Reklama

Reklama

Natočeno podle neuvěřitelně skutečného příběhu, film osvětluje i ta nejtemnější místa. Po záchraně mladého chlapce před nelítostnými obchodníky s dětmi se federální agent dozví, že chlapcova sestra je stále v zajetí, a rozhodne se vydat na nebezpečnou misi, aby ji zachránil. Když se mu krátí čas, dává v práci výpověď a vydává se hluboko do kolumbijské džungle, nasazuje svůj život, aby ji osvobodil od osudu horšího než smrt. (bianci)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (94)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Film s poselstvím pro svět jakožto názorná ukázka dennodenní rutiny všelijakých mafiánských spolků a kartelů v koutech divoké Střední a Jižní Ameriky. Policisté se snaží jenž smutného obchodu s lidmi je tolik, že nepotřou možná ani desetinu. Film podle skutečného příběhu ukazuje záchranu části malých obětí tohoto nekalého obchodu a ukazuje, že boží děti nejsou na prodej. Režisérovi Monteverdovi záleželo na emočním prožitku a lítosti nad obětmi, ale zároveň jsou činy za oponou, abychom se úplně nezhnusili při první scéně. Zábavnou stránkou filmu byla hysterická posedlost konspiračními teoretiky, kteří to hejtovali kvůli všelijakým zednožidářských praktikám včetně tajných spolků boháčů a politiků, kteří si nechávají unášet děti, aby z nich pak vymačkávali adrenochorm a pili v jeskyních potajmu jejich krev. Tihle přepólovaní blázni bohužel neskončej ani po smutném uvědomění, že film vypráví jednoduše o sexuálním zneužívání neplnoletých. Stejně tak byla hejtována i nedostatečná distribuce do kin, kvůli utajení zlých nacistických podzemních základen na Ukrajině a iluminátských spolků. K mému překvapení i tohle v konečných titulcích vysvětluje v osobním proslovu herec James Caviezel. Prostě dostat ten film alespoň u nich v kině stálo mnoho sil 5 let zaříkání a hromady peněz a už neměli na celosvětovou distribuci. Prostě takhle prosté to je. Jenže, vysvětlujte to lidem, co věří na britské královské reptiliány, placatozem a kouzelné quantové fény za tisíce eur..  70% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Člověk by očekával, že film, kolem kterýho se strhla neřízená vlna kontroverzí, bude mít alespoň koule odprezentovat všechnu tu zrůdnost s náležitou grácií, hloubkou, dynamikou, se schopností vybudit v divákovi silný deprese z toho, v jak pomatenym světe žijeme. Jenomže ono to působí, jakoby se uražená církev – po všech těch nařčeních ze zneužívání nezletilých – jenom snažila strhnout na chvíli pozornost i jiným směrem, aniž aby se reálně pokoušela sdělit něco novýho nějakou zajímavou optikou, výsledkem čehož je (z hlediska filmařiny) Životní zkouška pro děti. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně viděl toto dílo, pro Q-onanisty tak zásadní, že na něj všichni šli do kina 3x a film měl tak v USA vyšší tržby než Indiana Jones a ciferník osudu. A dopadlo to celkem očekávatelně - docela kvalitní "staromódní" a neokázalý thriller. Podobné se točily v 70. letech. Dějově velmi podobný jako polský "Small World", ale mnohem méně směšný. Jinak samozřejmě s Q-anonem nemá film společného zhola nic a historky o tom, jak "elity" ten film zakazují (a proto se hrál v 3000 kinech, lol) jsou jen pro ty nejhloupější Trumpovy voliče, možná i úmyslně šířené, aby na to lidi šli. ()

Ingtar2 

všechny recenze uživatele

Taký ten prípad, keď nie len látka, ale aj úvodné titulky sú silnejšie ako celý film dokopy. Caviezel je v koži Ballarda vtipný a veľmi mi pripomínal Sama Worthingtona v Chatrči (to nie je kompliment). Na to ako strašne silno dezinfo scéna vychvaľovala tento film do výšin ide vlastne o úplne priemerný thriller, s príbehom na 75% nezaujímavým a s množstvom scén zbytočných. Keď Caviezel asi desiaty krát spomenul boha, mal som chuť celé to vypnúť. Vlastne každá zmienka o bohu v tomto filme je úplne na smiech ("Nenechám niekoho unášať božie deti"... wut? Čie že sú tie deti?). Hudba je úplne nefunkčná (áno idem proti davu a je mi to jedno). Niektoré scény vyložene kričali ochotníckym divadlom - som prekvapený, že Monteverde neprinútil Caviezela na opakovanie. Na druhú stranu sú tu esteticky geniálne zábery, ktoré by sa v pohode dali použiť ako pozadie a finále so zapojením prvej a poslednej scény ako v 12tich opiciach našťastie funguje. Tl;dr: Nič prevratné, často nudné aj napriek silnej téme a príliš prehypované. A ja som sa tešil, že sa konečne dozviem o tom napojení Bidena na židojašterov z Marsu ktorí deťom pijú očné bielka... tak nič, snáď nabudúce. 65%, 3*. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce jedno velké klišé jak kdyby to napsala AI... nicméně je to prý podle pravdy, takže co s tím? Koukat se na to ale jakž takž dá, téma zajímavé a příběh fascinující. Co ale ta kontroverze? Byl celý ten rozruch jen next-level marketingem? Nebo to woketardům vážně tak moc nesedlo? Proč vést social wars zrovna o tento snímek? Svět se zbláznil. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Tim Ballard (James Caviezel) uvedl, že Ernst Oshinsky (Kris Avedisian) měl více než 2 miliony kusů obskurního materiálu přímo ve svém domě v době zatčení, a to převážně fotografie a pásky znásilnění dětí. Tim popsal, že osobně viděl pásky, kde se dětské tělo doslova zlomilo pod náporem tlaku násilníka. Viděl na tisíce hodin takových záznamů. Ve filmu však tyto záběry nejsou znázorněné, protože nechtěl, aby diváci byli vyděšeni a utekli znechucením a hrůzou ze sálu. Uvedl, že sám vidí obličeje svých dětí na tvářích obětí na páscích a nechtěl, aby tímto museli projít i diváci. (Cooller)
  • Timova (James Caviezel) první práce pro tajné služby byla v CIA, kde pracoval až do událostí 11. září 2001. Díky tomu, že vystudoval v oblasti terorismu a zbraní hromadného ničení přešel k tehdy nově zřízené Homeland Security. Zde se terorismu věnoval pouze prvního půl roku a následně byl požádán, aby pomohl vybudovat speciální jednotku věnující se zločinům praktikovaných na dětech. Tim neví, proč o to byl požádán, ale bylo mu řečeno velícím důstojníkem, že je mladý a má na své straně víru, a to by mu mohlo pomoct nezničit si „duši“ při vyšetřovaní takového zvěrstva. Tim zde pracoval jako speciální agent v oddělení vyšetřovaní 12 let, z toho 10 let strávil na hranicích, kde chytal převážně pašeráky dětí. V roce 2006 se však v USA změnil zákon, který dovolil speciálním jednotkám přesunout svoje operace i za hranice USA, hlavně směrem na jih. V roce 2012 byl však povolán za prací zpět do USA a zde proběhla scénka z traileru/filmu, kde se Tim ptá své ženy, co má dělat, protože nemůže pokračovat ve své práci, pokud zůstane. Avšak když zůstane, tak má také možnost zachránit nevinné děti. Timova rodina s tehdy 6 dětmi tak čelila velkému morálnímu dilematu. Tajně doufal, že ho jeho žena od nápadu odradí, aby se mohl vrátit domů za rodinou, ale jeho žena reagovala bez váhání naprosto opačně, a proto se rozhodl zůstat a děti zachránit. (Cooller)

Reklama

Reklama