Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sociolog Víťa Jakoubek je tuctový třicátník, otec dvou dětí. O sobotách pomáhá tchánovi na chatě, přes týden obíhá obchody s nákupní taškou a v práci se marně pokouší uplatnit své znalosti. Jeho nezáživný život, plný zmatků a banálních katastrof, se změní, když dostane od ředitele úkol - prozkoumat hodnotový žebříček čerstvých maturantů. Když si ho na gymnáziu spletou s novým studentem a on se marně snaží omyl vysvětlit, rozhodne se přijmout nečekanou roli, aby snáze pronikl k názorům mladých. Do jeho skutečné identity je zasvěcena pouze ředitelka školy, emancipovaná žena, které se očividně líbí. Zatímco Víťovi se začíná v bezstarostném světě maturantů líbit, jeho rodinný život se dostává do stále větších problémů a roztržka s manželkou Janou se stále prohlubuje. Mezi "spolužáky" tráví pořád víc času, jde s nimi na diskotéku, koupí si oblečení pro mladé, pomalu se sbližuje se spolužačkou Evou a poznává, že středoškoláci dospělými opovrhují stejně jako jejich názory a hodnotami. Situace se vyhrotí, když se třídou odjede na chmelovou brigádu a zúčastní se nočního tahu, při němž studenti zdemolují kolotoč. (TV Nova)

(více)

Recenze (358)

rigby 

všechny recenze uživatele

Film přišel právě v době, kdy jsem začínal dospívat, tudíž byl o mých vrstevnících a pro mě tehdy velmi aktuální, s náběhem na jistou kultovnost. Po letech zůstal už jen ten úsměv a vzpomínka na to, jací jsme byli a kdo z nás vyrostl. Je to přirozený vývoj, který nelze zastavit, i když se člověk občas cítí o pár let mladší. Šteindler je skvělý a film zůstává stále aktuální, což se o jiných snímcích z konce osmdesátých let rozhodně říci nedá. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Když měl Šteindler ještě nějakou vizi, dnes bohužel působí jak ti, z kterých si divadlo Sklep dělalo srandu=/ Skvělé herecké obsazení, táhne to "jedna generace"=) Nejlepší herecký výkon Haliny=) Dušek už byl tou dobou cáklej. Talenti, kteří bohužel nezůstali u herectví. Tohle při natáčení musela být jedna velká komedia a párty:-) "Paní Kolevecká prosim Vás držte hubu...." ()

djtotal odpad!

všechny recenze uživatele

Zbytočný film, ktory sa snaží tváriť že je o niečom. V Skutočnosti to, čo sa scenaristi posnažili natiahnúť na 96 min., tak priemernemu človeku dôjde za 5 minút. Totálne zbytočný film, ktorý vznikol na konci zbytočného režimu. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

S přihlédnutím na dobu vzniku ... Dobově je to trochu zastaralé, myšlenkově nikoliv. Spousta mladých herců pobavilo. Kopec srandy. Škoda, že už komedie moc neumíme ... ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Filmy o puberťácích ze školního prostředí mám rád. Když k tomu narážejí na Šteindlera, který hraje sám sebe....je to někdy vtipné, někdy bohužel ale do autu mířící...Ale na Kláru Pollertovou jen tak nezapomenete. ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Film je to asi trochu mimo mě, dobu ve které se odehrává nepamatuju, rodinu nemám, studenty si pamatuju trochu jinak takže v tomhle směru mi připadali trochu nepravděpodobní. Jinak jde ale o velmi pestré a svěží dílko, Šteindler se prokázal jako dobrý akrobat, odvážný člověk který jde do všeho po hlavě(občas doslova) a v neposlední řadě jako velmi schopný režisér. Pro mě je tento snímek hlavně pomník doby. A Princová měla opravdu šmrnc! ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Vtipná sonda do života socialistickej mládeže a zároveň spoločnosti ako takej. Sociálny výskum mladého sociológa o správaní dobovej mládeže ho síce zavedie do kruhu maturantov a k návratu do mladosti. Zároveň však nastavuje zrkadlo šedi život dospelých a to s humorným nadhľadom. Komické situácie vznikajú prirodzene zo zatajovania veku a manželstva spolu s roztržitosťou hlavného hrdinu. Množstvo vtipov už zľudovela od maturitného "Vesnoj ja guľjaju v parke" až po "Vrať se do hrobu!". Produkčne je to trocha váhavé rovnako ako herecké výkony. Napriek tomu scenár ponúka láskavý humorný až ironický pohľad na život. Postreh: nasprejované nápisy DM a Erasure. 70% ()

Xylobalsam 

všechny recenze uživatele

Paradni snimek, u ktereho se zasmeju treba i na podesate. Vsechno pusobi neuveritelne verohodne a Steindler je naprosto vynikajici. Pojem vyzobana slunecnice pouzivam dodnes. ()

os10 

všechny recenze uživatele

Jednoduše drsnej film. Halina Pawlowská v epizodní, přesto velmi zábavné, roli:), a tak bych mohl pokračovat. Dalším plusem je to, že je to dostatečně autentické, a to nemluvím o vtiných scénách, kterých je požehnaně. Jeden z mála filmů, na který se jde dívat "pořád" a přitom neomrzí... ()

cabaday24 

všechny recenze uživatele

neckermann a qeulle at jdou do prdele, obchodni dum maj, to je cechu raj!! rychlejc, at je i Vita spontanni! no proste parada ()

pmultimix 

všechny recenze uživatele

Dávám plný počet. Tato komedie se v lecčem vymyká ze stereotypu běžných českých komediích (včetně těch novodobých, na socialismus narážejících). Krásné hlášky, skvělý výkon M. Šteindlera, absurdní situace, které nepotřebují komentář a rozmazávání. Jediné, a to je často ve všech filmech té doby, je (např. ve třídě skoro vždy při scénách, kdy se má zbytek třídy smát) smích zbytku třídy jednotlivci, kde se všichni smějí tak nějak moc afektovaně, smích jakoby nenavazuje na to, co se odehraje, ale smích je tak nějak nucený ... něco jako "přirozený" smích publika při natáčení cédéčka pro některé komiky. Neprávem opomíjená a jedinečná komedie, ve které není škodolibá ironie, ale nenucená souhra okolností, která vyvolává úsměv * * * * * ()

panic25 

všechny recenze uživatele

komedie, která má něco do sebe, příběh je jednoduchý a hlavně milan šteindler ten je prostě nezapomenutelný jako vždy, stojí za vidění vřele doporučuji pokud se chcete pobavit ()

POETA.KNO 

všechny recenze uživatele

Sám si to zrežíroval a ještě si zahrál hlavní roly. Milan Šteindler a podle mne jeho nejlepší výkon, možná i životní dílo :) ()

petrce 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která pobaví a připomene bezstarostné mládí plné elánu a chutí dělat vše možné jen tak bezdůvodně a užívat si tak život plnými doušky a ne být pořád tolik svázaný různými normami jako v pokročilé dospělosti... ()

Martynez 

všechny recenze uživatele

Valné většině se tento film líbí. Existuje však ještě nejméně 50% těch, kterým se tento film líbí ještě víc. ()

Reklama

Reklama