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Zhruba na úrovni jednotky. Tu sú lepšie masky, triky, Freddy je viac démonický a lepšia je aj hudba. Oveľa horší je scenár, úmrtia sú nudné (v podstate sa jedná len o obyčajné seknutia) a Freddy nehláškuje. O strachu a mrazivej atmosfére tu opať nemôže byť ani reč. Lakačky tiež nefungujú, ale sú aspon menej trápne ako v jednotke. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Úbohý diel, ktorý dopláca na to, že to není dielko Cravenovo, ale Sholderovo. Freddy tu síce vyzerá strašidelnejšie a výzorovo najviac dobre, ale keby príbeh nebol tak hlúpo postavený a dej bol trošku pozeraťeľný, vzniklo by priemerné pokračovanie s peknou atmosférou. Ale čo je veľa, to je veľa 40 percent. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když odhlédnu od své averze k sequelům, tak mi tahle dvojka přijde překvapivě dobrá, a kvalitativně zcela srovnatelná s jedničkou, ne-li dokonce o chlup lepší v budování astmosféry. Speciální efekty nemají chybu, je tam hromada černého humoru, který mě hodně baví, a na Kim Myers se kouká minimálně stejně dobře, jako na Heather Langenkamp. Akorát u toho děje mi přijde, že není moc originální, a taky mi zde vadí Mark Patton, resp. jeho krajně nesympatický osmdesátkový zjev; těch 80 minut zde ale uteče jako nic a člověk se slušně pobaví. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Malo by sa to skôr volať: Nočná mora v Elm Street 2: Buzna Freddy. Fakt to vyzerá jak mix slasheru a gay soft porna. Nahradiť ústrednú hrdinku nejakým mladíkom. Ok, no dobre. Ale fakt tam nemusel byť neustále polonahý a spotený, nemusel tancovať na popíkovú hudbu pri ktorej krútil zadkom, nemuseli tam byť nonstop polonahí chlapi, alebo scéna v ktorej sado masochisticky Freddy najprv s uterákom vyplieska nahého chlapa po zadku a potom ho zabije. Nič proti buznám, ale gay porno pozerať fakt nemusím. No a ako horor to funguje tiež mizerne. Ľakačky a atmosféra - nula bodov. Na jednej strane je pekné, že sa snažili posunúť Freddyho príbeh tým, že chce získať hmotné telo a využíva na vraždy nonstop spoteného mladíka, ale na druhej strane bol fakt blbý nápad, že sa zvysoka vysrali na koncept toho, že Freddy zabíja v snoch. Toto už nebola Nočná mora v Elm Street, ale úplne iný film. Freddy tu je tiež taký vážny a vôbec si vraždy neužíva. A ani zmienky o hlavnej hrdinke z jednotky to už nezachránili. Jednu hviezdičku dávam za technickú stránku a pár cool oldschool praktických trikov. Ale to je fakt málo a tento diel skoro zabil dobre rozbehnutú sériu. Komerčne síce uspel, ale dejovo dostal sériu do slepej uličky. Našťastie to trojka znovu poriadne nakopla. Dvojku už viac vidieť nechcem. 1/10. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není tak špatné, jak jsem čekal. Dvojka se mi kdysi jako malému v kině strašně líbila. A její první dvě třetiny se mi líbily i teď. Tvůrci měli odvahu zkusit odklonit se od Cravenova originálu a soustředit se hlavně na psychický stav hlavního hrdiny, což jim skoro vyšlo. Bohužel v poslední třetině jde logika do kytek a navrch mají krvavá jatka. I tak ale dvojka disponuje působivou atmosférou (a já prostě osmdesátkové horory poslední dobou miluju), zvlášť pokud ji vidíte v originále z DVD(ripu) a ne s příšerným českým dabingem. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • S herečkou a hlavnou predstaviteľkou prvého dielu Heather Langenkamp (Nancy) nikto nepočítal, a tak ju producenti s ponukou na pokračovanie ani len neoslovili. (beso74)

Reklama

Reklama