Reklama

Reklama

Natočeno podle neuvěřitelně skutečného příběhu, film osvětluje i ta nejtemnější místa. Po záchraně mladého chlapce před nelítostnými obchodníky s dětmi se federální agent dozví, že chlapcova sestra je stále v zajetí, a rozhodne se vydat na nebezpečnou misi, aby ji zachránil. Když se mu krátí čas, dává v práci výpověď a vydává se hluboko do kolumbijské džungle, nasazuje svůj život, aby ji osvobodil od osudu horšího než smrt. (bianci)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (97)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který pracuje s velice ožehavým a citlivým tématem, ale který úplně nefunguje sám o sobě. Sound of Freedom vzbudil nemalé rozpaky, ale pod obří kontroverzí se skrývá průměrný film, který v první třetině tlačí na city, ale rozbrečet dokáže maximálně ženy v domácnosti případně ty diváky, pro které je filmovým vrcholem drama z Hallmarku. Jako thriller film nepřináší dostatečné napětí a jako životopisný film je zase šíleně zkratkovitý a zjednodušený. Co vše pozvedává z ubuleného TV snímku je kamera, která se sice na sílu snaží o wallpaperové momenty, ale je skutečně tím jediným, co připomene film, který si zaslouží promítání v kině. I přes veškerou kritiku se nejedná o vyloženě špatný film, ale jeho důležitost je pouze v tématu a ne ve zpracování. 50% ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Snímka s dobrým posolstvom a zámerom. Spracovanie obchodovania s deťmi, s pedofíliou je tu dosť krotké, aby to bolo ako tak prijateľné a zvládnuteľné pre diváka. Film sám o sebe zase nič extra nie, taký  priemernejší, ale cennou je jeho téma, ktorú otvára a vlastne snaží sa o akúsi motiváciu bojovať s touto zvrátenosťou vo svete. (Inak, ako lepší a silnejší mi príde poľský Small World, ale ten je zase drastickejší, pesimistickejší a je z európskeho prostredia.) Jim Caviezel s jeho spirituálnym feelingom sedí do svojej role ako uliaty. Mira Sorvino po staršom TV dvojfilme Human Trafficking opäť po rokoch v snímke o  obchodovaní s ľuďmi. Sound of freedom nie je najkratší, zase na druhú stranu niektoré plytšie, prázdne filmy bez hlbšieho posolstva majú omnoho väčšiu dĺžku, takže prižmúril by som oko. Ostáva len držať päste tomuto projektu a jeho tvorcom. Za tri hviezdičky, ale vzhľadom na guráž tvorcov pustiť sa do tejto prehliadanej, bolestivej a možno aj trochu tabuizovanej témy a za to, že to má veľmi dobrý cieľ, tak mierne nadhodnocujem, za štyri. ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Film s poselstvím pro svět jakožto názorná ukázka dennodenní rutiny všelijakých mafiánských spolků a kartelů v koutech divoké Střední a Jižní Ameriky. Policisté se snaží jenž smutného obchodu s lidmi je tolik, že nepotřou možná ani desetinu. Film podle skutečného příběhu ukazuje záchranu části malých obětí tohoto nekalého obchodu a ukazuje, že boží děti nejsou na prodej. Režisérovi Monteverdovi záleželo na emočním prožitku a lítosti nad obětmi, ale zároveň jsou činy za oponou, abychom se úplně nezhnusili při první scéně. Zábavnou stránkou filmu byla hysterická posedlost konspiračními teoretiky, kteří to hejtovali kvůli všelijakým zednožidářských praktikám včetně tajných spolků boháčů a politiků, kteří si nechávají unášet děti, aby z nich pak vymačkávali adrenochorm a pili v jeskyních potajmu jejich krev. Tihle přepólovaní blázni bohužel neskončej ani po smutném uvědomění, že film vypráví jednoduše o sexuálním zneužívání neplnoletých. Stejně tak byla hejtována i nedostatečná distribuce do kin, kvůli utajení zlých nacistických podzemních základen na Ukrajině a iluminátských spolků. K mému překvapení i tohle v konečných titulcích vysvětluje v osobním proslovu herec James Caviezel. Prostě dostat ten film alespoň u nich v kině stálo mnoho sil 5 let zaříkání a hromady peněz a už neměli na celosvětovou distribuci. Prostě takhle prosté to je. Jenže, vysvětlujte to lidem, co věří na britské královské reptiliány, placatozem a kouzelné quantové fény za tisíce eur..  70% ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Nepříjemný a silný film. Bohužel se najdou lidi, ne jen v internetovém prostoru, kteří budou celou situaci shazovat do konspirace, nesmyslu a katolické agitace. Takových je mi líto. Protože, i kdyby SoF nebyl natočen, pořád by se stačilo jen podívat na statistiky zmizelých dětí a statisticky prokázané obchody s dětmi v sexuálním průmyslu, nejen v US. Lidem, kteří zpochybňují i tahle tvrzení... Přeju asi fakt hezký život. K filmu - výborná práce. Nedivim se, že hlavounům z filmového průmyslu autoři šlápli na kuří oko. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8,5/10). Kolem filmu Sound of Freedom se již od jeho uvedení vznášela podivná aura, která přitahovala pozornost širokého publika. Čekal jsem, že po shlédnutí budu o něco chytřejší, proč byl kolem filmu takový humbuk, ale nic takového nestalo. Proto jsem se rozhodl si o tom něco vyhledat. Celkově mám moc rád filmy, které vás nutí přemýšlet a zrají ve vás ještě dlouhé chvíle po skončení závěrečných titulků. Podle některých zdrojů měl film sloužit jako forma propagandistického videa konspiračního hnutí QAnon. "Samotné hnutí QAnon pak přímo podporuje Donalda Trumpa, jehož považuje za jediného, kdo je schopen rozbít mezinárodní spiknutí elit. Ty podle nich operují s tajným spolkem satanistických pedofilů, který údajně řídí mezinárodní obchod s dětmi." Těchto teorií je velká spousta, ale buď jsem ještě nezkušeným divákem, nebo tam vůbec nic takového nebylo. Takže tento film hodnotím na základě dojmu, který ve mně zanechal a ne na základě nějakých papalášů, kteří mi šeptají do ouška, co mám psát. Samotné téma snímku je velice třaskavé a tentokrát se nejedná o jadernou bombu. Pašování dětí patří k nejhorším zločinům, které se po celém světě každodenně odehrávají. Je to čisté zvěrstvo, které lidé za cenu peněz provozují a jsem rád, že díky tomuto filmu se o tomto barbarství dozví co nejvíce lidí. Je totiž důležité, aby se o těchto problémech mluvilo a film je jednou z forem, jak toho dosáhnout. Filmu Sound of Freedom se to skutečně podařilo, neboť vydělal v USA neuvěřitelných 184 milionů dolarů. Nechává tak za svými zády spoustu snímků, které cílily na daleko vyšší tržby. Celý film je podle skutečných událostí, které snímku dodávají ještě víc na mrazivosti. Protože víte, že se to skutečně děje a snímek se až nebezpečně prolíná s realitou. Sledujeme příběh agenta, kterého hraje James Caviezel. Tento duchovně založený herec je známý především rolí Krista ve filmu Mela Gibsona. Tady si však zahraje na zachránce malých lidských životů a nepřekvapivě mu k tomu pomáhá i Ten nad námi. Pokud znáte pozadí herce a hodnot, které vyznává, tak vás tato skutečnost nijak nerozhodí. Když jsem u hereckých výkonů, tak nechápu, jak dokázal režisér z dětí vyždímat takové maximum. Jejich herecké výkony byly naprosto věrohodné a právě ty mě během sledování dojímaly. Celkově se jedná o výborný film podle skutečné události, který není o politickém hašteření a není zbytečně ukecaný. Tady se tne do živého a divák to cítí po celém těle. Hlavně tam uprostřed. "This job tears you to pieces. And this is my one chance to put those pieces back together." ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Film vychází ze skutečného příběhu Tima Ballarda (Jim Caviezel), který v roce 2013 založil neziskovou organizaci Operation Undeground Railroad bojující proti obchodu s lidmi. Na rozdíl od filmu se ve skutečnosti sám nikdy nevydal do džungle, primárním cílem nebylo zachránit holčičku, ani kvůli tomu nezabil člověka. Mezi 123 zachráněnými osobami ve více samostatných operacích bylo 69 dospělých, nešlo tedy pouze o děti. (raininface)
  • Tim Ballard (James Caviezel) uvedl, že USA je jedničkou v počtu objednávek lidí a lidských orgánů na světě. Uvedl též, že místy je USA na 1. místě i v produkci a vývozu dětí za učelem obchodu ven ze země. Záznam za rok 2022 čítal 85 000 evidovaných ztracených dětí v USA, z toho tisíce z nich bylo pod 5 let, které dodnes nikdo neviděl a které mohou a dle statistik nejspíše jsou oběťmi těchto zločinů. Uvedl také, že nejdůvěryhodnější statistika čítá až na 2 miliony dětí ročně, které jsou nuceny k sexuálním činnostem po celém světě. (Cooller)
  • Tvůrci filmu prostřednictvím oficiálního Twitterového účtu filmu pozvali lidi na film do kina s cílem prodat 2 miliony vstupenek symbolicky za 2 miliony dětských obětí obchodu s lidmi, ke kterému dochází dle statistik ročně. Na tweet reagoval Elon Musk s doporučením odvysílat film zdarma na Twitteru, jehož je vlastníkem, s dovětkem, že si nebude nárokovat žádný zisk. Distributor druhý den odpověděl: „Bezvadný nápad. Proberme to!“ Musk už v minulosti proklamoval, že si Twitter koupil s hlavním cílem odstranit dětskou pornografii z platformy. (Cooller)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno